Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 13046 tot 13050
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 5 juni 2015

Deze 2 Latijns-Amerikaanse landen hebben geen leger en... doen het zeer goed

Hoewel Panama en Costa Rica de twee enige Latijns-Amerikaanse landen zijn die geen leger hebben, voeren beide de rangschikking aan van de naties die in 2014 meest investeerden in het veiligheidsgevoel van hun burgers. Dat blijkt uit een analyse van de Red de Seguridad y Defensa de América Latina (RESDAL), waarover het Spaanstalige medium Opinza.com rapporteert. 

Voor Panama gaat het om 1 miljard dollar op jaarbasis, een bedrag dat iets hoger ligt dan 2% van zijn bbp; Costa Rica investeert procentueel even veel, al gaat het in reële termen over ‘slechts’ 900 miljoen dollar.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 5 juni 2015

Athene van het rechte pad af, constateert Dijsselbloem

De Griekse regering zit nog niet op het goede pad om de overheidsfinanciën en de economie weer op orde te krijgen. ,,Ze zitten daar ver van af en ze dreigen er verder van af te raken”, zei eurogroepvoorzitter en minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem vrijdag.

Hij wacht nog op alternatieve voorstellen van de Grieken. ,,We hadden gehoopt dat die vandaag zouden komen. Ik weet niet of het overleg vandaag wordt voortgezet.”

Dijsselbloem zei dat het herstel in Griekenland niet alleen kan met ,,mooie maatregelen”, het vergt ook ,,vervelende maatregelen”. De regering van de Griekse premier Alexis Tsipras zou dat moeten onderkennen.

Bron: Slimintrading.com
Geplaatst: vrijdag 5 juni 2015

Vertrek uit eurozone geen optie voor Griekenland

Hoewel de Grieken met hun acties haast lijken voor te sorteren op een vertrek uit de eurozone, is dat wel het laatste dat het land wil. Maar, akkoord gaan met de voorwaarden voor de aanvullende steun, die zijn opgesteld door de schuldeisers, is ook onacceptabel.

Eind vorige maand werd door de Grieken nog stellig beweerd dat de afbetaling van 300 miljoen euro vandaag zou worden betaald. Maar Griekenland heeft gevraagd om een aantal afbetalingen te bundelen. Deze schuld wordt dan in één keer voldaan aan het IMF. Hierdoor is de betaling van 300 miljoen euro even uitgesteld.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 5 juni 2015

Aantal faillissementen naar laagste niveau in 6,5 jaar

Het aantal failliete bedrijven en organisaties is in mei gedaald naar het laagste niveau sinds november 2008. Vorige maand sloten 370 organisaties de deuren.

De meeste faillissementen zijn uitgesproken bij de financiële instellingen, namelijk 88. In de handel is het aantal faillissementen met 46 afgenomen tot 59. Vooral in de detailhandel zijn minder faillissementen uitgesproken. De handel en de financiële dienstverlening zijn ook de sectoren met de meeste bedrijven.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 5 juni 2015

ABN Amro probeert 70 miljoen te krijgen in dispuut over Griekse obligaties

In een dispuut over Griekse obligaties tussen ABN Amro en de Nederlandse tak van Royal Bank of Schotland probeert ABN Amro 70 miljoen euro terug te krijgen.

Dat meldt de Nederlandse tak van Royal Bank of Scotland (RBS) in het jaarverslag over 2014. “ABN Amro NV heeft aangegeven op korte termijn een arbitragproceurte te starten tegen RBS NV waarin ongeveer 70 miljoen euro wordt geclaimd.”

De claim is een staartje van de overnameperikelen van het oude ABN Amro in 2007 en de nationalisatie van de bank in 2008.