Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 12951 tot 12955
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

IMF: groei opkomende landen vertraagt, Griekse economie zwaar onder druk

De internationale economie groeit dit jaar iets trager dan in 2014 en gaat minder hard vooruit dan eerder werd gedacht. Dat voorspelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een donderdag gepubliceerde update van zijn economische prognoses.

Het IMF verwacht dat de internationale economie dit jaar met 3,3 procent groeit, na een plus van 3,4 procent in 2014. In april ging het fonds nog uit van een groei met 3,5 procent.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

EU-president Tusk wil praten over schuldverlichting Griekenland

EU-president Donald Tusk heeft de hoop op goede voorstellen vanuit Griekenland nog niet opgegeven. Dat liet hij donderdag via Twitter weten, na een telefonisch overleg met de Griekse premier Alexis Tsipras.

Griekenland moet donderdag met voorstellen komen voor bezuinigingen en economische hervormingen, die als voorwaarde gelden voor verdere financiële steun voor het land. De experts van de geldschieters van het land rekenen de plannen vervolgens door, waarna de ministers van Financiën van de eurolanden (de eurogroep) zich er zaterdag over zullen buigen.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

Chinese juweliers zien vraag naar goud dalen

De verkopen van de grootste juweliersketen in China, Chow Tai Fook, waren in de afgelopen drie maanden 17% lager dan in het eerste kwartaal van dit jaar, zo schrijft de Financial Times. De daling van de verkopen is grotendeels toe te schrijven aan de afnemende vraag naar gouden sieraden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

Griekse regering rijdt race tegen de klok

De Griekse premier Alexis Tsipras rijdt een race tegen de klok om de hervormingsvoorstellen klaar te stomen die de andere eurolanden moeten overtuigen om Athene opnieuw financiële steun te verlenen en het land alsnog in de eurozone te houden. Intussen moet Tsipras zich er ook van vergewissen dat die voorstellen ongehavend door het Griekse parlement geloodst kunnen worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

Bill Gross waarschuwt voor significante liquiditeitscrisis

Bill Gross denkt dat de marktomstandigheden rijp zijn voor een significante liquiditeitscrisis. Hij wijst daarbij naar zijn vroegere bedrijf als potentieel middelpunt van de aanstaande storm.

In zijn maandelijkse note aan investeerders vertelt de fondsmanager van Janus Capital Group dat hij 6 specifieke triggers ziet voor een gebeurtenis waarin er niet genoeg kopers zullen zijn om aan te verkopen in een obligatiemarkt vol paniek.