Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 12876 tot 12880
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 12 juni 2015

‘Griekenland moet moeilijke stappen zetten’

Als de Griekse regering niet bereid is tot het nemen van moeilijke maatregelen, dan komt Griekenland nooit uit het slop. Dan hebben de onderhandelingen met geldschieters geen zin, aldus eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem vrijdag.

,,Er is alleen een deal mogelijk als die inhoudelijk goed in elkaar zit, als Griekenland daarmee echt uit het putje wordt gevist en die deal hebben we nog niet”, aldus Dijsselbloem kort voor het begin van de ministerraad. ,,We hebben bij herhaling uitgelegd hoe weinig tijd er nog is voor de Grieken.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 juni 2015

De impact van een terugkeer naar een normale rente

Er duiken recent een hoop vragen op rondom de normalisering van de rente. Want wanneer vindt de eerste renteverhoging van de Federal Reserve plaats? Dit jaar of toch volgend jaar? En in welk tempo zal het gebeuren? Op die en nog veel andere vragen proberen de experts van Deutsche Asset & Wealth Management deze week antwoord te geven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 12 juni 2015

Zimbabwanen ruilen 35 biljard eigen valuta om voor één dollar

De portemonnee van de gemiddelde Zimbabwaan wordt binnenkort een stuk dunner.

Vanaf volgende week kunnen de inwoners van het land alle hoeveelheden van de nationale valuta die ze nog hebben, omruilen tegen Amerikaanse dollars. Koers: 35.000.000.000.000.000 Zimbabwaanse dollars voor één Amerikaanse dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 juni 2015

China binnenkort Europese markt op met goedkope producten

Binnenkort kunnen Chinese bedrijven makkelijker goedkoper exportproducten op de Europese markt krijgen. Goed nieuws voor China, slecht nieuws voor Europese producenten. Toen China in 2001 lid werd van de Wereldhandelsorganisatie was het de afspraak dat China binnen 15 jaar de status als markteconomie zou krijgen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 12 juni 2015

‘Berlijn houdt rekening met Grieks bankroet’

De Duitse regering houdt er inmiddels ernstig rekening mee dat er geen oplossing komt voor de Griekse schuldenproblemen. In Berlijn worden achter gesloten deuren plannen gemaakt voor het geval Griekenland failliet gaat, aldus dagblad Bild vrijdag op gezag van niet nader genoemde bronnen.

Bondskanselier Angela Merkel heeft lange tijd alles geprobeerd om een vertrek van Griekenland uit de eurozone te voorkomen. Na een moeizaam gesprek eerder deze week waarin de Griekse premier Alexis Tsipras opnieuw weigerde op de eisen van de schuldeisers in te gaan, zou zij evenwel tot de slotsom zijn gekomen dat zo’n ‘Grexit’ wellicht onvermijdelijk is, aldus Bild.