Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 13011 tot 13015
Bron: De Telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Plan-B voor Griekenland

Wim Everwijn heeft een Plan-B voor Griekenland. Het is een scenario van negen eenvoudige stappen. U kunt het hieronder lezen en daarna horen wij graag uw mening.

Over pakweg drie weken zal onderstaand scenario in negen eenvoudig te nemen stappen zijn intrede doen:

[1 - 9]

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Turkse beurs en munt hard onderuit

De Turkse beurs ging vandaag hard onderuit, in reactie op het verlies van de absolute meerderheid in het parlement van de AK-partij van president Recep Tayyip Erdogan. Ook de Turkse munt stond flink onder druk.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Turkse beurs en munt hard onderuit na verkiezingen

De Turkse beurs ging maandag hard onderuit, in reactie op het verlies van de absolute meerderheid in het parlement van de AK-partij van president Recep Tayyip Erdogan. Ook de Turkse munt stond flink onder druk.

De graadmeter, de Borsa Istanbul 100, kelderde bij opening ruim 8 procent. En ten opzichte van toonaangevende valuta als de euro en de dollar zakte de lira meer dan 5 procent.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Import China opnieuw stevig gedaald

De import in China is in mei met 18,1 procent gedaald ten opzichte van de dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers die de Chinese douane maandag heeft gepubliceerd.

De fors lagere invoer wordt gezien als een teken dat de binnenlandse vraag in China onder druk staat. In april daalde de import al met 16,1 procent. Economen rekenden voor mei gemiddeld op een afname met 9,6 procent.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Japanse economie groeit harder dan gedacht

De Japanse economie is in het eerste kwartaal sterker gegroeid dan verwacht. Dat bleek maandag uit cijfers van de overheid.

De economie groeide op jaarbasis met 3,9 procent, meer dan de 2,4 procent die in een eerdere raming nog naar boven kwam. In doorsnee rekenden economen op een groei van 2,8 procent.