Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 13051 tot 13055
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

"Toen ik hoorde dat ik mijn geld niet kreeg, stortte ik in"

De 77-jarige Giorgos Chatzifotiadis zat huilend tegen de muur van een bank toen hij zaterdag zijn geld niet kreeg. Hij wilde 'slechts' zijn 120 euro hebben. "Toen ik hoorde dat ik mijn geld niet kon krijgen, stortte ik in.'' De iconische foto van de Griek ging heel de wereld rond.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Griekenland in Grimbo: als geldautomaten leeg blijven, moet Griekenland ‘belofte-op-euro’s’ gaan uitgeven

De meest acute kwestie na het donderende ‘nee’ van het Griekse volk betreft de werking van Griekse pinautomaten. De kans is aanzienlijk dat die de komende dagen leeg raken en niet meer worden bijgevuld. Wat dan?

Op de euforie over de overwinning van het nee-kamp bij het Griekse referendum volgt de komende dagen harde ontnuchtering. Twee zaken zijn daarbij cruciaal: op het politieke vlak wil de Griekse premier Alexis Tsipras weer om de tafel met de schuldeisers. Maar vooral het Duitse vertrouwen in de betrouwbaarheid van de Syriza-regering is zo diep gezonken, dat een spoedig akkoord een wonder zou zijn.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Studie linkt stijging Grieks zelfmoordcijfer aan besparingsbeleid

De besparingsmaatregelen hebben in Griekenland geleid tot een aanzienlijke en aangehouden toename van het aantal zelfmoorden in het land. Dat blijkt uit een studie over dertig jaar die deze week verschijnt in het medische vakblad British Medical Journal.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Tsipras' pyrrusoverwinning is hem gegund, maar... de patiënt is dood

De radicaal-linkse regering Tsipras heeft dus met overgrote meerderheid het door haar zelf uitgeschreven referendum gewonnen. De Grieken hebben met ruim 61% ‘neen’ gezegd tegen... ja, tegen wat eigenlijk. Sommigen dachten dat ze over een nieuw besparingsplan moesten stemmen, anderen over het lidmaatschap van de eurozone en nog anderen over het lidmaatschap van de EU.

Tsipras' overwinning weze hem gegund, maar het blijft een pyrrusoverwinning, want het grootste probleem op maandagochtend is het lot van de Griekse banken. Nu de ECB alle leningen voor een week heeft geblokkeerd, zullen de meeste Griekse banken midden deze week zonder middelen zitten, indien al niet sneller.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Eurolanden verwachten nieuwe Griekse plannen tegen morgen

De eurogroep verwacht dat de Griekse regering tegen morgen nieuwe hervormingsvoorstellen op tafel legt. Dat hebben de ministers van Financiën van de eurozone gezegd in een nieuwe verklaring.