Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 12986 tot 12990
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

5 zaken die iedereen verkeerd heeft over een goudstandaard

We geloven graag wat we willen horen, en zo is dat ook met de goudstandaard. Wie het woord ‘goudstandaard’ in de mond durft nemen wordt al voor gek of idioot verklaard. Een goudstandaard kan nooit werken omdat goud een barbaars relikwie is.

Maar de economen die de goudstandaard onmiddellijk de grond in boren, zien ook een aantal belangrijke zaken over het hoofd:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Dit zijn ze: de allerrijkste Belgen

Er komt een tijd dat rijken aan de schandpaal worden genageld. Letterlijk dan. Figuurlijk is dat al het geval. Op www.derijkstebelgen.be staat vanaf nu een ranglijst met de rijkste Belgische families. Ideaal dus voor de afgunstige medemens.

Bier geeft plezier. Op nummer een staan de families die schuilgaan achter drankenmagnaat AB Inbev. We hebben het dan over de familie Spoelberch, Van Damme en de Mévius. Zij zijn samen goed voor zo’n 50.000.000.000 euro. Op een euro meer of minder kijken we niet, voor het gemak.

Op de tweede plek vinden we Albert Frère (6.000 miljoen euro) en drie is voor de Familie Emsens (3.600 miljoen euro).

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Griekenland en Rusland bespreken aanleg gasleiding

De Russische president Poetin en zijn Griekse collega Tsipras gaan deze maand in Sint Petersburg om de tafel zitten om concrete plannen te maken voor de aanleg van een gasleiding in Griekenland. De ontmoeting tussen Poetin en Tsipras zal van 18 tot en met 20 juni plaatsvinden en heeft als hoofdthema de aanleg van een gasleiding die Russisch aardgas naar Griekenland brengt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

De enige die verliest bij stijgende rentevoeten bent u als …

De meeste analisten zijn het eens met elkaar: als de rentevoeten gaan stijgen, is dit slecht voor de aandelenmarkt. Nochtans staat de 10-jarige rente in de VS dit jaar al meer dan 0,2 % hoger en doet de aandelenmarkt het alles behalve slecht. Er zijn dan ook meer elementen dan de rente die de evolutie van de aandelenmarkt bepalen.

Kan de rente vanaf het huidige niveau nog verder omhoog? Dat kan! Is dat een probleem voor de aandelenmarkt? Niet per se! In 2013 zagen we de rente in de Verenigde Staten stijgen van 1,76 % naar 3,03 % – een bijna verdubbeling. En wat deed de S&P 500 in diezelfde periode? De index steeg met 30 %.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Vier redenen waarom de olieprijs wegzakt… en niet zal recupereren

Crude zakt vandaag weer vlotjes onder de 60 dollar. Dat is geen verrassing. Zoals verwacht verlaagt OPEC het productieplafond niet. Daarenboven zijn er nog vier belangrijke indicatoren die een lage olieprijs voor de rest van 2015 garanderen.

Vooreerst de Chinese markt: de Chinese vraag naar buitenlandse olieproducten is maar liefst met 6% gedaald in mei, zelfs 11% year-on-year. Redenen daarvoor zijn de sputterende Chinese economie, en het vertrouwen in de gerichte investeringen van de overheid in “schone” energie.

China lijkt de rol als onvoorwaardelijke afzetmarkt voor OPEC te moeten lossen en lonkt naar de Russen als primaire leverancier van olie en gas. De Chinese economie voorziet voor zichzelf een time-out: met een openstelling van de internationale kapitaalmarkt wil het haar overleveraged kroonjuwelen namelijk beter wapenen voor zwaarder economisch weer in de toekomst.