Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 12906 tot 12910
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

IMF: nog grote meningsverschillen met Grieken

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft nog altijd grote verschillen van mening met Griekenland over zeer belangrijke onderwerpen. De partijen zijn de laatste dagen nauwelijks dichter bij elkaar gekomen. Dat heeft een woordvoerder van het IMF donderdag gezegd.

Het IMF liet weten dat een team van onderhandelaars Brussel heeft verlaten zonder voortgang te boeken in het overleg over een oplossing voor de Griekse schuldenproblematiek. ,,De bal ligt heel erg bij Griekenland”, aldus de zegsman.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

Komt de Amerikaanse banenmotor écht op gang?

De Amerikaanse banenmotor. Het is zo een beetje één van de weinige macro-economische indicatoren dat zou moeten aantonen dat de economie van de Verenigde Staten uit een bodem kruipt. Maar zijn er andere signalen die dit kunnen bevestigen?

Bekend is namelijk dat de loonontwikkeling in deze economie nogal achterblijft. Maar waar meer vraag is (naar arbeid), is minder aanbod, en stijgen de prijzen, en dus ook de lonen. Vreemd. Ook over de participatiegraad kunnen geen opbeurende cijfers geschreven worden. Deze noteert rond het niveau van 1978. Maar liefst 92,9 miljoen Amerikanen zitten in de groep die geen baan hebben en daarbij ook niet opzoek zijn naar een baan. Zou dit het succes van Netflix misschien verklaren? En verklaart dit waarom het werkloosheidscijfer er zo laag bij staat? Immers, wie niet zoekt, participeert niet en kan dus ook niet als werkloze gerekend worden.

Toch zijn er zeker ook positieve ontwikkelingen rondom de werkgelegenheid van Amerika te vinden. Zo zijn er opvallend weinig Amerikanen die moeten rondkomen van een werkloosheidsuitkering. Hoewel er deze week in de Verenigde Staten maar liefst 2000 steunaanvragen bijkwamen, is dit aantal nog steeds historisch laag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

Wie heeft de sleutel van de zilvermarkt?

Op zoek naar info over zilver waar we iets mee kunnen aanvangen voor de lange termijn, duiken we voor een tweede keer in de zilvermarkt.

Is zilver als edelmetaal nu gewoon interessant omdat de prijs is gedaald tot onder de productiekost, of wordt zilver de belegging die de komende jaren spectaculair kan presteren?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

Grote veranderingen op til voor Aziatische markten

Er staan grote veranderingen op til voor de Aziatische beurzen. Verwacht wordt dat Chinese A-aandelen weldra in de indexen van MSCI worden opgenomen. Welke veranderingen zal dit teweegbrengen?

Het meest evidente gevolg is dat er een massa geld in Chinese aandelen zal vloeien. De fondsen die de indexen van MSCI volgen zullen verplicht worden om hun positie in Chinese aandelen uit te breiden.

Verwacht wordt dat dit $400 miljard aan nieuwe kooporders voor Chinese aandelen kan opleveren. Zelfs de meest conservatieve inschattingen spreken over meer dan $200 miljard.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

11 juni: zien we Grieks geld ooit terug en 7 andere dingen die je moet weten

De Franse minister van Financiën vindt dat een afschrijving van de forse Griekse staatsschuld niet langer een taboe is. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.