Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 12911 tot 12915
Bron: nos.nl
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

Nederland is 'claimwalhalla' voor multinationals

Nederlandse bedrijven zijn wereldwijd koploper in het aanklagen van landen. Volgens recente cijfers stelden de afgelopen twee jaar bedrijven die in Nederland zijn gevestigd het vaakst individuele landen aansprakelijk voor schade. Zo werden afgelopen jaar onder meer Spanje, Oekraïne en Indonesië aangeklaagd.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

Rijken zullen hun welvaart willen verbergen, door groeiende conflicten tussen sociale klassen

Johann Rupert, de Zuid-Afrikaanse miljardair-CEO van de Compagnie Financière Richemont - een holding die o.a. de luxemerken Cartier,  IWC International Watch, Jaeger-LeCoultre, Montblanc, Piaget, Vacheron Constantin en Van Cleef & Arpels groepeert, heeft zich maandag uitgesproken over de spanningen tussen rijken en armen. Rupert verwacht dat deze spanningen enkel groter worden wanneer straks robots en artificiële intelligentie massawerkloosheid veroorzaken.

"Het is oneerlijk en onhoudbaar dat enkel de 0,1 procent van de 0,1 procent alle rijkdom bezitten", zei Rupert tijdens de Financial Times Business of Luxury Summit te Monaco. Hij zegt dat de technologische ontwikkelingen voor massawerkloosheid zullen zorgen.

[...]

Bron: Welingelichtekringen.nl
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

De financiële sector is in Nederland veel te groot en dat is slecht voor de economie

De Nederlandse financiële sector heeft een dusdanige omvang dat de economie eronder lijdt. Dat meldt de Volkskrant naar aanleiding van onderzoek van Dirk Bezemer van de Rijksuniversiteit Groningen.

Het IMF houdt als regel aan dat wanneer de uitstaande leningen in een land meer dan 100 procent van het bbp bedragen, de financiële sector een negatieve invloed krijgt op de economie. In Nederland ligt dat percentage momenteel op 278 procent blijkt uit OESO-cijfers.

[...]

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

Aankondiging: Reinvent Money (26 september 2015)

Vanwege het grote succes van het ‘Geld voor de Toekomst‘ event organiseert Paul Buitink ook dit jaar weer een conferentie over de toekomst van ons geld en het monetaire systeem. De nieuwe conferentie “Reinvent Money” vindt wederom plaats op de campus van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Paul Buitink heeft diverse gastsprekers weten aan te trekken die vanuit verschillende invalshoeken naar geld kijken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

Market Update (11 juni 2015)

ECB zet geldkraan naar Griekse bankensector verder open, Duitsland is bereid Griekenland nog wat meer tegemoet te komen en de Wereldbank verwacht dat de olieprijs door zwakke groei wereldeconomie laag blijft. Verder in het nieuws: Belangstelling voor goud-ETF’s neemt steeds verder af, China wordt grootste afnemer van Braziliaanse olie en Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoekt mogelijke prijsmanipulatie van goud, zilver en andere edelmetalen.