EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12891 tot 12895 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 28 oktober 2015

David Graeber: Verenigd Koninkrijk stevent af op nieuwe crisis

Volgens antropoloog Dabid Graeber is de economische groei die we in het Verenigde Koninkrijk zien het gevolg van het opblazen van een nieuwe vastgoedbubbel. Daardoor lijkt het alsof de economie groeit, maar het is tegelijkertijd de aanloop naar een nieuwe schuldencrisis.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: woensdag 28 oktober 2015

Burgerinitiatief Ons Geld verdient eerlijke discussie

Marketupdate promoot de discussie over ons geldsysteem en moedigt daarom het initiatief van Burgerinitiatief Ons Geld aan. De volgende bijdrage is van Niels Verduijn, sympathisant van het Burgerinitiatief. Hij roept betrokken partijen op de discussie op een open manier te voeren, vrij van economische dogma’s en ongefundeerde kritiek.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: woensdag 28 oktober 2015

ABN Amro verwacht meer negatieve rente ECB

Er is een grote kans dat de ECB haar depositorente met tien basispunten zal verlagen tot -0,3%, zo schrijven analisten Nick Kounis en Kim Lui van de ABN Amro bank in een nieuw rapport. Deze conclusie trekken ze op basis van de ontwikkelingen in de obligatiemarkt en de woorden die ECB-president Draghi afgelopen donderdag uitsprak tijdens het rentebesluit van de centrale bank.

Lees verder op Doijer & Kalff
Geplaatst op: woensdag 28 oktober 2015

ECB onder druk om rente te verlagen tot -0,3 %, financiële markten vrezen iets anders echter nog veel meer …

De 312 miljard euro aan euro-schulden welke lager dan -0,3% noteren tonen aan welke harde weg de Europese Centrale Bank op lijkt te gaan, namelijk een nieuwe verlaging welke de rente nog dieper onder de nullijn zal brengen. Dit zou helaas een nieuw dieptepunt zijn in de nasleep van de financiële crisis en zeker in een economische zone van deze grootteorde.

De druk op de ECB neemt snel toe om de rente verder te verlagen mede door de uitspraken van Mario Draghi vorige week waarbij hij zei dat er gesproken werd over een onbepaalde reductie van de rente in de toekomst. Zowel Deutsche Bank AG en BNP Paribas SA gaan uit van een verdere verlaging in de nabije toekomst. Deze zou mogelijk in december komen na een evaluatie van de effecten van het net uitgebreide QE-programma.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 28 oktober 2015

Nederland stapt langzaam over van aardgas naar steenkool.. maar waarom?

Vorige week werd de gasgestookte Rijnmondcentrale in Rotterdam failliet verklaard. Deze week meldde energiebedrijf GDF Suez dat het overweegt om twee gasgestookte centrales in Nederland stil te leggen. Als redenen geeft men op de groeiende hoeveelheid duurzaam opgewekte energie en de lage steenkoolprijs.

Lees verder op Cassandraclub
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs