Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 12886 tot 12890
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 26 juni 2015

Column Kees de Kort | Eindelijk goed nieuws vanuit de VS

Het heeft een tijdje geduurd, maar eindelijk is er goed nieuws vanuit de VS, ziet BNR’s macro-econoom Kees de Kort. Oké, er moet een kanttekening bij worden geplaatst, maar langzaam maar zeker begint de Amerikaanse zon te schijnen.

Wel ‘ontsparen’ de Amerikanen en lenen ze geld. Oftewel: “De financiële onderbouwing van het herstelverhaal is wat minder”, zegt De Kort. Maar toch: “Bestedingen zijn bestedingen. Dat gaat op een gegeven moment tot herstel leiden.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 26 juni 2015

Grote beleggers herhalen wat ze in 2008 ook al deden

Het ziet er naar uit dat grote beleggers vorige week massaal aandelen hebben gedumpt zoals ze dat in het jaar 2008 ook al deden. Dit zou wel eens dé indicator kunnen zijn voor een nieuwe beurscorrectie of zelfs crash.

Jill Carey, analist bij de Bank of America Merrill Lynch (BAML), schreef in een nota dat de klanten van de bank voor 4,1 miljard dollar aan aandelen hebben verkocht.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: vrijdag 26 juni 2015

Zwitserland verwacht run op franc bij een Grexit

De Zwitserse centrale bank verwacht een vlucht richting de Zwitserse franc op het moment dat Griekenland daadwerkelijk uit de euro stapt, dat schrijft Swissinfo. Spaarders en beleggers zullen in dat scenario massaal richting de nu al overgewaardeerde Zwitserse munt vluchten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 26 juni 2015

6 twistpunten die voor slaande ruzie zorgen tussen Tsipras en de Trojka

De Griekse regering en diens schuldeisers zijn verwikkeld in een uitputtingsslag. Daarbij wordt inmiddels ook op detailniveau strijd geleverd: van belastingen op Griekse luxe-eilanden tot bezuinigingen op het Griekse leger.

Een slecht huwelijk. Weekblad The Economist zette afgelopen week de toon met deze cover over de twist tussen de linkse Syriza-regering van Griekenland en diens schuldeisers – te weten de andere eurolanden en het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Maar wat karakteriseert een verzuurde relatie? Het gevecht gaat op het diepste niveau niet over de dingen waar de ruzies over lijken te gaan, zo signaleert de site Politico. Het gaat er niet om de was doet, de kinderen naar school brengt of het dopje van de tandpasta niet op de tube doet. Het gaat over fundamenteel vertrouwen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 26 juni 2015

In Venezuela kost een iPhone 42.000 euro

In Venezuela neemt het aantal straatovervallen elke dag toe. Doelwit zijn daarbij vaak mensen die over een iPhone beschikken. De galloperende inflatie heeft er nameijk voor gezorgd dat zo’n toestel in het land nu 47.000 dollar kost, dat is om en bij de 42.000 euro.

In maart bereikte de inflatie 78,5% en ze zou nu zelfs al met drie cijfers geschreven worden. Eerder dit jaar had Bloomberg het land van president Maduro al uitgeroepen tot de slechtste economie ter wereld.

Door de daling van de olie-inkomsten is het land vandaag volledig geparalyseerd. Omdat zowat elke industrie het voorbije decennium het socialistische land heeft verlaten, is het land voor steeds meer goederen op import aangewezen. Maar omdat de oliedolars niet langer binnenstromen kan het land zijn rekeningen in het buitenland niet langer betalen, waardoor de goederen steeds duurder worden en de lokale munt steeds minder waard.