Nieuws / Artikelen met het woord

57308 artikelen gevonden. Artikel 12896 tot 12900
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Column Kees de Kort | Ouwelullendagen

Als je de uitkeringen verkort, gaan ook ouderen wel aan het werk, beredeneert het CPB. En daar zit best wat in, vindt BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Of het in de Nederlandse verhoudingen past dat weet ik niet, maar als je geen geld meer hebt dan ga je natuurlijk wat bedenken.”

Het UWV roept zelf in een rapport dat er voor 50-plussers wel degelijk kansen liggen op de arbeidsmarkt. Maar tussen de regels door proef je dat de uitkeringsinstantie er zelf eigenlijk ook niet echt in gelooft. Tijd, zegt Kees de Kort om te beseffen dat het hier niet zozeer om een leeftijdsprobleem gaat, maar om een prijsprobleem. "Als 50-plussers accepteren dat ze bij een volgende baan minder verdienen, worden ze veel concurrerender in vergelijking met een heleboel anderen."

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Berlijn houdt rekening met Grieks bankroet

De Duitse regering houdt er inmiddels ernstig rekening mee dat er geen oplossing komt voor de Griekse schuldenproblemen. In Berlijn worden achter gesloten deuren plannen gemaakt voor het geval Griekenland failliet gaat, aldus dagblad Bild vrijdag op gezag van niet nader genoemde bronnen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Meer banen in Nederland door buitenlandse investeringen

Nederland heeft vorig jaar minder buitenlandse bedrijfsvestigingen aangetrokken, maar die leverden wel meer nieuwe banen op.

In totaal gaat het om 353 vestigingen, 6 procent minder dan in 2013. Het aantal nieuwe banen komt uit op 9.800, een stijging met 7 procent. De ICT-sector en de elektronicasector zijn de twee belangrijkste aanjagers van de banengroei.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 14 juni 2015

Amerikanen willen tanks in Oost-Europa stationeren

De Verenigde Staten willen zwaar militair materieel in Oost-Europa stationeren. Daarmee moeten de Russen worden afgeschrikt om ook delen van bijvoorbeeld de Baltische staten te annexeren, zoals eerder met de Krim gebeurde.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 14 juni 2015

Fondsbeheerders bereiden zich voor op Brexit: duizenden banen op de tocht

Een aantal grote fondsbeheerders, die het geld van beleggingsfondsen beheren, in Londen maakt plannen voor het geval het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapt. Ze treffen voorbereidingen voor het weghalen van duizenden miljarden ponden aan vermogen en duizenden banen uit Groot-Brittannië.