Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 12956 tot 12960
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

+ 997 %

De lonen van de CEO’s van de 350 grootste Amerikaanse bedrijven zijn tussen 1978 en 2014 met 997% gestegen. Dat blijkt uit een rapport van de denktank Economy Policy Institute.

De gemiddelde arbeider moest in dezelfde periode genoegen nemen met een loonsverhoging van... 11%.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Nog geen deal met Griekenland: schuldeisers eisen meer concessies

De schuldeisers van Griekenland hebben de voorstellen die de regering van dat land heeft gedaan om in aanmerking te komen voor verdere financiële steun, niet aanvaard.

Dat heeft premier Alexis Tsipras zijn regering laten weten, aldus een functionaris in een verklaring.

Athene kwam maandag na veel getouwtrek over de brug met voorstellen die aanvankelijk in goede aarde leken te vallen bij de schuldeisers. De Griekse regering bleek toch bereid tot een in eigen land omstreden pensioenhervormingen en tot aanvullende belastingmaatregelen om de staatsfinanciën verder te verbeteren.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Nog twee deelnemers voor nieuwe goudprijs fixing

Vorige week schreven we al over de deelname van de Bank of China aan de LBMA Gold Fixing, maar dat blijkt niet de enige bank te zijn. Begin deze week werd duidelijk dat ook Morgan Stanley en Standard Chartered meedoen in de fixing van de goudkoers. Daarmee stijgt het totaal aantal deelnemers naar tien, het dubbele van de vijf banken die betrokken waren bij de oude ‘Londen Gold Fix’.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Lagarde verliest geloofwaardigheid

Christine Lagarde – hoofd van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) – werd met een advocaten achtergrond in 2005 de Franse minister van Buitenlandse Handel onder de regering van de Villepin. Voor die tijd verdedigde ze juist de belangen van Amerikaanse multinationals. Zij was lid van het Center for Strategic & International Studies (CSIS) in Washington, een denktank aangaande de olie lobby in de VS. Ze deelde het voorzitterschap van de denktank Action USA/UE/Poland commission – onderdeel van CSIS – met Zbigniew Brzezinski.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Wie werd er nu eigenlijk gered?

Griekenland kwam in 2010 de eerste keer in de problemen.

Het land had teveel schulden gemaakt en ondervond steeds meer moeilijkheden om geld op te halen door obligaties te plaatsen.

Griekenland moest toen kost wat kost “gered” worden.

Europa, het IMF en de ECB zouden alles uit de kast halen om de motor draaiende te houden.