Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 12911 tot 12915
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 25 juni 2015

Eurogroepvergadering afgelopen: geen akkoord over hulp aan Griekenland

Duitse minister van financien, Wolfgang Schauble, staat de pers te woord bij aankomst in Brussel op de derde dag van de speciale Eurogroep vergadering waar de Griekse schuldencrisis besproken werd. Aan het eind van de middag gingen de ministers weer onverrichter zake naar huis. ANP

De Europese regeringsleiders krijgen vanavond geen concreet voorstel voor een akkoord over Griekenland voor geschoteld. De ministers van Financiën zijn er niet uitgekomen.

Ook de aller- allerlaatste deadline is verlopen, dus zal het op de aller- aller-, allerlaatste deadline aankomen, of die daarna. In elk geval zijn de ministers van Financiën van de Europese Unie er donderdag niet uitgekomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 juni 2015

“Blijf long op goud en goudmijnaandelen”

Veel mensen zien de aanstaande renteverhoging door de Amerikaanse Federal Reserve, de lage inflatie van vandaag de dag en de mogelijkheid van een dollar die sterk blijft, als factoren die de zwakke goudprijs ondersteunen. Dit is een vrij conventionele gedachte, die goudbugs gek maakt en ook door veel traditionele en bearishe analyses ondersteund wordt. Een van de partijen die hier zo over denkt, is bijvoorbeeld Goldman Sachs.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 25 juni 2015

Eurogroep stopgezet zonder akkoord

De vergadering van de ministers van Financiën van de eurozone over Griekenland is deze namiddag na enkele uren beëindigd. De eurogroep bereikte nog geen akkoord.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 25 juni 2015

IMF verwacht dat Grieken op tijd betalen

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verwacht dat Griekenland volgende week aan zijn betalingsverplichtingen zal voldoen. Dat zei een woordvoerder van het fonds donderdag op een persconferentie in Washington.

De Griekse overheid moet dinsdag in totaal 1,7 miljard dollar betalen aan het fonds. Het gaat daarbij om gebundelde verplichtingen, die eerder deze maand met goedkeuring van het IMF tot 30 juni werden uitgesteld. ,,Wij verwachten dat de betaling zal worden voldaan”, zei IMF-woordvoerder Gerry Rice.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 25 juni 2015

‘Brexit gaat Nederlandse economie fors pijn doen’

Wanneer Groot-Brittannië uit de Europese Unie (EU) stapt, zal de Nederlandse economie dit, buiten de Britten zelf, het meest voelen.

Dat is de conclusie van adviesbureau Global Counsel, dat onderzoek heeft gedaan naar de mogelijke gevolgen van een zogeheten ‘Brexit’.

In totaal hebben Nederlandse bedrijven voor 177 miljard euro investeringen in het Verenigd Koninkrijk. Deze investeringen leverden in 2013 9 miljard euro op, goed voor 1,5 procent van het bruto binnenlands product (bbp).