Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 12916 tot 12920
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Lage olieprijs zorgt voor vreemde geopolitieke vriendschappen

Er viel eindelijk nog wat goed nieuws te rapen op de oliemarkten. Gazprom en Royal Dutch Shell hebben vandaag (10 juni) in Milaan een samenwerkingsakkoord bereikt.

Beide bedrijven zijn op zoek naar zowel occasionele als structurele samenwerking.

Wat betreft de occasionele samenwerking zal de joint venture in het Sakhalin-2 project worden opgedreven. In dat olie- en gasveld heeft Gazprom de helft van de aandelen en Shell een strategisch minderheidsaandeel van 27%.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Iemand verkoopt uw Instagramfoto's voor 80.000 euro... en u krijgt geen cent

De Amerikaanse kunstenaar Richard Prince plukt foto’s van Instagram, verkoopt ze door voor 90.000 dollar (80.000 euro) en stort daarvan geen cent door aan de originele makers.

De zaak kwam aan het licht tijdens de recente Frieze Art tentoonstelling in New York, waar de schilder/fotograaf enorm vergrote screenshots (tot 1,80 meter) van Instagramfoto’s tentoonstelde en daar een prijskaartje van 90.000 dollar aan vastmaakte. Zowat alle ‘kunstwerken’ werden verkocht. Deze collectie - New Portraits genaamd - bestaat voornamelijk uit seksueel getinte foto’s van vrouwen. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Premier Charles Michel is situatie rond Griekenland beu: "De speeltijd is voorbij"

Premier Charles Michel heeft het stilaan gehad met Griekenland. "De speeltijd is voorbij. We zijn geduldig geweest, maar nu verwacht ik dat de eerste minister (Alexis Tsipras, red.) concrete engagementen neemt om zo snel mogelijk een oplossing te vinden om opnieuw stabiliteit te hebben in Europa", zo verklaarde hij voor de camera van de VRT.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Mr. Bean verkoopt zijn 18 jaar oude McLaren F1 voor 11 miljoen euro

Een 18 jaar oude McLaren F1 met 65000 kilometer op de teller is door acteur Rowan Atkinson - bij ons best gekend als Mr. Bean - aan een niet nader genoemde Brit verkocht voor 8 miljoen Britse pond (10,89 miljoen euro). Dat is 12 maal de prijs die Bean er in 1997 voor had betaald. 

Het gaat dan ook om een zeldzaam tweedehandsexemplaar. Van de McLaren F1 werden er tussen 1992 en 1996 maar 106 gebouwd. Atkinson had nummer 64. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Hierin laten de Russen zich voorbijstreven door de Amerikanen

Het kan u niet meer zijn ontgaan dat er zich nogal wat afspeelt op de wereldwijde energiemarkt. Door alleen al een regelmatig bezoek aan de benzinepomp te brengen heeft u zelfs van dichtbij kunnen ervaren dat er zich ergens iets moet afspelen in de wereldwijde oliemarkt.

Een schaliegasrevolutie in de Verenigde Staten ligt ten grondslag aan een productieoorlog dat de Amerikanen, de Russen en de OPEC leden momenteel voeren. Waar de Russen voornamelijk steeds meer invloed uitoefenen op enkele OPEC-leden (lees hier en hier), voeren de OPEC (lees: Saoedi-Arabië) en Amerika een oorlog om een marktaandeel.