Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 12946 tot 12950
Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Aziaten wachten op nieuwe signalen om goud te kopen

De Aziatische consument verwacht een verdere daling van de goudkoers en is daarom wat meer terughoudend geworden met goud kopen. In dollars zakte de prijs van goud afgelopen week naar het laagste niveau in sinds maart, maar dat zorgde volgens Reuters niet voor een veel grotere belangstelling op voor het gele metaal.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Is dit wel een goede tijd om te beleggen?

Alles wat er in de crisis fout ging, is fout blijven gaan. In plaats van dat gezinnen sparen, zitten ze zwaar in de schulden met hun enorme hypotheken. En bedrijven, die eigenlijk fors zouden moeten investeren, zijn juist flink aan het sparen. Is het onder deze omstandigheden wel slim om in aandelen te beleggen?

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Melkvlekken op zilveren munten?

Als u in het verleden zilveren munten heeft gekocht is het u misschien al eens opgevallen dat er na verloop van tijd soms doffe plekken op komen, ook wel ‘milk spots’ of ‘melkvlekken’ genoemd. Hoe kan dat? En wat kunt u er aan doen?

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Market Update (10 juni 2015)

De Nederlandse economie trekt weer aan door opleving van de woningmarkt, Duitse 10-jaars rente voor het eerst sinds september vorig jaar boven de 1% en de Ierse centrale bank doet een ‘bail-in’. Verder in het nieuws: G7 landen willen nieuwe sancties tegen Rusland, Gazprom wil Europa ondersteunen in haar energiebehoefte en Rusland rekent olie aan China voortaan af in Chinese yuan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Deze feiten gaan goudbugs niet leuk vinden

In dit artikel aandacht voor enkele feiten omtrent goud die de echte goudbugs onder ons niet leuk gaan vinden. Wist je bijvoorbeeld dat goud sinds de piek in juni 2011 zo’n 38 procent gedaald is? Wist je daarnaast dat de goudgrafiek steeds lagere bodems én lagere toppen laat zien?

Ook als we op de wat langere termijn kijken zijn de feiten niet enorm rooskleurig. Zo leverde de London Spot Gold series gemiddeld zo’n 5,5 procent rendement per jaar op in de afgelopen 2 decennia. Behoorlijk minder dan de S&P 500 die in diezelfde periode gemiddeld 9 procent rendement oplevert voor beleggers. Toch is er nog altijd een grote groep goudbugs.

Goud is altijd een erg fascinerende belegging geweest. Maar is het momenteel ook de beste tijd om te investeren in het gele edelmetaal?

Kijk eens naar de volgende 2 grafieken: