Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 12871 tot 12875
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 3 juli 2015

Chinese beurzen boeken megaverliezen

De aandelenbeurs in Shanghai heeft opnieuw een fors verlies genoteerd en daarmee is een verliesreeks die al een aantal weken duurt nog niet gestopt.

Sinds een hoogtepunt op 12 juni heeft de beurs in Shanghai, de grootste van China, 29 procent van de beurswaarde verloren. De andere beurs, in Shenzhen, staat op eenzelfde verlies In Shanghai zijn meer grotere staatsbedrijven genoteerd, in Shenzhen meer kleinere jongere bedrijven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 3 juli 2015

Bitcoin plukt vruchten van onrust

De prijs van de bitcoin is de afgelopen tijd opgelopen, tegelijk met de onrust rondom Griekenland die tevens opliep.

Begin deze week stond de bitcoin namelijk op 255 dollar, volgens de CoinDesk’s Bitcoin Price Index. Aan het eind van de eerste week van juni stond de munt nog op 223 dollar per stuk. Ook op dinsdag profiteerde de bitcoin en steeg de digitale valuta intraday naar ruim 267 dollar. Daarmee kwam de munt uit boven het hoogste niveau in 3 maanden, dat stond op 261 dollar. En dat allemaal dankzij Griekenland, zo melden bitcoinexperts.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 juli 2015

Beleggen in toekomstige goudmijnen!

Wat dacht je van beleggen in de goudmijnen van de toekomst ? Welke beleggingen worden echte trends ? Welke producten kunnen de wereld veranderen en bijgevolg een mooi rendement opleveren voor de belegger ?

Laat ons wel wezen, de toekomst kunnen we niet voorspellen. Beleggen op basis van verwachtingen blijft vrij risicovol. Er zijn echter wel enkele sectoren die we maar beter in het oog houden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 3 juli 2015

Grieks akkoord nakend? Varoufakis zuigt uit z’n duim, zegt Dijsselbloem

De opmerking van de Griekse minister van Financiën, Yanis Varoufakis, dat er een akkoord in het verschiet ligt tussen Griekenland en de andere eurolanden is “volstrekt onjuist”.

Dat zei eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem vrijdag na de ministerraad.

“Dat is volstrekt uit zijn duim gezogen. Er zijn geen nieuwe voorstellen naar Athene gegaan”, aldus Dijsselbloem. “En we zijn niet dichtbij een oplossing”, voegde hij eraan toe. Er wordt pas weer met de Griekse regering gesproken na het referendum van zondag.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 3 juli 2015

80 procent meer hypotheken aangevraagd in tweede kwartaal

Het aantal hypotheekaanvragen is in het tweede kwartaal explosief gestegen. In die periode zijn 97.000 hypotheekaanvragen gedaan, een stijging van maar liefst 80 procent ten opzichte van het tweede kwartaal in 2014.

HDN rekent deze enorme groei toe aan een combinatie van de aantrekkende woningmarkt, het aanscherpen van de leennormen voor consumenten per 1 juli en de eerste rentestijgingen na een periode van enkel rentedalingen.