Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 13056 tot 13060
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 5 juni 2015

Column Kees de Kort | Narrige stemming in Nederland

Macro-economisch begint het in Nederland de goede kant op te gaan. Maar dat verbloemt een hoop, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

"Gisteren was er een rapport van het Nibud over hoe het met mensen gegaan is, de afgelopen jaren. En nogal wat mensen zijn óf ontslagen, óf in de WAO terechtgekomen, of ze hebben een baan geaccepteerd met een lager salaris. De inkomensdaling die daar vaak mee gepaard gaat, die gaat vaak over 30 à 40 procent. Dan snap je dat de stemming narrig is in Nederland."

En het IMF-rapport over Amerika? Het is niet heel erg verrassend dat ze de verwachtingen naar beneden bijstellen. "Maar wat wél heel verrassend is, is dat mevrouw Lagarde zich gaat bemoeien met het Fed-beleid. Ze heeft gewoon gezegd: "Janet, verhoog die korte rente niet, wacht daar in ieder geval mee tot 2016". Dat is wel bijzonder, want dat doen ze maar heel zelden."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 juni 2015

De euro is nog steeds een sell

De euro mag dan eerder deze week met 2 procent zijn gestegen op een dag, maar analisten verwachten toch nog altijd dat de munt zijn weg naar beneden zal voortzetten.

‘Hogere inflatie in de eurozone en tekenen van een oplossing voor de Griekse schuldencrisis, hebben de euro op de korte termijn onder druk gezet’, zei Gregg Gibbs, head of Asia Pacific markets strategy bij RBS.

Gibbs verwacht in eerste instantie wat volatiliteit voor de munt, maar denkt dat de euro later weer kan dalen om nieuwe laagtes te bereiken rond de 1,05 dollar tegen het einde van 2015.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 5 juni 2015

KURZWEIL: 'Tegen 2030 wordt ook de mens artificieel intelligent'

Tegen 2030 zullen onze hersenen rechtstreeks in contact staan met de cloud, waar we back-ups zullen kunnen nemen van ons brein. Dat voorspelt Ray Kurzweil, de futuroloog van internetzoekmachine Google. Iedereen zal met andere woorden artificieel intelligent worden en zijn hersenen kunnen verbinden met de cloud, waar we uit duizenden computers informatie zullen kunnen halen om zo onze kennis te vergroten. Die verbinding zal tot stand komen via nanobots - minuscule robots gemaakt van DNA-strengen.

Kurzweil voorspelt dat mensen hybride zullen zijn tegen 2030. Onze hersenen zullen verbinding zoeken met de cloud en ons denken zal een combinatie worden van biologisch en niet-biologisch denken. Hoe groter en complexer de cloud, hoe geavanceerder onze gedachten zullen worden. Tegen 2040 zullen we zo hoofdzakelijk niet-biologisch denken. We zullen steeds verder gaan met het verbeteren van onszelf. Volgens Kurzweil is dat de natuur van de mens: we willen onze beperkingen steeds overstijgen.

Kurzweil is één van de meest vooraanstaande uitvinders van deze tijd, en hij voorspelde al eerder hoe de toekomst eruit zou zien. In de jaren '90 sprak hij zich uit over het jaar 2009. Zo orakelde hij dat tegen dan voornamelijk draagbare computers zouden worden gebruikt, kabels zouden verdwijnen en computerschermen zouden worden ingebouwd in brilglazen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 5 juni 2015

Saoedi-Arabië bouwt een wolkenkrabber van één kilometer

Het Arabisch schiereiland krijgt er weer een wolkenkrabber van recordhoogte bij. De Kingdom Tower zal één kilometer hoog zijn en daarmee de huidige wereldwijde recordhouder, de 827 meter hoge Khalifa-toren in Dubai, ver achter zich laten.

Met een totale kostprijs van 1,11 miljard dollar, 530.000 vierkante meter beton, tachtigduizend ton staal en tweehonderd verdiepingen verbreekt deze nieuwe toren alle records. De constructie wordt gefinancierd door de Arabische prins Al Walid ben Abdelaziz Al Saoud. De werken gingen in januari van dit jaar  van start. De Kingdom Tower zal het eerste gebouw op aarde worden dat hoger is dan één kilometer.

De wolkenkrabber wordt gebouwd langs de kust van de Rode Zee en zal een vijfsterrenhotel, appartementen, kantoorruimtes en een ruimteobservatorium huisvesten.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 5 juni 2015

RIFKIN: 'De grote energieproducenten zullen in de 21ste eeuw gewoon buitenspel staan'

De grote energieproducenten zullen in de 21ste eeuw buitenspel staan en geen rol van belang meer spelen."

Dat is de conclusie van de Amerikaanse econoom Jeremy Rifkin, die ook het boek ‘The Third Industrial Revolution’ schreef.

‘De grote producenten waren efficiënt zolang een sterk gecentraliseerd kapitalistisch systeem bestond. Maar straks zal elk huis of bedrijf over een mini-elektrische centrale beschikken en zal elektriciteit binnen een lokaal netwerk worden geruild in functie van de eigen noden en overschotten. Deze beweging zal versnellen eens de opslagmogelijkheden voor elektriciteit worden geoptimaliseerd. Het elektriciteitsinternet zal toelaten om in ‘real time’ deze ruilhandel mogelijk te maken. China heeft zonet een investering van 82 miljard in zo’n elektriciteitsinternet goedgekeurd,’ zegt Rifkin in Le Figaro (betaalde toegang).