Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 12956 tot 12960
Bron: De Telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

S&P verlaagt ratings Duitse en Britse banken

Standard & Poor's verlaagde dinsdag zijn beoordeling van de kredietwaardigheid van een flink aantal grote Duitse en Britse banken. Volgens de kredietbeoordelaar is het momenteel ,,onzeker'' of de instellingen in een crisis beroep kunnen doen op staatssteun.

[...]

Bron: Joop.nl
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

TTIP, ISDS en de D van democratie!

Elke fatsoenlijke politieke partij heeft natuurlijk de democratie, de rechten van consumenten, het milieu en de rechtsstaat hoog in het vaandel staan. Veel partijen hebben democratie zelfs in hun naam verwerkt. Democratie is waar ze pal voor staan.

Sinds vorige week is de vraag echter welke consequenties partijen aan dat vlagvertoon verbinden als het aankomt op een stemming over TTIP, het omstreden vrijhandelsverdrag waarover de EU en de VS op dit moment met elkaar onderhandelen. Op 28 mei werd in de handelscommissie (INTA) van het Europees Parlement een ontwerpresolutie aangenomen die het handelsverdrag simpelweg omarmt, inclusief extreem controversiële onderdelen zoals het Investor-to-State-Dispute Settlement  (ISDS) mechanisme en de Regulatory Cooperation Body, dat aan het internationale bedrijfsleven de mogelijkheid geeft om in de Brusselse achterkamertjes rechtstreeks invloed uit te oefenen op wetsvoorstellen van de Europese Commissie vóórdat die aan het Europees Parlement worden voorgelegd. Dat wás en ís niet in het belang van onze democratie. Sterker nog, een handelsverdrag met deze ingrediënten is zo giftig dat het onze rechtsstaat en de democratie om zeep zal helpen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Deutsche Bank spreekt van verloren decennium voor VS

Is de Amerikaanse economie hersteld van de financiële crisis van bijna 7 jaar geleden? Het antwoord is absoluut ja, als we afgaan op een van de meest populaire definities van ‘economisch herstel’.

Economen Carmen M. Reinhart en Kenneth S. Rogoff beweren dat een herstel van de bankencrisis compleet is wanneer het reële bbp per hoofd van de bevolking zijn pre-crisis piek bereikt. Op basis van die definitie heeft de Amerikaanse economie een gemiddelde hersteltijd bij de afgelopen 9 bancaire crises van 6,7 jaar. Het herstel van de laatste crisis, die van 2008, lag dus met eind 2013 behoorlijk op schema.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Bitcoin en goud blijven elkaar versterken

Wederom is er een bitcoin aanbieder die zijn activiteiten weet te combineren met goud. Anthem Vault Inc. wist $3,2 miljoen aan te trekken voor de lancering van HayekGold – een wereldwijd te gebruiken digitaal betalingsplatform met goud als basis. Een door goud gedekte digitale valuta (Hayek) ondersteund door 1 gram goud dat verzekerd in een kluis in Utah opgeslagen ligt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Dit moet u weten over de dalende olieprijs

De prijs daalt door overproductie aan de ene kant en een lage vraag aan de andere kant. De overproductie wordt vooral gestuwd door de schalie-olie vanuit de Verenigde Staten. De trage economische groei in de eurozone zorgt ervoor dat er minder olie wordt geconsumeerd.

Die neergang raakte eind november in een stroomversnelling toen de Organisatie van Olie Exporterende Landen (Opec) bekendmaakte de productie niet terug te schroeven. Dat instrument heeft het oliekartel in het verleden weleens gebruikt om de inkomsten te stuwen, minder aanbod betekent doorgaans een hogere prijs.

[...]