Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 13056 tot 13060
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

Chinese brokers beloven voor ruim 19 miljard dollar aandelen te kopen

De 21 grootste Chinese brokers hebben zaterdag gezegd dat zij in totaal voor 120 miljard yuan (19,3 miljard dollar) zullen investeren in de Chinese aandelenmarkten om te helpen wat stabiliteit aan te brengen in de markt die sinds halverwege juni met grofweg 30 procent is gedaald.

Een verscheidenheid aan beleidsmaatregelen, waaronder het verlagen van de rente en het verruimen van de margeregels, faalden vorige week om de Chinese selloff te stoppen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

Het woord is aan Europa

Zondag sprak een grote meerderheid zich uit tegen de hervormingsvoorstellen van de Trojka voor hun land. In mijn ogen is dat een verstandige beslissing. Waarom zou je ja zeggen tegen een receptuur, waarvan het al meer dan vijf jaar duidelijk is dat ze niet werkt. Een rapport dat vlak voor het referendum publiek werd, vormde nogmaals een onderbouwing van het falen van het hervormingsbeleid. Lees de column van Cor Wijtvliet.

Bron: JDreport.com
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

EU globalisering: Alle eigendommen van het EU volk afnemen

Iedereen zal wel een les hebben geleerd hebben uit de zogenaamde ‘bail-in’ van de Cypriotische banken denk ik. Komen de vragen vanzelf. Wat is het verschil tussen bail-in en bail-out. Wel, dat is gelukkig gemakkelijk uit te leggen. Beiden hebben met regelrechte diefstal te maken.

[...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

Geen nieuw noodkrediet van ECB meer voor Griekse banken

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft besloten de noodsteun die maximaal aan Griekse banken mag worden verstrekt, niet te verhogen.

Dat maakte de ECB maandagavond bekend. De Griekse centrale bank had om een verhoging van het plafond voor de noodkredieten gevraagd.

De ECB gaat bovendien het onderpand dat Griekse banken stellen tegenover noodkredieten van de eigen centrale bank, strenger beoordelen. Daardoor wordt het moeilijker voor de banken om gebruik te maken van het vangnet dat hen met toestemming van de ECB wordt geboden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

Bodemproces is gaande in de goudmijnsector

Een sector die het de afgelopen jaren niet gemakkelijk heeft gehad is zonder twijfel die van de goudmijnen. De goudmijnsector heeft de afgelopen jaren flink wat waarde moeten inleveren en veel analisten twijfelen eraan of daar de komende tijd verandering in gaat komen.

Ondanks al die negatieve verwachtingen, wat betreft de analisten, begonnen de goudmijnaandelen aan het begin van dit jaar met een flinke stoot omhoog. Deze opwaartse impuls was echter niet van lange duur; de afgelopen weken hebben we opnieuw een sell-off gezien in de goudmijnsector.