Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 12906 tot 12910
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 26 juni 2015

Nederlands goud niet teruggehaald

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem vindt het niet nodig om een deel van het in het buitenland opgeslagen goud terug naar Nederland te laten komen.

De Nederlandsche Bank (DNB) hanteert een beleid waarbij het goud op vier verschillende locaties wordt bewaard, namelijk in New York, Ottawa, Londen en Amsterdam. Volgens DNB is de spreiding over meerdere locaties goed voor de veiligheid en de beschikbaarheid.

Slechts elf procent van het goud ligt in Nederland, de overige 89 procent is opgeslagen in het buitenland.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 26 juni 2015

Economisch herstel? Elke dag worden in Spanje 95 gezinnen uit hun huis gezet

Een derde van alle in de EU leegstaande huizen staat in Spanje. Dat blijkt uit cijfers die de Spaanse overheid heeft vrijgegeven. Het gaat om 3,4 miljoen huizen, 30% van alle leegstaande Europese eigendommen, met nog dagelijks 95 gezinnen die door de rechtbank uit hun huis worden gezet.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 26 juni 2015

Beslissing over Griekenland moet vallen

Tijdens het overleg van de ministers van Financiƫn van de eurolanden (de eurogroep) aanstaande zaterdag moeten beslissingen vallen over de aanpak van de Griekse financiƫle situatie.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel zei in de nacht van donderdag op vrijdag dat het overleg "beslissend" moet zijn. Zij wilde niets zeggen over mogelijk alternatieven als een deal toch zou mislukken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 26 juni 2015

Air France schrapt duizenden banen

Luchtvaartmaatschappij Air France, onderdeel van luchtvaartcombinatie Air France-KLM, gaat hard snijden in zijn personeelsbestand.

Air France schrapt 3000 banen onder grondpersoneel en 300 onder de piloten, aldus de krant. Daarnaast gaan er tussen de 15 en 20 vliegtuigen met 'pensioen'.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 26 juni 2015

Weer duizenden stakers voor metaal-cao

Opnieuw voeren vrijdag een paar duizend metaalwerkers actie voor een betere cao. Onder meer in de regio's Zwolle, Eindhoven en Rotterdam leggen ze het werk 24 uur neer.