EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
74
kliks
36
kliks
Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
33
kliks
Bron: Biflatie.nl
33
kliks
33
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 13041 tot 13045 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 6 augustus 2015

Nederlandse export naar landen buiten EU in 10 jaar tijd verdubbeld

De export van Nederlandse producten naar landen buiten de Europese Unie is de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld. In de eerste vijf maanden van dit jaar ging het om 33,8 miljard euro, 17,9 miljard euro meer dan over dezelfde periode in 2005.

De export naar EU-landen steeg met bijna een derde, van 48,6 miljard naar 64,2 miljard euro. Het aandeel van de export naar landen buiten de EU in de uitvoer van Nederlands producten steeg daarmee van een kwart naar een derde. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: woensdag 5 augustus 2015

Structurele oorzaken doen euro op middellange-lange termijn stijgen ten opzichte van USD, mooie kans op winst

Precies een jaar geleden begon de neerwaartse spiraal van de Europese eenheidsmunt ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Waar de neergang nog niet volledig gestopt is lijkt er nu echter een stabiele basis gelegd te worden voor een heropleving. Deze keer niet gebaseerd op speculaties, maar op waargenomen transacties.

Waar de euro geruime tijd meekon op de internationale wisselmarkten ten opzichte van andere referentiemunten zoals de USD begon in augustus 2014 de val van de eenheidsmunt. Waar deze begin augustus 2015 nog 1,35 USD waard was kwam deze in maart 2015 reeds gevaarlijk dicht bij een pariteit. Momenteel noteert deze aan 1,1 USD maar prominente valuta-experts gaan ervan uit dat de euro op middellange tot lange termijn terug volop aan waarde zal winnen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 5 augustus 2015

Rusland gaat Nederlandse bloemen letterlijk onder vergrootglas leggen

Rusland laat Nederlandse bloemen voortaan alleen toe als ze in een laboratorium zijn gecontroleerd. De maatregel gaat komende maandag in. Dat meldde de voedsel- en warenautoriteit in Moskou, Rosselchoznadzor, dinsdag.

Volgens de Russen wordt er geregeld ongedierte in bloemen uit Nederland gevonden. Die zouden een gevaar voor de Russische economie en landbouw vormen. Maar Rusland vindt zulke problemen altijd in landen waar het ruzie mee heeft.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: woensdag 5 augustus 2015

Daling Canadese dollar raakt grondstoffenbeleggers

Europese beleggers in Canadese (mijnbouw)aandelen merkten het al. Sinds eind april zakte de Canadese dollar 9% weg tegen de euro. Waar eind vorig jaar een daling van de euro zelf tegen de US dollar nog uitkomst bood, werkt de zwakke loonie nu volledig door.

Europese beleggers in Canadese (mijnbouw)aandelen merkten het al. Sinds eind april zakte de Canadese dollar 9% weg tegen de euro. Waar eind vorig jaar een daling van de euro zelf tegen de US dollar nog uitkomst bood, werkt de zwakke loonie nu volledig door.

Belangrijkste reden: de Canadese economie ligt onder druk. Waar analisten een nulgroei verwachtten, daalde het reële bbp in mei voor de vijfde maand op rij. Van de laatste zeven maanden lieten er zes krimp zien. Daarmee is het bijna onvermijdelijk dat het afgelopen kwartaal wederom een bbp-daling laat zien, wat betekent dat Canada nu in een technische recessie zit. De economie vormt dan ook het hoofdonderwerp in de federale Canadese verkiezingen die op 19 oktober plaatsvinden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 5 augustus 2015

Eurozone rangschikt welgeteld één bank in top 20 van 's werelds sterkste banken

Welgeteld één bank uit de eurozone haalt de Bloomberg Markets top 20 van ‘s werelds sterkste banken. Het gaat om de Finse OP Financial Group, die de achtste plaats opeist. De toppositie wordt net als een jaar geleden ingenomen door de Hang Seng Bank uit Hong Kong, een filiaal van de noodlijdende moedermaatschappij HSBC Bank, die sinds 2011 ruim 87.000 werknemers heeft laten afvloeien.

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs