Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 13036 tot 13040
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 20 juni 2015

Waterloo anno 2015: Pruisen, Nederlanders en Oostenrijkers in opstand tegen Brussel

De Westerse media hebben er nogal mee gelachen: Het Economisch Forum in Sint-Petersburg is een flop. De Westerse investeerders blijven massaal weg. Enerzijds door de sancties. Anderzijds door de serieuze economische terugval in Rusland. Beiden verbonden natuurlijk.

Eén sector tekent wel present, en profileert zich sterker dan ooit: de olie- en gasproducenten. Vorige week kon u hier bij Beurs.com lezen hoe Royal Dutch Shell en Gazprom hun samenwerking willen versterken. Die deal lijkt vandaag beklonken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 20 juni 2015

Duitsers dumpen Dijsselbloem: baantje hebben we al beloofd aan Spanjaard

De kansen voor Jeroen Dijsselbloem ook de komende jaren eurogroep-voorzitter te blijven, slinken met de dag. De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble zegt dat het baantje al in 2014 is beloofd aan de Spanjaard. 

Europese leiders hebben een deal gemaakt over het voorzitterschap van het overleg van ministers van Financiën van de eurolanden (de eurogroep). Tijdens een Europese top in oktober over Brusselse topbanen spraken de leiders af dat de Spanjaard Luis de Guindos het stokje zal overnemen als de termijn van de huidige voorzitter, Jeroen Dijsselbloem, afloopt. Dat zei de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble vrijdag in Luxemburg.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

“2 Renteverhogingen in 2015 zijn onwaarschijnlijk”

Er werd lang uitgekeken naar de bijeenkomst van de Amerikaanse Federal Reserve van deze week. Het werd namelijk over het algemeen gezien als de eerste bijeenkomst waarbij een renteverhoging van de Amerikaanse centrale bank – voor het eerst in bijna een decennium – weer mogelijk was. Dat bleek nog niet te gebeuren, maar het scenario van 2 renteverhogingen dit jaar, behoort inmiddels tot de mogelijkheden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

‘Grieken kunnen blijven pinnen bij Draghi’

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat meer noodsteun verlenen aan de Griekse bankensector. Zo kan worden voorkomen dan de Griekse banken in acute geldnood komen doordat veel Grieken hun rekeningen leegtrekken.

De top van de ECB hield vrijdag telefonisch spoedberaad over Griekenland. De vergadering ging naar verluidt over een verzoek van de Griekse centrale bank om het maximale bedrag dat als noodsteun kan worden verleend aan Griekse banken met 3 miljard euro op te voeren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

Eurotop, eurogroep, Europese Raad, Raad van de EU: kan u nog volgen?

EU for Dummies

Als voorbereiding op de ingelaste eurotop over de Griekse crisis maandagavond in Brussel, wordt maandagmiddag in Brussel nog een extra eurogroep-vergadering gehouden. Zo staat het vanmiddag in ons liveblog. Voor wie niet meer kan volgen met alle toppen, groepen en raden: een overzicht.