Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 13051 tot 13055
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 5 juni 2015

ABN Amro claimt 70 miljoen euro van RBS

ABN Amro claimt 70 miljoen euro van de Britse Royal Bank of Scotland (RBS).

Het gaat om garanties op Griekse obligaties die de staatsbank destijds met verlies heeft gekocht. Een woordvoerder van ABN Amro bevestigt vrijdag berichtgeving hierover in Het Financieele Dagblad.

Nu de Schotse bank weigert te betalen, begint ABN Amro op korte termijn een arbitrageprocedure tegen RBS, staat in het jaarverslag van RBS Nederland. De banken willen verder niet inhoudelijk ingaan op het conflict.

Bron: GoudPortal.nl
Geplaatst: vrijdag 5 juni 2015

Peter Schiff heeft Mike Maloney thuis uitgenodigd!

Peter Schiff heeft Mike Maloney thuis uitgenodigd voor een gesprek. Een absolute aanrader om mee te luisteren.

Verder een interview door Greg Hunter over QE 4 en de aanstaande crash.

[video]

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 5 juni 2015

Griekse onderminister dreigt met nieuwe verkiezingen

De Griekse regering kan nieuwe verkiezingen uitschrijven als de internationale geldschieters hun eisen niet een beetje matigen.

''De geldschieters willen harde maatregelen opleggen. Als ze deze chantage van de regering niet inslikken, moeten we alternatieven zoeken, zoals verkiezingen'', zei Stratoulis, die bekend staat als een havik binnen het linkse kabinet.

Stratoulis komt uit de uiterst linkse vleugel van regeringspartij Syriza. Het is niet duidelijk of hij met zijn uitspraken de hele partij vertegenwoordigt. Uit een opiniepeiling bleek vrijdag dat 37 procent van de Grieken nieuwe verkiezingen wil, terwijl 45 procent hoopt dat Griekenland tot een compromis kan komen met de internationale geldschieters.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 juni 2015

Hoe zou het nog zijn met Haïti naar de verwoestende aardbeving in 2010?

Na de verwoestende aardbeving in Haïti in 2010 werd er door het Rode Kruis bijna 500 miljoen USD aan donaties opgehaald. Na 5 jaar is de vraag in welke mate de normale gang van zaken terug mogelijk is en hoe de wederopbouw vordert. Het resultaat is echter ronduit schokkend…

Met een dodental van circa 250.000 slachtoffers, 310.000 gewonden en 1,5 miljoen daklozen werd bijna 1/6 van de bevolking getroffen. Waar zelfs geïndustrialiseerde landen het zeer moeilijk zouden hebben om een dergelijke ramp te boven te komen was dit zonder internationale hulp voor het straatarme Haïti dan ook onmogelijk. Om dit mogelijk te maken maakt McGovern, hoofd van het Rode Kruis in de VS de plechtige belofte dat van elke euro er 91% zouden vloeien naar Haïti zelf.

Helaas is de werkelijkheid een heel pak somberder geworden. Van de 500 mijoen USD die werden opgehaald werd er amper iets heropgebouwd.  Slechts enkele huizen werden heropgebouwd en deze enkele zijn wel degelijk op 2 handen te tellen.

Bron: Trouw.nl
Geplaatst: vrijdag 5 juni 2015

Griekenland mist betaling aan IMF

Griekenland laat opnieuw zien een meester te zijn in het vinden van creatieve oplossingen voor zijn acute geldnood

 Griekenland mist vrijdag voor het eerst een betaling aan zijn internationale geldschieters. De regering heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) meegedeeld de geplande aflossing van 300 miljoen euro uit te stellen. Griekenland wil alle vier geplande betalingen van deze maand, in totaal zo'n 1,6 miljard euro, in één keer voldoen op 30 juni.

 Athene maakt gebruik van een bijna vergeten clausule die het landen toestaat betalingen binnen dezelfde maand te bundelen. Die mogelijkheid is bedoeld voor landen met een slecht ontwikkeld betalingssysteem. Het laatste land dat er gebruik van maakte, was Zambia in de jaren tachtig.

[...]