Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 13071 tot 13075
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

HSBC krijgt hoogste boete ooit van Zwitserse autoriteiten

De Zwitserse autoriteiten hebben de bank HSBC een miljoenenboete opgelegd voor 'organisatorische tekortkomingen' die witwaspraktijken bij de Zwitserse dochtermaatschappij mogelijk maakten. Dat meldt The Guardian. De bank moet 40 miljoen Zwitserse franken (37,9 miljoen euro) ophoesten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Dijsselbloem: Grieken moeten niet te veel hervormingen afwijzen

Als Griekenland te veel hervormingsvoorstellen uitsluit, dan wordt het onmogelijk de begroting in balans te brengen en de economie terug op de rails te zetten.

Dat zei eurogroepvoorzitter en minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem donderdag in Amsterdam.

Woensdagavond had hij in Brussel overleg gehad met de Griekse premier Alexis Tsipras en de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker over de Griekse schuldenkwestie. Die gesprekken liepen goed, maar resulteerden niet in een akkoord.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Tsipras: "Alleen het Griekse voorstel is realistisch en constructief"

Volgens de Griekse eerste minister Alexis Tsipras is het voorstel van de Griekse regering om tot een akkoord met haar internationale geldschieters te komen "het enige realistische en constructieve voorstel op de tafel". Dat zegt hij na het gesprek met Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker van gisteravond.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

De Rusland-China tandem wordt steeds sterker

Rusland overweegt om de komende jaren zijn schulden te financieren in Chinese Yuan. Op deze manier wil Rusland zijn investeerders meer toegang geven tot de Chinese markt. Daarnaast onderzoekt Rusland ook hoe het nauwer kan samenwerken met China.

“In general, study of the Chinese market’s opportunities is currently underway,” zegt Deputy Finance Minister Sergei Storchak. Een van de mogelijkheden is het betreden van de Chinese obligatiemarkt. Daarbij wil het ook onderzoeken op welke manier Rusland kan samenwerken met banken en tussenpersonen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Recordaantal buitenlandse investeringen leveren amper 3.500 jobs op

België lokte vorig jaar 198 buitenlandse investeringen: het hoogste aantal in tien jaar. Maar die leverden per investering maar 17,6 banen op, veel minder dan elders in Europa. Dat blijkt uit de 'barometer van de attractiviteit', gepubliceerd door consultant EY.