Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 12981 tot 12985
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

Instemmen met nieuw steunprogramma Griekenland praktisch onmogelijk

Het steunprogramma voor Griekenland is om middernacht afgelopen. Minister en eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem was daar bij het ingaan van de Tweede Kamer voor een debat dinsdagavond al helder over.

Hij had kort telefonisch overleg met de ministers van Financiën van de eurolanden (de Eurogroep) dinsdagavond over het jongste verzoek van de Grieken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

Eurolanden zeggen ‘nee’ tegen Grieks verzoek om derde steunpakket

De eurolanden hebben het verzoek van Griekenland voor een derde steunpakket en een herstructurering van de schulden afgewezen. Dinsdagavond vergaderden de ministers van Financiën van de eurolanden (de eurogroep) telefonisch met elkaar.

Ook een verlenging van het nog tot middernacht lopende programma is niet meer mogelijk, lieten meerdere ministers na afloop van het gesprek via Twitter weten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

Griekenland wil op valreep toch nieuwe bail-out

Vandaag voor middernacht moet Griekenland €1,5 miljard terug betalen aan het IMF. Hoewel Minister van Financiën Yanis Varoufakis eerder deze week liet ontvallen dat Griekenland deze terugbetaling niet zal voldoen, blijkt Eerste Minister Alexis Tsipras alsnog een laatste wanhoopsdaad te verrichten, aldus Business Insider.

Eerder had Europees Commissie voorzitter Jean-Claude Juncker nog een helpende hand toegestoken naar de Griekse regeringsleiders. Hoewel de Grieken dit voorstel in eerste instantie afwezen, ziet het er naar uit dat Tsipras alsnog van gedacht lijkt te veranderen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

Waarom Jim Rogers wegblijft van goud

De legendarische investeerder Jim Rogers zou niet raar opkijken als aandelen uit de Verenigde Staten zullen dalen. Sterker nog, hij gaat ervan uit dat ze gaan dalen.

In een interview met MarketWacth zei Jim Rogers vorige week dat hij zijn handen afhoudt van aandelen uit de Verenigde Staten. Anderzijds ziet hij juist kansen in de Aziatische markten, waaronder Japan, Rusland en China.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Brit wil Griekenland redden via crowdfunding: al 185.000 euro in het laatje

Een 29-jarige Brit heeft een crowdfundingcampagne op poten gezet om Griekenland te redden. "Ik heb het gehad met die aanstellerige politici. Het is nu aan het Europese volk om de Grieken te helpen", aldus Thom Feeney.