Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 13001 tot 13005
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Dreigementen: Europese Commissie schakelt tandje bij in onderzoek naar tax rulings

De Europese Commissie heeft er vandaag mee gedreigd om Polen en Estland voor het Europese Hof van Justitie te brengen indien beide landen niet binnen een maand volledig meewerken aan het onderzoek naar tax rulings. Van België en veertien andere lidstaten van de Europese Unie vraagt de Commissie intussen individuele belastingovereenkomsten met bedrijven op.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Grazie, Mario: Nederland groeit 2 procent dit jaar, denkt DNB

De Nederlandse economie stevent af op het beste jaar sinds 2008. De consument ziet het weer zitten, maar het komt ook erg goed uit dat de Europese Centrale Bank de geldpers heeft aangezet in maart.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Column Kees de Kort | Verdachte plusjes in Japan

Desastreuze importcijfers voor China, verdachte plusjes in Japan en positieve ontwikkelingen in Amerika. Maar van dat laatste merkt de onderkant van de samenleving nog weinig, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Geen goede berichten over de export en import van China, vertelt De Kort. "De export daalt een beetje, maar echt desastreus zijn de importcijfers. Die zijn in een vrije val geraakt. De Chinezen importeren veel minder dan een paar maanden geleden."

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

"De rijkste Belgen zijn (West)-Vlamingen"

Drie kwart van de 500 rijkste Belgen woont in Vlaanderen, de rest zit voor gelijke delen verdeeld over Brussel en Wallonië. Dat is een van de conclusies van derijkstebelgen.be, een nieuwe website die een continu overzicht, dagelijks nieuws en statistieken wil bieden van de 500 rijkste Belgen. Initiatiefnemer Ludwig Verduyn stelde de website vandaag voor.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Nieuwe Europese ruimtevaartbaas wil maanstad bouwen

Het European Space Agency (ESA) bekijkt de mogelijkheden om een maanbasis te bouwen wanneer het International Space Station (ISS) uit dienst wordt genomen. Dat heeft professor Jan Wörner, de toekomstige directeur-generaal van het Europese ruimtevaartbureau, gezegd. Volgens Wörner zou de bouw van de maanstad Lunarville een belangrijke hefboom voor technologische innovaties op aarde kunnen zijn.

De achterkant van de maan, die vanop aarde niet kan worden gezien, zou volgens professor Wörner de beste voorwaarden voor onderzoek kunnen bieden. Er zouden immers telescopen kunnen worden opgezet die ongestoord in de diepte van de ruimte zouden kunnen kijken.

Volgens Jan Wörner zou bij de uitbouw van Lunarville in eerste instantie de focus worden gericht op bouwmaterialen en voeding. Nadien zou het volgens hem echter mogelijk moeten worden op water te produceren op basis van waterstof, terwijl broeikassen de teelt van groenten mogelijk zou moeten maken.