Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 13056 tot 13060
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

Spoedberaad ECB over Griekse banken

De top van de Europese Centrale Bank (ECB) komt vrijdag om 12.00 uur bij elkaar voor spoedoverleg over de situatie bij de Griekse banken.

Grieken hebben in de eerste drie dagen van deze week 2 miljard euro van hun bankrekeningen gehaald, schreef persbureau Reuters donderdag op basis van bronnen in de Griekse bankensector. Dat bedrag is het dubbele van wat de Europese Centrale Bank extra opzij legde voor hulp aan Griekse banken.

Bron: Stocktradingnieuws.com
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

Het vuile spelletje rond Griekenland

Afgelopen tijd ook vaak ‘het zal allemaal wel’ gedacht als u op het nieuws of in de krant las over de zoveelste onderhandeling over Griekenland? Of de zoveelste betaling die Griekenland moest doen om te voldoen aan de eisen van de Troika?

Ik in ieder geval wel. Ik heb het allemaal niet zo goed meer gevolgd, want met onderhandelende politici blijft het toch koffiedik kijken. Weet je nooit wat de uitkomst gaat zijn.

Twee plaatjes die alles zeggen
 Maar ik las deze week iets wat ik toch even met u wil delen. En eigenlijk vertellen twee simpele plaatjes het hele verhaal.

[...]

Bron: nos.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

Miljard pinnen per dag: probleem voor Griekenland?

Grieken halen massaal geld van hun rekening: gisteren werd er in één dag 950 miljoen euro gepind: extreem veel. De Grieken stoppen het geld in een oude sok of onder hun matras, zegt onze economieredacteur Nik Wouters.

"Ze denken dat het daar veiliger is dan op de bank. Want als Griekenland uit de euro stapt, zijn de gevolgen voor de banken niet te overzien. En dan is het maar de vraag of en wanneer je bij het geld op je bankrekening komt."

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

Nasdaq dankzij Fed op nieuw record

De Nasdaq-index sloot gisteren dankzij de Federal Reserve op een nieuwe recordstand. De Amerikaanse centrale bank liet woensdagavond doorschemeren zijn steunbeleid door te zullen zetten, ondanks signalen dat de Amerikaanse economie aan kracht wint.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

Mislukte eurogroep: staatshoofden en regeringsleiders eurozone maandag in spoed bijeen

Omdat de eurogroep vandaag een oplossing voor de Griekse crisis geen stap dichterbij heeft gebracht, roept Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk de staatshoofden en regeringsleiders van de eurozone maandagavond bijeen voor een uitzonderlijke eurotop.