Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 13021 tot 13025
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

De meest teleurstellende grafiek over de Amerikaanse economie

Onderstaande grafiek is momenteel de meest teleurstellende grafiek over de economie in de Verenigde Staten. Dat zegt althans Torsten Slok, van Deutsche Bank.

‘Waar we naar kijken is een economie die ogenschijnlijk dicht bij het bereiken van volledige capaciteit en volledige werkgelegenheid aan zat, voordat deze twee mijlpalen steeds verder uit beeld verdwenen.’

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

G7-top start met dorpsbezoek

Er staat veel op de agenda tijdens de G7-top in Beieren, maar het internationale circus startte zondag met een bezoekje aan het dorp Krün, door Duits bondskanselier Angela Merkel en Amerikaans president Barack Obama.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Merkel en Hollande bellen met Tsipras over Griekse kwestie

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president François Hollande hebben met de Griekse eerste minister Alexis Tsipras overlegd om "de onderhandelingen met Griekenland" over de schuldregeling te bevorderen. Dat is uit Franse diplomatieke bron vernomen. Beide politici belden met Tsipras voor het begin van de G7-top in Duitsland, bevestigde de woordvoerder van de Duitse regering, Steffen Seibert.

Bron: ninefornews.nl
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

De prijs van de euro: "Je had nooit met zon experiment moeten beginnen"

Wat heeft de invoering van de euro nou wérkelijk gekost voor Europa, Nederland en de gewone consument? Radar onderzoekt hoe het Nederland is vergaan sinds de invoering van de euro. Waarom moest de euro er eigenlijk komen? Wat is er met die 240 miljard gebeurd die naar Griekenland is gegaan en waarom pompt de Europese Centrale Bank (ECB) meer dan 1100 miljard in de eurozone?

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Noors overheidsfonds verkoopt alle aandelen in deze sector…

Als u en ik op de beurs handelen, dan heeft dat nagenoeg geen invloed op de markt. Maar wanneer iemand die een grote hoeveelheid geld beheert nog maar een tweet verstuurd kan hij de hele markt in rep en roer zetten. Daarom is het belangrijk de laatste plannen te kennen van het overheidsfonds van Noorwegen.

De Noren hebben dankzij hun olieinkomsten een overheidsfonds dat $890 miljard beheerd. En zij staan op het punt om een gigantische verandering in hun portfolio te implementeren.

Gisteren besliste het Noorse parlement dat het fonds zijn aandelen in steenkoolbedrijven moet verkopen. Het fonds zal niet meer mogen investeren in bedrijven waarvan steenkool verantwoordelijk is voor 30% van de omzet of meer.