Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 12881 tot 12885
Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 14 juni 2015

Het Europese paradijs voor biljetten van 500 euro ligt op 717 km van België

In Italië werden vorig jaar door de banken honderd keer meer biljetten van 500 euro ontvangen dan verdeeld. Het fenomeen doet volgens de autoriteiten een activiteit van de georganiseerde misdaad of belastingontduiking vermoeden. Dat schrijft Federico Fubini, redacteur van de Italiaanse krant La Repubblica.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 14 juni 2015

Griekenland komt opnieuw met tegenvoorstel

Griekenland komt, opnieuw, met tegenvoorstellen voor hervormingsmaatregelen in ruil voor financiële steun. Dat stelde een woordvoerder van de Griekse regering vrijdag tegenover persbureau Reuters. Hij zei ook dat zaterdagochtend een ontmoeting staat gepland in Brussel tussen experts van Griekenland en de geldschieters.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 14 juni 2015

Britten kunnen kredietrating kwijtraken door referendum over EU

Groot-Brittannië kan de allerhoogste kredietwaardering AAA kwijtraken vanwege het referendum over het Britse lidmaatschap van de Europese Unie. Dat liet kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) vrijdag weten.

S&P verlaagde het vooruitzicht voor de rating naar negatief van stabiel. De Britse premier David Cameron heeft beloofd uiterlijk voor het einde van 2017 een referendum te houden over het lidmaatschap van de EU. Volgens S&P geeft dit aan dat het economische beleid het risico loopt meer blootgesteld te worden aan politieke invloeden dan eerder gedacht. S&P maakt zich zorgen dat een eventueel vertrek uit de EU vraagtekens kan zetten bij de financiering van Britse overheidsschulden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 13 juni 2015

Pijnlijke nederlaag Obama: Democraten torpederen zelf zijn vrijhandelsplan

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vandaag in het Huis van Afgevaardigden een pijnlijke nederlaag geleden, mede door toedoen van zijn Democratische partijgenoten. Een verrassingsbezoek van de president 's ochtends aan het Capitool kon niet verhinderen dat hij geen zogenaamde 'versnelde procedure' krijgt, die hem meer macht geeft om handelsakkoorden af te sluiten. En zo staat ook een vrijhandelsakkoord met Aziatische landen op de helling.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 13 juni 2015

Wat als u morgen $1 maar krijgt voor al het spaargeld op uw rekening?

De hyperinflatie in de Zimbabwaanse dollar is een van de schoolboekvoorbeelden van hoe een centrale bank haar eigen munt kan vernielen. In 2008 bereikte de inflatie in Zimbabwe 500 miljard procent.

Sindsdien zijn de Zimbabwanen overgeschakeld op allerlei andere vormen van geld: de Zuid-Afrikaanse rand, de Amerikaanse dollar en ook goud. Maar officieel was de Zimbabwaanse dollar nog altijd een officiële munt.

Nu niet meer, sinds maandag kunnen de waardeloze dollars op bankrekeningen en in de vorm van biljetten ingewisseld worden voor Amerikaanse dollars.