EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
Bron: BNR.nl
28
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12861 tot 12865
Geplaatst op: maandag 27 juli 2015

Chinese beurs sluit 8,5% lager

Het lukt de Chinese autoriteiten maar niet om de paniek onder beleggers te bezweren, want de Shanghai Stock Exchange ging vandaag met 8,5% onderuit. Dat was de grootste koersdaling op de Chinese aandelenmarkt in acht jaar tijd.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: maandag 27 juli 2015

Academische wereld waarschuwt voor revolutie in Griekenland

Het wordt blijkbaar menens. Professoren die al die jaren de eurocrisis weggelachen hebben en critici afdeden als ‘doemdenkers’, veranderen blijkbaar stilaan het geweer van schouder. “Er komt een opstand in Griekenland!”, klinkt het nu.

Bruno Colmant, econoom en fiscalist, waarschuwt voor een totale revolutie in Hellas. De Professor van de Vlerick Business School en UCL ziet de toekomst bijzonder somber in.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 27 juli 2015

Rusland start onafhankelijk ratingkantoor

Rusland is van plan om een eigen ratingkantoor op te richten, los van “geopolitieke” factoren. Dit na een downgrading van het land door 2 van de drie grootste ratingkantoren wereldwijd.

Rusland is van plan om een eigen ratingkantoor op te richten, los van “geopolitieke” factoren. Dit na een downgrading van het land door 2 van de drie grootste ratingkantoren wereldwijd.

Ekaterina Trofimova, vice-president van AO Gazprombank en voormalig analist bij S&P voor Rusland de en voormalige Sovjet-staten, zou aan het hoofd komen van dit nieuw ratingkantoor. De operationele werking ervan zou moeten starten in het aankomende kwartaal als alles volgens plan verloopt. Met een beginnend budget van 3 miljard roebel, circa 47 miljoen euro, komende van banken, verzekeringskantoren en vermogensbeheerders zou de werking moeten gegarandeerd zijn.  Aandelen zouden verdeeld worden pro-ratio met de beperking dat geen enkele partij meer dan 5% van de aandelen mag bezitten.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 26 juli 2015

Vraag naar koper is verontrustend voor de grondstoffenmarkt

Een maatstaf om de vraag naar koper te meten – het metaal dat wordt gebruikt in alles van hoogspanningslijnen tot aan elektronica – staat momenteel op het zwakste niveau in meer dan 2 jaar. En erger nog; dit lijkt erop te wijzen dat de verkoopgolf in de grondstoffenmarkt alleen nog maar erger wordt.

Het aantal aanvragen om koper op te nemen vanuit de London Metal Exchange warehouses, in verhouding tot het level van wereldwijde voorraden dat door deze beurs wordt bijgehouden, daalde afgelopen week naar het laagste niveau sinds maart 2013. Dat wijst erop dat het verbruik bijna is opgedroogd, terwijl de voorraden juist zijn verdubbeld in de afgelopen 3 jaar.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 26 juli 2015

Veelbelovende U-turn in de goudmarkt

Je mag – als lezer van deze nieuwsbrief – twee dingen van me verwachten.

Je mag – als lezer van deze nieuwsbrief – twee dingen van me verwachten.

Eerst en vooral geef ik je mijn mening.

Ik vertel je precies hoe ik tegen bepaalde zaken aankijk en ik wind er geen doekjes op.

Betekent dit dat ik altijd gelijk heb? Nee, zeker niet.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs