Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 12866 tot 12870
Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

ECB let scherp op Griekse situatie

De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de situatie in en rond Griekenland scherp in de gaten. Dat liet de ECB zaterdag weten naar aanleiding van het afgebroken overleg binnen de eurogroep over de verdere verstrekking van financiële steun aan Griekenland.

De ECB gaf aan dat het ECB-bestuur op een gepast moment zal vergaderen over de Griekse situatie. Naar verluidt vindt dat overleg zondag plaats.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

Dijsselbloem: Grieks steunprogramma verloopt

Het huidige steunpakket voor Griekenland zal dinsdag om middernacht verlopen. Dat zei voorzitter Jeroen Dijsselbloem van het overleg van de ministers van Financiën van de eurolanden (de eurogroep) zaterdag na afloop van het overleg.

Dat is ,,spijtig genoeg” de enige conclusie , zei Dijsselbloem nadat de Griekse regering de voorstellen voor hervormingen en besparingen om de Griekse economie weer op eigen benen te krijgen in ruil voor financiële ondersteuning, heeft afgewezen. Na een korte onderbreking praten de andere achttien eurolanden verder, zonder Griekenland.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

Hulpprogramma Griekenland wordt niet verlengd

BREAKING NEWS Het hulpprogramma voor Griekenland wordt niet verlengd. Dinsdag 30 juni loopt het dus af. Dat is het resultaat van de eurogroep in Brussel. De Griekse minister Yanis Varoufakis verlaat de vergadering.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

Akkoord blijft uit, eurolanden praten verder zonder Grieken

Het overleg tussen de ministers van Financiën van de negentien eurolanden (de eurogroep) is afgelopen. Een gezamenlijk akkoord over de aanpak van de Griekse schuldenkwestie tussen de geldschieters en Griekenland is er niet, zo stellen bronnen in Brussel.

Na een persconferentie door eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem praten de andere achttien eurolanden verder zonder Griekenland. Dan zal er nadrukkelijk gesproken worden over een plan B.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

“ECB-beleid drijft euro richting pariteit”

Als Griekenland gedwongen wordt tot een default, verkoop dan de euro. Mocht Griekenland juist een deal bereiken met zijn kredietschieters, verkoop dan de euro. Zo luidt de boodschap van strategen van onder andere Barclays en Bank of Tokyo Mitsubishi. Volgens hen is het enige wat ertoe doet voor de munt, het feit dat de Europese Centrale Bank (ECB) obligaties opkoopt.