Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 12951 tot 12955
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Hoe verdien je geld in een wereld in oorlog

De laatste jaren steken de geopolitieke spanningen weer de kop op. Sinds de financiële crisis is het ieder land voor zich geworden en dat zorgt onvermijdelijk voor meer en grotere geopolitieke spanningen. Als belegger word je dan ook dagelijks geconfronteerd met geopolitieke gebeurtenissen die de volatiliteit op de markten verhogen. Hoe ga je daar mee om?

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

De coke-economie: kijk door het poeder heen en je ziet de wereld

[... ...]

De coke-economie is dermate gewelddadig omdat ze disproportioneel veel geld opbrengt. Mocht u begin 2012 de som van 1000  euro in Apple-aandelen hebben geïnvesteerd dan zou u 12 maanden later 1.670 euro in handen hebben gehad. Maar had u dezelfde investering in cocaïne gemaakt, dan zou u een jaar later over 182.000 euro beschikt hebben.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Marc Faber: 'Alles is in een bubbel'

Volgens Marc Faber is het niet de vraag of de volgende crisis een desastreuze impact zal hebben, maar een zekerheid. Het is alleen de vraag wanneer. Door het beleid van centrale banken zijn alle risico’s onder het tapijt geveegd en is er een systeemrisico ontstaan dat vroeg of laat zal leiden tot een grote depressie met prijzen die over de hele linie zullen dalen.

Bron: Elsevier.nl
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Er komt een Grieks akkoord, omdat het moet

 De Grieken en de Europese schuldeisers lijken er deze week uit te gaan komen. Uit de woorden van Jean Claude Juncker blijkt dat er eenvoudigweg geen andere optie is.

'Er zijn geen verlengingen zoals in het voetbal,' zei de Luxemburgse voorzitter van de Europese Commissie maandagavond na de extra ingelaste eurotop over de situatie van Griekenland.

[...]

Bron: Nachthemel.nl
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

UWV houdt adem in: Tsunami aan nieuwe werkelozen verwacht

Werknemers moeten vanaf volgende week rekening houden met een ontslaggolf. Vooral grotere werkgevers halen hun reorganisatieplannen na 1 juli uit de kast, omdat ontslagvergoedingen door nieuwe regels circa 30 tot 40 procent lager worden. Volgens arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen kunnen het UWV en de kantonrechter zich opmaken voor een golf aan ontslagaanvragen. „Ik denk dat het UWV en de rechter even de adem inhouden.” (Bron: Telegraaf)

Nu hebben wij op deze site al eerder gesproken over ‘grote werkgevers’ in relatie tot  ‘onze’ democratisch gekozen regering. Dat deze aangekondigde nieuwe ontslaggolf bij ons als een complete verrassing binnenkomt kunnen wij dan ook bepaald niet bevestigen. Ze ligt eerder volkomen in lijn der verwachting: de lijn naar het failliet van Nederland, zoals wij en vele anderen het compleet faillissement van ons land al jarenlang hebben aangekondigd. Een financieel economisch failliet, een (multi)cultureel failliet, een moreel failliet: het failliet van de democratie.

[...]