Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 12866 tot 12870
Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 13 juni 2015

Pijnlijke nederlaag Obama: Democraten torpederen zelf zijn vrijhandelsplan

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vandaag in het Huis van Afgevaardigden een pijnlijke nederlaag geleden, mede door toedoen van zijn Democratische partijgenoten. Een verrassingsbezoek van de president 's ochtends aan het Capitool kon niet verhinderen dat hij geen zogenaamde 'versnelde procedure' krijgt, die hem meer macht geeft om handelsakkoorden af te sluiten. En zo staat ook een vrijhandelsakkoord met Aziatische landen op de helling.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 13 juni 2015

Wat als u morgen $1 maar krijgt voor al het spaargeld op uw rekening?

De hyperinflatie in de Zimbabwaanse dollar is een van de schoolboekvoorbeelden van hoe een centrale bank haar eigen munt kan vernielen. In 2008 bereikte de inflatie in Zimbabwe 500 miljard procent.

Sindsdien zijn de Zimbabwanen overgeschakeld op allerlei andere vormen van geld: de Zuid-Afrikaanse rand, de Amerikaanse dollar en ook goud. Maar officieel was de Zimbabwaanse dollar nog altijd een officiƫle munt.

Nu niet meer, sinds maandag kunnen de waardeloze dollars op bankrekeningen en in de vorm van biljetten ingewisseld worden voor Amerikaanse dollars.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 13 juni 2015

Banken krijgen uitbrander voor slechte informatie en advies

Bankenwaakhond FSMA heeft de voorbije maanden onderzocht of de Belgische banken zich houden aan de regels rond informatieverstrekking en advies aan hun klanten. De resultaten zijn barslecht, zo zei FSMA-voorzitter Jean-Paul Servais bij de voorstelling van het jaarverslag 2014 van de waakhond.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 13 juni 2015

Tijdperk ruim monetair beleid nadert einde

Het herstel van de Britse economie houdt aan, waardoor het moment om het ruime monetaire beleid in te dammen nadert.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: zaterdag 13 juni 2015

Peakoil: aardolieverbruik per Nederlander piekte in 2006

De makkelijk winbare aardolie raakt op. De opbrengst van olievelden in de Noordzee is sinds 2002 gehalveerd. In de grafiek hieronder heb ik de gezamenlijke olieproduktie van Noorwegen, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk uitgezet.