EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
69
kliks
37
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 13036 tot 13040
Geplaatst op: donderdag 16 juli 2015

Column Kees de Kort | Knikkende knietjes

Het Griekse parlement heeft gisteren de wurgafspraken ondertekend, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Het zij zo, maar de grote vraag is: wat gaat er nu gebeuren? Gaat de bevolking dat maar gewoon accepteren of ontstaat er protest, grote maatschappelijke onrust? En als dat gebeurt, hoe lang duurt het dan voordat de parlementariërs knikkende knietjes krijgen?”

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 16 juli 2015

'Eurogroep is een orkest dat door Schaüble wordt gedirigeerd en o wee degene die een valse noot speelt'

‘De Eurogroep (van minsters van Financiën) functioneert niet binnen een algemeen erkend legaal kader, wordt niet geruggesteund door een bestaand verdrag, maar heeft wel maximale bevoegdheid om over het leven van de Europeanen te beslissen. De groep moet aan niemand verantwoording afleggen, de vergaderingen worden niet genotuleerd en functioneert volledig onder de vorm van vertrouwelijkheid. Op die manier heeft geen enkele burger weet van wat daar besproken wordt. En dat terwijl wat er besproken wordt vaak bijna zaken van leven of dood zijn.’

Dat antwoordt voormalig Grieks minister van Financiën Yanis Varoufakis, in een gesprek met de Spaanse krant El Pais, op de vraag wat het belangrijkste gebrek is in het functioneren van de Eurogroep. Varoufakis nam - onmiddellijk nadat Griekenland zich in een referendum tegen een zoveelste voorstel van Europa had uitgesproken - ontslag, omdat zijn positie in de onderhandelingen met Europa onhoudbaar was geworden

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 16 juli 2015

Nog een grafiek die aantoont waarom er voor Griekenland geen hoop meer is

Dat de Griekse situatie hopeloos en uitzichtloos is, wordt met elke dag die voorbijgaat duidelijker. In dat verband publiceert The Economist deze week een voor Athene alweer vernietigende grafiek en dat op basis van cijfers van de World Intellectual Property Organisation. Die organisatie ging na welk percentage van mensen die een land verlaten na hun vertrek een patent aanvragen in een vreemd land.

De cijfers maken duidelijk dat vooral arme landen het slachtoffer zijn van een brain drain. Zo was 86% van de Vietnamezen die in de periode 2007 - 2012 een patent aanvroegen in een vreemd land tewerkgesteld. Ter vergelijking: slechts 8% van de Noren die een patent aanvroegen deden dat terwijl ze in het buitenland aan de slag waren.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 16 juli 2015

'Frankrijk is er in geslaagd luiheid en nivellering naar beneden toe als Europees model door te voeren. Applaus voor

'Griekenland heeft - ondanks het verzet van een aantal leden van Syriza - het begin deze maand door de Grieken weggestemde hulpprogramma van de EU aanvaard. Waarom zou je trouwens 86 miljard euro in harde valuta weigeren in ruil voor hervormingen en beloften in een verre toekomst?', vraagt Marc Fiorentino zich af op Monfinancier.com.

'Hetzelfde geldt voor Frankrijk, waar een overgrote meerderheid een akkoord à la Hollande goedkeurde: alles wat door de staat wordt betaald kost immers niets, het is gratis. Zelfs de Duitsers zullen het akkoord aanvaarden. We zijn dus gered, Europa kan verder, verzwakt en gezeten op een schuldenberg die nooit zal worden terugbetaald.''

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 16 juli 2015

Europsapecialist Münchau: 'Op één weekeinde vernietigde Duitsland 70 jaar diplomatie'

Angela Merkel en Wolfgang Schäuble worden er door waarnemers van beticht zeventig rehabilitatie van het land helemaal uitgehold te hebben door de scherpe positie die ze tegenover Griekenland hebben ingenomen. Anderen geven aan dat Merkel zich niet streng genoeg heeft opgesteld.

Wolfgang Schäuble, de Duitse minister van financiën, verhult niet dat Griekenland volgens hem best de eurozone had verlaten. Die beweging zou volgens hem ook in het belang zijn geweest van de Griekse bevolking. Een Grexit zou volgens Schäuble dan ook de beste oplossing van de huidige Griekse problemen zijn geweest.

Lees verder op Express.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs