Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 1291 tot 1295
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 27 juli 2017

Banken verklikten nog nooit zo veel klanten

De Belgische banken hebben nog nooit zo veel klanten aangegeven bij de antiwitwascel. Dat schrijft De Tijd vandaag. Vorig jaar deden ze 8.662 meldingen over verdachte rekeningen en transacties. Dat blijkt uit het jongste jaarverslag van de antiwitwascel.

Ter vergelijking: zes jaar geleden deden de banken slechts 3.831 witwasmeldingen, minder dan de helft van het aantal in 2016.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 26 juli 2017

Rebellen in Syrie werden betaald door CIA

De ‘gematigde rebellen’ die in Syrië vechten tegen het regeringsleger van Assad worden al jaren betaald door de CIA, de buitenlandse inlichtingendienst van de Verenigde Staten. Dat schrijft de Financial Times, die zich baseert op een verklaring van een rebellenleider in Syrië.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 26 juli 2017

China en Rusland houden gezamenlijke oefening in Oostzee

China en Rusland werken niet alleen op economisch, maar ook op politiek en militair gebied steeds meer met elkaar samen. Het meest recente voorbeeld daarvan zijn de gezamenlijke oefeningen die de Russische en Chinese vloot momenteel uitvoeren in de Baltische Zee.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 26 juli 2017

Europa’s volgende crisis? De westerse Balkan…

Het Westen mag zich zorgen beginnen maken over de situatie in de Balkan. Dat bleek toen een Duitse official op een recente bijeenkomst werd gevraagd welk probleem in Europa hem meest zorgen baarde. Zonder twijfelen, antwoordde hij: “de westelijke Balkan, waar een nieuwe crisis broeit, met dank aan Turkije en Rusland.”

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 26 juli 2017

'Groot-Brittannië wil verkoop diesel-en benzineauto's in 2040 verbieden'

[...]

Het Verenigd Koninkrijk treedt hiermee in de voetsporen van Frankrijk en Noorwegen. In die landen zijn in de toekomst alleen nog hybride of elektrische auto's toegestaan.

In Frankrijk is gekozen voor een premie voor mensen die een oude auto inleveren. Ook in dit land gaat het verbod in het jaar 2040 in. In Noorwegen is dat in 2025 al.