Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 12891 tot 12895
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

IMF doet Griekenland "onaanvaardbaar tegenvoorstel"

Verschillende internationale media berichten dat het IMF de Griekse regering een tegenvoorstel heeft gedaan, dat voor premier Tsipras echter onaanvaardbaar was. The Wall Street Journal kreeg het voorstel in handen. De grootste verschillen situeren zich op de bedrijfsbelasting, het pensioensysteem en het btw-systeem.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

‘Griekse pensioenplannen schieten nog tekort’

De voorstellen van de Griekse regering en haar schuldeisers voor de aanpak van de financiële problemen van Griekenland lopen nog altijd uiteen. Vooral bij de aanpak van het Griekse pensioenstelsel lijkt overeenstemming nog ver weg. Dat bleek woensdagmiddag uit een uitgelekt onderhandelingsdocument, dat onder meer op de website van de Financial Times werd gepubliceerd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Groeidip Amerikaanse economie minder sterk dan gedacht

De Amerikaanse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,2 procent op jaarbasis gekrompen. Dat blijkt uit een derde schatting die het ministerie van Handel woensdag heeft gepubliceerd.

Bij een eerdere raming werd nog gemeld dat de grootste economie van de wereld met 0,7 procent was gekrompen.

De Amerikanen geven altijd het groeicijfer van het ene kwartaal op het andere, maar dan op jaarbasis. Dat betekent dat ze aangeven wat het tempo van de economische groei zou zijn als de groei in het laatste kwartaal maatgevend zou zijn voor de groei van het gehele jaar.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Azië importeerde dit jaar al 560 ton goud uit Zwitserland

Zwitserland heeft dit jaar al 560 ton goud richting Azië geëxporteerd, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de Zwitserse douane. Vooral China, India, Hong Kong en Singapore zijn groot afnemer van het edelmetaal.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

IS slaat eigen munt

Islamitische Staat heeft een eigen munt geslagen, dat blijkt uit foto's op het Twitteraccount van een IS-groepering die regelmatig informatie online plaatst. Hoewel het nog niet officieel bevestigd is, komen de munten wel overeen met ontwerpen die IS vorig jaar al liet zien. Het lijkt echter heel onwaarschijnlijk dat de 'dinar' ooit wordt erkend.