Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 13046 tot 13050
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

‘Rotterdammer’ Tskalotos volgt Varoufakis op als minister van Financiën

Een Rotterdammer moet de Griekse economie wegleiden van de rand van de afgrond. Euclid Tsakalotos, in 1960 geboren in de stad aan de Maas, wordt de opvolger van Yanis Varoufakis.

Varoufakis vertrok maandagochtend, een dag nadat de Griekse kiezers hun steun hadden uitgesproken voor hun regering in de onderhandelingen met Europa.

De nieuwe baan is eigenlijk al vertrouwd terrein voor Tsakalotos, nu nog minister voor Internationale Economische Zaken. Hij is sinds april de belangrijkste onderhandelaar voor de Grieken in de gesprekken met de geldschieters. Hij verving Varoufakis, met wie de anderen niet meer wilden praten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

Zuidelijke eurolanden kunnen het af zonder extra steun ECB in Griekse crisis…voorlopig dan

De Europese Centrale Bank heeft vorige week ondanks de toenemende onzekerheid na de aankondiging van het Griekse referendum, geen extra staatspapier opgekocht van zuidelijke eurolanden.

De Europese Centrale Bank (ECB) kocht in de week die eindigde op vrijdag 3 juli voor 10,8 miljard euro aan staatsobligaties op, zo bleek uit cijfers die de bank maandagmiddag bekend maakte.  De centrale bank van de eurozone koopt sinds maart  elke maand voor ongeveer 60 miljard aan private en publieke schuld op in de markt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

260.000 Oostenrijkers tekenen petitie voor referendum over Exit EU

Een 66-jarige man uit Oostenrijk heeft een petitie georganiseerd waarbij meer dan 260.000 Oostenrijkers tekende om een debat op gang te brengen om een referendum te organiseren over het Oostenrijkse lidmaatschap bij de Eurozone. Oostenrijk is al het 5e land dat dergelijk referendum kan organiseren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Merkel wacht op Griekse voorstellen

De Duitse bondskanselier Angela Merkel ziet vooralsnog geen basis voor onderhandelingen met Griekenland over een nieuw steunprogramma.

Dat meldde een woordvoerder van Merkel maandag in een reactie op het Griekse ‘nee’ van zondag.

De Duitse regering zegt het resultaat van het referendum te respecteren. Daarbij werd benadrukt dat de deur voor nieuwe gesprekken ,,altijd open” staat. ,,De voorwaarden voor onderhandelingen over een nieuw steunprogramma zijn momenteel niet ingevuld”, zo zei hij echter ook.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Dijsselbloem: "Gemakkelijke oplossingen zijn er niet"

Een oplossing voor de financiële situatie van Griekenland is na het referendum niet dichterbij gekomen. Eurogroepvoorzitter en minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem zei vandaag in Den Haag voorafgaand aan overleg in het kabinet over onder meer Griekenland, dat de uitslag met de afwijzing van de voorstellen het vinden van een oplossing "alleen maar moeilijker maakt".