Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 13001 tot 13005
Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 20 juni 2015

‘Griekenland komt met aanpassingen’

Griekenland zal proberen met aanpassingen te komen op zijn voorstel om uit de schuldencrisis te komen. Dat heeft de Griekse minister Alekos Flabouraris zaterdag gezegd tegen de Griekse tv-zender Mega.

,,We zullen proberen om ons voorstel aan te vullen, zodat we dichter bij een oplossing komen”, aldus Flabouraris, die geldt als een van de naaste adviseurs van de Griekse premier Alexis Tsipras.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 20 juni 2015

ECB weet niet of Griekse banken maandag nog open gaan

De Europese Centrale Bank (ECB) weet niet of Griekse banken maandag hun deuren kunnen openen. Dat meldt de ECB bij monde van bestuurslid Benoît Cœuré, aldus persbureau Reuters. Grieken nemen het zekere voor het onzekere en hebben de afgelopen dagen grote bedragen van hun rekening opgenomen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 20 juni 2015

Griekenland: ‘stille’ bankrun van start, maandagavond uur U voor Griekse banken

Geld dat met goedkeuring van de Europese Centrale Bank in het Griekse bankensysteem wordt gepompt, nemen Grieken vrijwel meteen op via de pinautomaat. Grote vraag: beperken Griekse banken de toegang tot pinautomaten, als er maandagavond geen zicht is op een akkoord tussen Griekenland en zijn schuldeisers?

Terwijl Europese regeringsleiders maandagavond bijeenkomen om op het laatste moment een doorbraak te forceren in de impasse tussen Griekenland en zijn schuldeisers, zitten Griekse banken met een nijpend probleem.

De bezorgdheid in Griekenland over het uitblijven van een akkoord neemt toe en dat uit zich in verhoogde opnames van contant geld.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 20 juni 2015

Grieken halen op één dag 1,7 miljard van bankrekeningen

De Griekse banken bloeden langzaam leeg. Gisteren alleen al zouden de Grieken volgens berichten in de Atheense pers 1,7 tot twee miljard euro van hun rekeningen hebben gehaald. Daarmee is sinds maandag vijf miljard euro uit het banksysteem weggevloeid, aldus de conservatieve krant Kathimerini.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 20 juni 2015

Hoe 250 miljard noodsteun voor Griekenland vooral Westerse banken rijker maakt

Hoe kan dat? Griekenland heeft van Europa en het IMF al bijna 250 miljard aan noodsteun kregen, en toch zit dat land in de penarie. Volgens de 'Waarheidscommissie' is dat geld vooral de Westerse banken ten goede gekomen, en niet de Grieken in de straat.