Nieuws / Artikelen met het woord

57310 artikelen gevonden. Artikel 12981 tot 12985
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Deutsche Bank spreekt van verloren decennium voor VS

Is de Amerikaanse economie hersteld van de financiële crisis van bijna 7 jaar geleden? Het antwoord is absoluut ja, als we afgaan op een van de meest populaire definities van ‘economisch herstel’.

Economen Carmen M. Reinhart en Kenneth S. Rogoff beweren dat een herstel van de bankencrisis compleet is wanneer het reële bbp per hoofd van de bevolking zijn pre-crisis piek bereikt. Op basis van die definitie heeft de Amerikaanse economie een gemiddelde hersteltijd bij de afgelopen 9 bancaire crises van 6,7 jaar. Het herstel van de laatste crisis, die van 2008, lag dus met eind 2013 behoorlijk op schema.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Bitcoin en goud blijven elkaar versterken

Wederom is er een bitcoin aanbieder die zijn activiteiten weet te combineren met goud. Anthem Vault Inc. wist $3,2 miljoen aan te trekken voor de lancering van HayekGold – een wereldwijd te gebruiken digitaal betalingsplatform met goud als basis. Een door goud gedekte digitale valuta (Hayek) ondersteund door 1 gram goud dat verzekerd in een kluis in Utah opgeslagen ligt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Dit moet u weten over de dalende olieprijs

De prijs daalt door overproductie aan de ene kant en een lage vraag aan de andere kant. De overproductie wordt vooral gestuwd door de schalie-olie vanuit de Verenigde Staten. De trage economische groei in de eurozone zorgt ervoor dat er minder olie wordt geconsumeerd.

Die neergang raakte eind november in een stroomversnelling toen de Organisatie van Olie Exporterende Landen (Opec) bekendmaakte de productie niet terug te schroeven. Dat instrument heeft het oliekartel in het verleden weleens gebruikt om de inkomsten te stuwen, minder aanbod betekent doorgaans een hogere prijs.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

OPEC en Amerika nu duidelijk in oorlog

Zou het hier dan gaan om een serieuze ‘prijzenoorlog’ tussen de OPEC en Amerika? Immers heeft de Organisatie van olie-exporterende landen vrij duidelijk kenbaar gemaakt geen marktaandeel af te willen staan aan de Amerikanen.

Terwijl de olieprijs ruim 40 procent beneden het vierjarig gemiddelde noteert, geven de olie-exporterende landen te kennen de productie niet naar beneden bij te willen stellen ter ondersteuning van de olieprijs.

De beweegreden is simpel. De Amerikanen doormaken een revolutie in hun schaliegaswinning dat in combinatie met hoge olieprijzen op termijn zal leiden tot verlies van marktaandeel voor de leden van de OPEC.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Brazilië steekt 57 miljard in infrastructuur om uit recessie te komen

De Braziliaanse overheid maakte dinsdag bekend 198,4 miljard reais (bijna 57 miljard euro) uit te trekken om de infrastructuur in het land op te kalefateren. De stap moet ervoor zorgen dat de grootste economie van Latijns-Amerika uit een recessie komt.