Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 12876 tot 12880
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 26 juni 2015

Ook traditionele banken wagen nu de stap richting Bitcoin

De Britse bank Barclays lanceert een testprogramma om de mogelijkheden van virtuele valuta te verkennen. Dat heeft de Britse bank bekend gemaakt. Barclays sloot voor het programma een samenwerkingsovereenkomst met het Zweeds-Nederlandse bedrijf Safello, beheerder van een platform voor transacties met de virtuele bitcoin.

Frank Schull, chief executive van Safello, merkt op dat de beslissing van Barclays een duidelijk verandering in de traditionele financiële wereld weerspiegelt. “Dat een marktleider zoals Barclays een overeenkomst met een bitcoin-bedrijf sluit, is een belangrijk signaal,” stipt Schull aan. “De houding van de financiële wereld tegenover virtuele valuta kent een duidelijke verschuiving. Die verandering gaat ook bijzonder snel.”

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 26 juni 2015

4 grote opkomende economieën zijn niet bestand tegen nieuwe crisis

Turkije, Maleisië, Indonesië en Zuid-Afrika zijn de opkomende economieën die het meest kwetsbaar zijn voor een nieuwe economische schok. Dat staat te lezen in een rapport van het IMF. Toch zijn deze landen niet de enige die het moeilijk hebben. De groeivertraging van de Chinese economie en de daling van de olie- en grondstoffenprijzen maken dat deze landen steeds vaker hun reserves moeten aanspreken. Die reserves zijn sinds het begin van dit jaar al zwaar op de proef gesteld, wat ook de daling van vele lokale munten in deze economiën verklaart. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 26 juni 2015

Goudkoppeling aan Chinese yuan reëler dan u denkt

Naast het feit dat er al concrete plannen zijn om de goudprijs fixing ook in yuan te gaan lanceren, overweegt de Chinese centrale bank nu zelfs de nationale munt te gaan dekken door goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 26 juni 2015

Deze fouten leer jij je kind over geld

Kinderen leren veel van hun ouders. Gewoontes die ouders hebben, worden heel dikwijls gewoontes die de kinderen overnemen. Zo is dat ook met financiële gewoontes. Iedere ouder wil dat zijn kind goed kan omgaan met zijn/haar geld. Maar lessen over budgetten en samengestelde intresten maakt een kind niet veel wijzer.

Sam Renick maakte een lijst met fouten die ouders maken om hun kinderen te leren omgaan met geld. Ouders doen soms verkeerde dingen die het alleen maar erger maken. Dit zijn de meest voorkomende fouten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 26 juni 2015

Ook vrijdag geen extra noodsteun voor Griekse banken van ECB

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het plafond voor de noodsteun aan Griekse banken vrijdag voor de tweede achtereenvolgende dag niet verder verhoogd.

De ECB verhoogde afgelopen week meerdere keren het bedrag dat maximaal aan Griekse banken ter beschikking kan worden gesteld in de vorm van Emergency Liquidity Assistance (ELA). Die steun, die met goedkeuring van de ECB door de Griekse centrale bank wordt verleend, moet voorkomen dat Griekse banken omvallen.