Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 1301 tot 1305
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 30 juni 2017

De totale incompetentie van de Fed

Janet Yellen, voorzitter van de Fed, denkt dat we in ons leven geen crisis meer gaan meemaken zoals die van 2008. Een totaal belachelijke uitspraak, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

'De totale wereldwijd uitstaande schuld is nu 217 duizend miljard dollar. Dat is drie keer het totale BBP', zegt De Kort. 'Dus we zijn rijk, maar we hebben een heleboel dingen bij elkaar geleend. Zolang de wereldeconomie groeit of de rente laag is, kun je dat blijven financieren. Die rente is heel laag, maar de wereldeconomie groeit niet echt.'

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 30 juni 2017

Merkel haalt uit naar Trump: “Wij creëren Amerikaanse jobs”

De Duitse bondskanselier Merkel heeft in een redevoering ter gelegenheid van de jaarlijkse samenkomst van de Economische Raad van haar partij CDU – een club die veelal zakenlui vertegenwoordigt – nog eens hard uitgehaald naar de regering Trump. De kanselier zei dat Duitsland tot 10 keer meer in de VS investeert dan dat omgekeerd het geval is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 30 juni 2017

De Haven van Antwerpen kiest resoluut voor blockchain-technologie

Goed nieuws: de haven van Antwerpen, de grootste haven van België en de tweede grootste Europese haven naar containercapaciteit, experimenteert met blockchain voor de automatisering van de logisitiek.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 30 juni 2017

Inflatie: Koper beter dan goud?

Goud is algemeen bekend als een investering die je beschermd tegen inflatie. Waar gewoon geld zijn waarde verliest, behoudt wie in goud spaart zijn koopkracht. Maar is dit enkel theorie of werkt het ook zo in de praktijk?

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 30 juni 2017

Boomberg: Marketcap cryptovaluta naar 5 biljoen! (video)

Volgens Michael Novogratz, een bekende ex-hedge fund manager, zal de marktkapitalisatie van cryptovaluta zich binnen vijf jaar begeven naar een totale waarde van $5 biljoen. Dat is ruim het 50-voudige van de huidige market cap. Dit zegt Novogratz in een interview met Bloomberg.