EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12956 tot 12960 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 18 september 2015

‘Positieve’ signalen uit de grondstoffensector, bodemvorming in zicht

De Amerikaanse zakenbank JP Morgan heeft zich, net zoals een aantal andere grote spelers, ook uitgesproken over de huidige situatie in de grondstoffensector. De analisten van JP Morgan zijn van mening dat er momenteel een grote kans bestaat dat er in deze sector de komende maanden een stevige bodem gevormd zal worden.

Zoals eerder vermeld in dit artikel gaat het er hard aan toe op de grondstoffenmarkt. Allerhande mijnbouw- en grondstoffenaandelen hebben de afgelopen maanden/jaren zware klappen gekregen en verloren tussen de 60 en 85 procent van hun beurswaarde.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 18 september 2015

Zilveren munten nog steeds slecht leverbaar

Een maand geleden schreven we al over de lange levertijd op zilveren munten. De verschillende munthuizen hebben sindsdien hun uiterste best gedaan om de productie op te schroeven, maar daarmee zijn de problemen nog niet verholpen. Veel munten zijn op dit moment niet meer te bestellen.

Lees verder op Goudstandaard
Geplaatst op: vrijdag 18 september 2015

Groot banenverlies bij platinabedrijf Impala

Het Zuid-Afrikaanse platinaconcern Impala Platinum is van plan 1600 banen te schrappen vanwege de sterk gedaalde prijs van het edelmetaal. Het banenverlies onderstreept de moeilijke omstandigheden voor mijnbouwers in Zuid-Afrika als gevolg van de scherp lagere grondstoffenprijzen.

De banen verdwijnen bij de Rustenburg-mijn van Impala, de op één na grootste platinaproducent van de wereld. De prijs van platina is naar het laagste niveau in zes jaar gedaald. Zuid-Afrika is goed voor ruim 70 procent van de wereldwijde platinareserves.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: vrijdag 18 september 2015

De Amerikaanse renteverhoging: we'll believe it when we see it

Voor het zevende jaar op rij laat de Amerikaanse Federale Bank (FED) de rentevoet ongewijzigd op 0%. Velen hadden donderdag een renteverhoging verwacht, maar blijven voor de zoveelste keer op hun honger zitten. Volgens de topvrouw van de Fed, Janet Yellen, blijft de inflatie te laag om tot een renteverhoging over te gaan.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 18 september 2015

Fitch waarschuwt: renteverhogingsplan Fed riskeert schok in emerging markets

We hadden met de BIS, het IMF en obligatiekoning Jeff Gundlach al een illuster rijtje zwaargewichten die er bij Fed-voorzitter Janet Yellen sterk op aandringen de rente voorlopig nog niet te verhogen. Daar voegt nu ook kredietbeoordelaar Fitch zich bij.

We hadden met de BIS, het IMF en obligatiekoning Jeff Gundlach al een illuster rijtje zwaargewichten die er bij Fed-voorzitter Janet Yellen sterk op aandringen de rente voorlopig nog niet te verhogen. Daar voegt nu ook kredietbeoordelaar Fitch zich bij.

De reden hiervoor is simpel: in de opkomende markten staan er inmiddels $ 7,5 biljoen aan schulden aan buitenlandse crediteuren uit. Een enorme stijging vanaf de $ 4,7 biljoen van voor de Lehman-crisis. Latijns-Amerika spant de kroon qua leengedrag. Daar stegen de externe schulden in de afgelopen zeven jaar met maar liefst 118%. Een renteverhoging betekent hogere kosten voor debiteuren. En dat op een moment dat veel landen het al niet makkelijk hebben.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs