Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 13051 tot 13055
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

Spoedberaad ECB: laten we de Grieken nog even pinnen?

Tot en met donderdag hebben Grieken als vor 2 miljard euro gepind. Dat is 10 keer zoveel als gebruikelijk. Foto EPA

De top van de Europese Centrale Bank (ECB) houdt vrijdag om 12.00 uur spoedoverleg over de situatie bij de Griekse banken, aldus persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Een woordvoerder van de ECB wilde niet reageren.

Het telefonisch overleg gaat naar verluidt over een verzoek van de Griekse centrale bank om het maximale bedrag dat als noodsteun kan worden verleend aan Griekse banken, met 3 miljard euro op te voeren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

Grexit voor dit weekend?

Het lijkt er nu toch wel van te komen, die Grexit.

De onderhandelingen schieten voor geen meter op en geen enkele partij wil verdere toegevingen doen.

Eind deze maand moet Griekenland het IMF betalen en het geld is er gewoon niet. Betalen zonder nieuwe leningen is geen optie.

En aangezien de Grieken geen nieuwe toegevingen willen doen om die leningen te bekomen, zitten we in een patstelling.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

Deze cover van The Economist over Griekenland is briljant

Het politieke spel rond het Griekse schuldendrama begint zo onderhand op een filmscenario te lijken. De spanningsboog staat op knappen. Weekblad The Economist geeft dat treffend weer in hun cover van deze week: een parodie op de film My Big Fat Greek Wedding.

Nee, er is nog steeds geen akkoord over de Griekse schulden. Het overleg tussen Griekenland en zijn geldschieters liep donderdagavond andermaal op niets uit. Dat terwijl de situatie nijpend wordt.

Al maanden steggelen de linkse Syriza-regering van Griekenland en diens belangrijkste schuldeisers over dezelfde kwestie: het afronden van een oud steunpakket voor Griekenland, waarbij er nog 7,2 miljard euro aan noodsteun op de plank ligt, in ruil voor bezuinigingen en hervormingen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

Market Update (19 juni 2015)

ECB weet niet zeker of de Griekse banken maandag open gaan en Griekse spaarders hebben deze week al ruim €2 miljard van de bank gehaald. Verder in het nieuws: Kabinet wil kleine spaarders minder zwaar belasten, centrale banken wereldwijd hebben dit jaar al 38 renteverlagingen doorgevoerd en ontwikkeling dollarindex laat een zeer negatieve ‘death cross’ formatie zien.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

Dwingt zwarte bladzijde uit 1937 de FED om te wachten met verhoging van de rente?

In een poging om de economie te sturen in 2015 vecht de Federal Reserve niet enkel de grillige marktwerking maar tevens de geest van 1937.

Wall Street analisten vrezen dat de Amerikaanse Centrale Bank zodanig voorzichtig is om niet de zelfde fouten te maken als een vorige historische fout in 1937. Hierbij bestaat dan ook het risico dat de FED een solide kans mist om het monetaire beleid te normaliseren na 7 jaar.