EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
40
kliks
23
kliks
Bron: BNR.nl
18
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 13056 tot 13060 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 3 september 2015

Draghi staat klaar om geldkraan verder open te draaien

De onrust in verschillende opkomende landen drukt het economisch herstel in de eurozone. De Europese Centrale Bank is daarom bereid om het steunprogramma uit te breiden, mocht dat noodzakelijk blijken.

De Europese Centrale Bank (ECB) is een stukje somberder over de vooruitzichten voor de eurozone. De verwachtingen voor de economische groei zijn enkele tienden procentpunten teruggeschroefd, tot 1,4 procent voor dit jaar (was 1,5 procent), 1,7 procent in 2016 (was 1,9 procent) en 1,8 procent in 2017 (was 2,0 procent).

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 3 september 2015

Italiaanse bank Unicredit wil tienduizend banen schrappen

De Italiaanse bank Unicredit overweegt tienduizend banen te schrappen in een poging de winstgevendheid te vergroten.

De reorganisatie treft waarschijnlijk vooral personeel in Italië, maar gaat ook ten koste van werkgelegenheid in Duitsland en Oostenrijk, aldus de bronnen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 3 september 2015

Rick Santelli: alle wegen leiden naar QE

De ISM Index kwam eerder deze week uit op 51,1 tegen een verwachting van 52,6. Een domper die niet lekker viel in een markt gefocust op de Chinese vertraging. Volgens marktcommentator Rick Santelli valt dit allemaal in het thema ‘horten en stoten’.

Net als beleggers kijken ook bedrijfsmanagers naar economische cijfers, zo legt Santelli uit. Iedereen kijkt naar elkaar. De economische groei is niet stabiel, maar vliegt van kwartaal op kwartaal alle kanten op. En dat komt met name doordat de economische cyclus, die vroeger drie à vijf jaar duurde, tegenwoordig door centrale banken kunstmatig opgerekt wordt. 

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 3 september 2015

Overheid armer door afboeking op gasvoorraad

De overheid heeft haar vermogen vorig jaar fors zien slinken, met 63,4 miljard euro naar 273,5 miljard euro. Dat komt met name doordat de olie- en gasreserves voor minder geld in de boeken staan.

Niet alleen de sterk gedaalde marktprijzen zetten de waarde van de gasvoorraad onder druk, maar ook het terugschroeven van de gasproductie in Groningen. Dezelfde hoeveelheid gas wordt over een langere periode opgeboord. Daardoor zijn de minerale reserves volgens de huidige schattingen minder waard.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 3 september 2015

ECB minder optimistisch over economische groei

De Europese economie groeit nog steeds, maar dat gebeurde in het tweede kwartaal van 2015 wel langzamer dan verwacht.

De Europese economie groeit nog steeds, maar dat gebeurde in het tweede kwartaal van 2015 wel langzamer dan verwacht.

Dat zegt president van de Europese Centrale Bank (ECB) Mario Draghi donderdag. De onrust in de opkomende markten drukt het economisch herstel. 

De voorspelde inflatie voor 2015 is naar beneden bijgesteld, naar 0,1 procent. Eerder werd er nog een inflatie van 0,3 procent verwacht. Dat wordt volgens Draghi grotendeels veroorzaakt door de lagere olieprijs.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs