Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 12931 tot 12935
Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 25 juni 2015

Eerste gouden munten van Islamitische Staat gespot

Islamitische Staat (IS) is begonnen met de productie van gouden munten. Een Syrische activist die strijdt tegen Islamitische Staat  plaatste eerder deze week namelijk afbeeldingen van de munten op social media. De munten vertegenwoordigen bij de actuele goudkoers een waarde van $139, iets meer dan 1/10 troy ounce goud.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 25 juni 2015

België doet mee aan Chinese handelsroute

In navolging op een aantal andere Europese landen heeft ook België ingestemd met deelname aan het miljardenproject dat Europa met verschillende Chinese industriesteden moet verbinden. Al in 2013 presenteerde de Chinese president Xi Jinping zijn plannen voor een Euraziatische handelsroute. Deze handelsroute wordt ook wel de ‘Silk Road’ genoemd, een naam die verwijst naar de oude handelsroutes van China richting het Midden-Oosten, Rusland en Europa.

Bron: z24
Geplaatst: donderdag 25 juni 2015

TTIP stap dichterbij: Obama mag van Senaat versneld handelsakkoord sluiten met Azië

De Amerikaanse president Barack Obama krijgt van de Amerikaanse Senaat speciale bevoegdheid om een vrijhandelsakkoord te sluiten met Azië. Daarmee is een verdrag met Aziatische landen aanzienlijk dichterbij gekomen en lijkt ook de kans gegroeid dat vergelijkbare onderhandelingen met Europa slagen.

De Verenigde Staten zijn momenteel in onderhandeling over twee grote vrijhandelsverdragen. De eerste is met de Europese Unie en staat bekend als het Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP).

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 juni 2015

Pariteit euro/dollar terug van weggeweest

De vooruitzichten van een stijgende Amerikaanse rente zijn terug van weggeweest in de valutamarkten. Het idee dat de euro kan dalen tot pariteit met de dollar, behoort daarom weer tot de mogelijkheden, zo zeggen sommige analisten.  

De Europese munt staat dit jaar tot nu toe op een verlies van bijna 8 procent tegenover de dollar. Toch wist de munt van Europa op te klimmen vanaf de laagste niveaus in bijna 12 jaar, die de munt in maart bereikte. Momenteel handelt de munt zo rond de 1,12 dollar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 25 juni 2015

Topoverleg over Griekenland hervat

In Brussel is het overleg tussen een aantal hoofdrolspelers om tot een oplossing te komen voor de financiële situatie in Griekenland rond 9.00 uur hervat.

[...] Al maanden lopen gesprekken tussen de partijen stroef, maar kwamen de laatste weken in een stroomversnelling. De tijd dringt namelijk: het Griekse noodprogramma loopt aan het einde van de maand af, een verlenging ervan of een nieuw akkoord moet langs een aantal parlementen ter goedkeuring én Griekenland moet een flinke afbetaling doen en heeft daar het geld niet voor.