EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
63
kliks
32
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 13071 tot 13075
Geplaatst op: woensdag 15 juli 2015

Ook Franse minister pleit voor schuldenverlichting Grieken

De Franse minister van Financiën, Michel Sapin, is in navolging van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voorstander van verdere schuldenverlichting voor Griekenland.

De Franse minister van Financiën, Michel Sapin, is in navolging van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voorstander van verdere schuldenverlichting voor Griekenland.

"Het IMF zegt hetzelfde als wij", zegt Sapin woensdag tegen de raiozender RMC.

"Ze (het IMF, red.) zeggen niet dat de schuld moet worden kwijtgescholden. Wij hebben altijd gezegd dat Griekenland zijn best moet doen, maar de schuldenlast moet worden herzien", aldus Sapin.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 15 juli 2015

Twee mijnbouwgiganten op sterven na dood

Na de crisis in 2008 wist de grondstoffensector snel te herstellen. China pompte veel geld in de economie. Na een aantal mooie jaren waren grondstofbeleggers de pijn alweer bijna vergeten.

Maar in 2011 zette een nieuwe daling van de grondstoffenprijzen in. Het economische herstel was toch niet zo sterk als gehoopt. De Chinese reus bleek op een gegeven moment toch minder honger te kunnen krijgen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 15 juli 2015

Column Kees de Kort | IMF nodigt Grieken uit 'nee' te zeggen

Interessant wat het IMF ineens laat horen over Griekenland, vindt BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Al helemaal qua timing. Ze laten de wereld weten dat Griekenland veel meer schuldreductie moet krijgen. Maar dat zit er maar heel weinig in, in de deal waar het Griekse parlement ja of nee tegen moet zeggen.”

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: woensdag 15 juli 2015

De 5 grootste risico’s voor de wereldeconomie

Terwijl de ogen van de wereld zich richten op Griekenland en China, publiceerde het IMF vorige week de laatste World Economic Outlook.

Daaruit blijkt dat de IMF-economen deze 5 risico’s als meest dreigend kenmerken voor de wereldeconomie:

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 15 juli 2015

Rob Putter: Tsipras als contraire indicator voor koers euro

Voor valutahandelaren zou het eigenlijk jammer zijn als de Griekse premier Alexis Tsipras het veld ruimt, na de acceptatie van het loodzware akkoord van van afgelopen weekend. Want voor de koers van de euro werkt Tsipras als ‘contraire indicator’, signaleert Rob Putter.

Als een manager het even niet meer weet, vraagt hij het aan zijn personeel. Als een generaal het even niet meer weet, vraagt het aan zijn soldaten. Als een regeringsleider de weg kwijt is, schrijft hij een referendum uit. In alle gevallen is het een brevet van onvermogen.

Lees verder op z24.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs