Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 12961 tot 12965
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

Trio wil nog intensiever overleg Griekse crisis

Onderhandelingen tussen Griekenland en de trojka van het Internationaal Monetair Fonds, de Europese Commissie en de Europese Centrale Bank moeten worden geïntensiveerd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

5 problemen die niemand voorzag i.v.m. Russische sancties

Hoewel de leiders van de G7 graag stoere uitspraken doen wat betreft de sancties tegen Rusland, moeten ze uiteindelijk de harde realiteit erkennen.

Het voorbije weekend was het weer zover. Het clubje van de 7 rijkste industrielanden lanceerde weer een rondje Rusland pesten. Rusland zelf wordt al twee jaar van deze bijeenkomsten geweerd.

Hoewel de situatie in Oekraïne min of meer gestabiliseerd lijkt zou men bijzonder graag de sancties tegen Rusland verlengen. Vreemd, aangezien het allemaal niet veel effect heeft.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

S&P verlaagt status Griekenland nog verder

Standard & Poor’s (S&P) heeft de kredietwaardigheid van Griekenland woensdag opnieuw verlaagd. Het land zakte van CCC+ naar CCC.

Aanleiding voor het verlagen van de status is dat Griekenland afgelopen vrijdag een deadline heeft gemist voor een betaling aan het IMF. De betalingsachterstand is het bewijs dat Griekenland voorrang geeft aan binnenlandse uitgaven boven betalingsverplichtingen in het buitenland, aldus S&P. Volgens de kredietbeoordelaar zijn de vooruitzichten voor het land op lange termijn negatief.

Bron: Welingelichtekringen.nl
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

Vergeet de G7, het is de Bilderberg waar zaken worden gedaan

Terwijl in de Beierse Alpen onder maximaal publicitair spervuur de zogenaamd machtigste van de aarden bijeen waren, verzamelden zich in de Oostenrijkse Alpen een minstens zo illuster gezelschap onder minimale media aandacht: de Bilderberg-conferentie. Bedacht door de meester van het complot en de illegaliteit, prins Bernhard. Drie zittende premiers zijn aanwezig, waaronder die van ons. Meerdere ministers van financiën, waaronder die van ons, ex-staatshoofden, waaronder dat van ons, de baas van de NAVO, minstens één lid van de directie van de ECB en een heleboel bankiers en industriëlen, de baas van de Shell, bijvoorbeeld. Jaarlijks verzekeren de organisatoren ons dat het er weinig toe doet wat er wordt besproken en jaarlijks stromen drukbezette topmensen van overal samen. Het zal onder meer gaan over Griekenland en vluchtelingen.

[...]

Bron: nos.nl
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

Nederland is 'claimwalhalla' voor multinationals

Nederlandse bedrijven zijn wereldwijd koploper in het aanklagen van landen. Volgens recente cijfers stelden de afgelopen twee jaar bedrijven die in Nederland zijn gevestigd het vaakst individuele landen aansprakelijk voor schade. Zo werden afgelopen jaar onder meer Spanje, Oekraïne en Indonesië aangeklaagd.

[...]