Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 12986 tot 12990
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 23 juni 2015

Column Kees de Kort | Veel cash op tafel

Het wordt wellicht lastig het voorstel dat de Grieken aan hun schuldeisers hebben voorgelegd door het Griekse parlement te krijgen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 23 juni 2015

Euro zakt flink terug

De euro was dinsdagmiddag 1,1195 dollar waard, tegen 1,1388 dollar bij het slot van de Europese beurzen op maandag. Daarmee viel de Europese munt terug naar het niveau van medio vorige week.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 juni 2015

“Ik verwacht meer dan slechts een correctie”

Ondanks de recordhoogtes waarop Amerikaanse aandelen zich bevinden, stelt Ron Paul dat het ruime monetaire beleid van de Fed ervoor heeft gezorgd dat zowel aandelen als obligaties zich op dit moment op de rand van de afgrond bevinden en er elk moment in kunnen vallen. ‘Ik ben echt enorm verbaasd over dat de Amerikaanse Federal Reserve de markt zo de vernieling in helpt’, zei Paul in een interview met Cnbc.

Dat zei hij na afloop van de beleidsvergadering van de Fed van vorige week. De S&P 500 sloot toen op een niveau dat slechts 1 procent verwijderd was van de all time high. ‘Ik kijk ernaar en zie een erg onstabiele situatie’, zei Paul. In zijn ogen hebben de economische plannen van de Federal Reserve ‘echt een afgrijselijke bubbel in de obligatiemarkt veroorzaakt’.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 23 juni 2015

Dit zijn de 10 grootste werkgevers ter wereld

7 van ‘s werelds grootse werkgevers zijn staatsbedrijven. Dat zal weinigen verwonderen. In de top 10 van grootste werkgevers staan slechts 3 privé-bedrijven: de Amerikaanse supermarktreus Walmart, de Amerikaanse fastfoodreus McDonald’s (* die telt 1,9 miljoen werknemers, franchises inbegrepen. Franchises niet inbegrepen gaat het om ‘slechts’ 420.000 werknemers) en het Taiwanese Foxconn, de maker en assembleur van voornamelijk iPhone-onderdelen. Het cijfer van Walmart omvat wel de 175.000 werknemers die actief zijn bij Asda, het Britse filiaal van de supermarktketen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 23 juni 2015

Wordt flexibele arbeid op termijn vervangen door onbeperkte vakantie?

Een systeem van onbeperkte vakantie zou bij vele bedrijven op termijn een ideaal alternatief kunnen worden voor flexibele arbeid. Dat heeft Barry Esterhuizen, directeur van de Britse consulent EST Accountants, tegenover de publicatie HR Magazine, gezegd. Het blijkt volgens Esterhuizen in praktijk immers dat flexibele arbeid bij vele bedrijven bijzonder moeilijk georganiseerd kan worden en dikwijls tot problemen leidt.

Die bezwaren zouden volgens de Britse accountant echter wegvallen wanneer zou worden overgeschakeld op een systeem van onbeperkte vakantie, dat bovendien volgens Esterhuizen ook een positieve impact zou hebben op het welzijn en het engagement van de werknemer.