Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 13041 tot 13045
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 juni 2015

Kapitaalcontroles ingevoerd in Griekenland, banken sluiten maandag

De beslissing is uiteindelijk gevallen, namelijk invoering van kapitaalcontroles in Griekenland. De Griekse Centrale Bank zal deze invoeren om een volledig instorting van de economie te voorkomen bij het opengaan van de banken dinsdag. Dit nieuws werd zopas bekend gemaakt door premier Alexis Tsipras.

Naast de beslissing om kapitaalcontroles in te voeren werd ook bekend gemaakt dat de banken in Griekenland maandag gesloten zullen blijven zoals reeds vele Grieken vreesden. Lonen en pensioenen van de burgers zullen “gegarandeerd” blijven aldus Tsipras. Hier roept dan ook op om rustig te reageren en de overheid te vertrouwen in deze garanties.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 29 juni 2015

Euro verliest flink op Aziatische markten

De euro verloor bij de opening van de financiële markten in Azië en Australië maandag (plaatselijke tijd) aan waarde ten opzichte van onder meer de Amerikaanse dollar.

Beleggers reageerden op mislukte onderhandelingen tussen Griekenland en de andere eurolanden, waardoor de toekomst van Griekenland binnen de muntunie onzeker is geworden.

De euro opende de handelsdag in Sydney op 1,1004 dollar. Bij het slot van de beurshandel op Wall Street vrijdagavond was de Europese munt nog 1,1170 dollar waard.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 29 juni 2015

Griekse banken blijven zeker een week dicht

De Griekse banken blijven tot en met volgende week maandag dicht. Geldopnames bij pinautomaten in Griekenland worden voorlopig beperkt tot een maximum van 60 euro per dag en internationale betalingen via Griekse banken en overboekingen naar het buitenland worden voorlopig verboden.

Dat heeft de Griekse regering maandagnacht bekendgemaakt. Ook de aandelenbeurs in Athene blijft tot 6 juli dicht. Daarmee gaat de Griekse financiële sector op slot tot na het referendum over de internationale noodsteun aan Griekenland, dat op zondag 5 juli wordt gehouden. Zondagavond maakte de topman van Piraeus Bank al bekend dat de banken in ieder geval maandag de deuren gesloten zouden houden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 29 juni 2015

Euro verliest terrein

De euro verloor bij de opening van de financiële markten in Azië en Australië maandag (plaatselijke tijd) aan waarde ten opzichte van onder meer de Amerikaanse dollar. Beleggers reageerden op mislukte onderhandelingen tussen Griekenland en de andere eurolanden, waardoor de toekomst van Griekenland binnen de muntunie onzeker is geworden.

De euro opende de handelsdag in Sydney op 1,1004 dollar. Bij het slot van de beurshandel op Wall Street vrijdagavond was de Europese munt nog 1,1170 dollar waard.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 29 juni 2015

IMF: evenwichtige Griekse oplossing nodig

De Griekse schuldencrisis vraagt om een evenwichtige aanpak, die zorgt voor economische groei en een houdbare schuldenlast in Griekenland. Dat stelde de topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Christine Lagarde, zondag in een reactie op de mislukte onderhandelingen tussen Griekenland en de andere eurolanden.

Het IMF blijft bereid om met de Griekse autoriteiten en de Europese partners aan zo’n oplossing te werken, aldus Lagarde. Ze sprak in de verklaring verder haar teleurstelling uit over het uitblijven van een resultaat in de onderhandelingen. Daardoor worden de komende dagen ,,duidelijk belangrijk”, gaf ze verder aan.