EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
31
kliks
26
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
23
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12981 tot 12985 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: zondag 23 augustus 2015

4 grafieken die de Amerikanen in de gaten houden

Ook de Amerikanen zullen zich de afgelopen week rot geschrokken zijn. Zo bereikte Wall Street een nieuw 6 maanddieptepunt en bezweken belangrijke steunlijnen. Wij hebben een aantal grafieken op een rij gezet die de Amerikanen op dit moment nauwlettend in de gaten houden. Sommige grafieken sturen aan op een herstel, andere op een verdere daling.

Op de eerste grafiek kunnen we zien dat de S&P 500 index de afgelopen week onder haar belangrijke trading range is gesloten. De steun van 2040 bezweek uiteindelijk op donderdag en daarmee lijkt het startschot voor een verdere daling gegeven te zijn.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 23 augustus 2015

Yuan wordt begin volgend jaar toegevoegd aan Special Drawing Rights

Afgelopen woensdag gaf het IMF in een statement aan dat het de aanbevelingen van een eerder rapport over de Special Drawing Rights (SDR) opvolgt om de huidige waardering te verlengen. Elke 5 jaar herziet zij de compositie wegens veranderende macro economische condities. In de verklaring gaf zij aan dat zij open staat voor de toevoeging van een andere munt – blijkbaar mag zij nog niet hinten naar de toevoeging van de Chinese yuan/renminbi (RMB). De verklaring suggereert een verlenging van zes tot negen maanden voordat de nieuwe samenstelling van de SDR’s van kracht wordt.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 23 augustus 2015

Wie devalueert nu: Zuid-Afrika of Zuid-Korea?

De devaluatie van de Chinese yuan blijft niet zonder gevolgen. In heel Azië zakten de nationale munten omdat de markt schrik heeft dat China een herhaling van de Aziatische financiële crisis kan ontketend hebben.

Die angst is niet onterecht. Twee landen hebben de Chinese devaluatie met hun eigen ingrepen op de valutamarkt.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 23 augustus 2015

Teerzandolie-exploitatie in Canada hapert door de lage olieprijs

Bij een olieprijs van $100 per vat of meer is het winstgevend om uit het teerzand in de Canadese provincie Alberta olie te winnen. Volgens Richard Heinberg wordt er bij een olieprijs van $60 per vat nog nauwelijks winst gemaakt op het winnen van olie uit teerzand. Bij de huidige olieprijs van minder dan $50 per vat is de winning van teerzandolie waarschijnlijk verliesgevend.

Begin dit jaar zagen deskundigen de bui al hangen. Na jaren van groei en economische voorspoed is het tij gekeerd. Voor het jaar 2015 verwachtte men een recessie met oplopende werkeloosheid, dalende koopkracht en afnemende investeringen. In mei becijferde de Conference Board van Canada dat de economie van Alberta met 0,7% zou krimpen in 2015. Voor het volgend jaar verwacht men weer een groei van 1,2%… nog maar even afwachten.

Lees verder op Cassandraclub
Geplaatst op: zondag 23 augustus 2015

Producenten mijnbouwmachines geven het op: contrair signaal?

Na jaren van dalende grondstofprijzen vraagt iedereen zicht af: “Wanneer wordt er een bodem gevormd?” Een artikel op de site van CNBC trok onze aandacht om twee redenen.

Na jaren van dalende grondstofprijzen vraagt iedereen zicht af: “Wanneer wordt er een bodem gevormd?” Een artikel op de site van CNBC trok onze aandacht om twee redenen.

Eerst en vooral is eindelijk de fase aangebroken dat bedrijven in de grondstoffensector vechten om te overleven. Terwijl de mijnbedrijven al jaren aan het besparen zijn, is het nu de beurt aan de bedrijven die mijnbouwmachines verkopen.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs