Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 12891 tot 12895
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 juli 2015

“Griekenland vormt geen reden tot zorg”

Hoewel het verrassend overtuigende ‘nee’ van Griekenland afgelopen zondag, vermoedelijk als een ramp uit zal pakken voor Griekenland, hoeft het beleggers geen zorgen te baren, stelt Leon Cornelissen, hoofdeconoom van Robeco.

Zoals bekend stemde zo’n 62 procent van de Grieken tegen de hervormingswaarden voor het reddingsplan van schuldeisers. Alexis Tsipras noemde het een moedige keuze van het volk.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 10 juli 2015

Bijna-deal met Griekenland: Tsipras bedondert de Grieken…of toch Europa

De Griekse premier Alexis Tsipras zoekt steun in het Griekse parlement voor de acceptatie van harde hervormingen en bezuinigingen. Foto EPA

De Griekse premier Alexis Tsipras omarmt op hoofdlijnen voorstellen voor bezuinigingen en hervormingen die bij het Griekse referendum van 5 juli zijn afgewezen. Daarmee neemt de kans dat Griekenland in de eurozone blijft weer iets toe. Maar zelfs na het sluiten van een deal met de schuldeisers, kan het nog misgaan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 10 juli 2015

Bodem olieprijzen nog niet bereikt

De wereldolieprijzen, die al erg laag zijn, kunnen komende maanden nog verder zakken.

Volgens de experts is er nog steeds sprake van een massaal overaanbod aan olie. Ze verwachten pas volgend jaar een kentering op de markt.

Het IEA rekent erop dat de productiegroei in de Verenigde Staten in 2016 nagenoeg tot een halt komt. Volgens het agentschap liggen de prijzen nu zo laag, dat de oliebedrijven het zich daar niet kunnen veroorloven om hun productie te blijven opschroeven. De schalieproductie in Noord-Amerika rendeert immers alleen bij hoge opbrengsten. In Rusland zet de olieproductie volgend jaar waarschijnlijk een daling in.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 10 juli 2015

Dit zijn de hervormingen waar Tsipras mee wilt overtuigen

In ruil voor de 53 miljard euro noodsteun van het Europese noodfonds ESM, wilt de Griekse premier Alexis Tsipras toegevingen doen op bijna alle punten van de schuldeisers.

Dit blijkt uit de nieuwe hervormingsvoorstellen die donderdagavond verstuurd zijn geweest naar de eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: vrijdag 10 juli 2015

Hyperinflatie in Venezuela

De munt van Venezuela is de afgelopen maanden in een vrije val terechtgekomen, zo bericht Reuters. Ten opzichte van begin dit jaar is de munt al met meer dan 70% in waarde gezakt, een daling die voor een belangrijk gedeelte samenhangt met de daling van de olieprijs.