Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 13091 tot 13095
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Dijsselbloem: kans op deal met Grieken donderdag is zeer klein

De kans is zeer klein dat er donderdag tijdens overleg tussen de ministers van Financiën van de eurolanden een deal wordt bereikt over Griekenland.

Dat zei minister van Financiën en eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem woensdag in debat in de Tweede Kamer.

Het is wachten op Griekse voorstellen. Aangezien die voorstellen er nog niet zijn, én de experts van de geldschieters die nog niet hebben getoetst, is niet aannemelijk dat de ministers besluiten kunnen nemen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

'Vluchtelingenprobleem verplaatst zich van Calais naar Nederland'

Na het Franse Calais krijgt nu ook Nederland te maken met een  massale toeloop van vreemdelingen die Nederland als springplank willen gebruiken op zoek naar geluk. Dat schrijft De Telegraaf. Honderden illegalen maken vanuit Hoek van Holland, Rotterdam of IJmuiden de oversteek naar Engeland. Joost Sitskoorn van verladersorganisatie EVO vreest dat dit nog maar het begin is en 'dat Nederland straks met dezelfde excessen te maken krijgt als Frankrijk, indien niet wordt ingegrepen.'

In dezelfde krant waarschuwt de Duitse eurocommissaris Günther Oettinger voor 'totale chaos' wanneer Griekenland straks de eurozone verlaat en de banken omvallen. Griekenland is NAVO-land en vangt dagelijks duizenden asielzoekers op.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Het Amerikaanse presidentscircus in overdrive: Trump wil Oprah als VP

In zijn Trump Tower in New York heeft de 69-jarige Amerikaanse vastgoedmagnaat Donald Trump aangekondigd kandidaat te zijn voor het Amerikaanse presidentschap. Trump zal - zoals dat gebruikelijk is - eerstdaags aan de leiding van de Republikeinse partij GOP een document overmaken waarin zijn volledige vermogen staat vermeld. 

Mensen die het document konden inkijken zeggen dat zijn fortuin op 9 miljard dollar mag worden geschat, waarvan honderden miljoenen in cash. Dat is dubbel zo veel als Forbes hem inschat, want in de Rich List staat hij genoteerd met een vermogen van 4,1 miljard dollar.

Trump is een controversieel, maar onder sommigen uiterst populair figuur. Hij neemt regelmatig deel aan reality- en televisieshows en toonde zich de voorbije jaren een fervent criticus van president Obama, van wie Trump niet gelooft dat hij in de Verenigde Staten geboren is en wat hem dus bij wet ongeschikt maakt voor het hoogste Amerikaanse ambt.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Waarom de cultuur die binnen banken heerst moeilijk kan veranderen

Teveel banken, advocatenkantoren en accountants werven vooral of uitsluitend nieuwe medewerkers die een spiegelbeeld zijn van henzelf en dreigen daarmee een hele generatie aan talent te verspillen. Dat zegt Mark Boleat, beleidsvoorzitter van de City of London Corporation. Hij benadrukt dat de financiële sector met de tijd moet meegaan en bij aanwervingen verder moet kijken dan de elitaire universiteiten die de vorige en huidige generaties medewerkers hebben geproduceerd.

“De Britse financiële sector heeft de volgende tien jaar bijna honderdvijftigduizend nieuwe medewerkers nodig,” waarschuwt Mark Boleat. “Die banen moeten bereikbaar zijn voor de beste kandidaten met de meest uiteenkopende sociale achtergronden, want anders dreigt de sector met een echte vaardigheidscrisis geconfronteerd te worden."

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

OPEC-landen verdienen voor het eerst sinds 2010 minder dan 1.000 miljard

Voor het eerst sinds 2010 is het de landen die aangesloten zijn bij oliekartel OPEC niet gelukt om de opbrengsten uit olie-export boven de 1000 miljard dollar uit te laten komen.

In totaal kwam de omzet van de twaalf leden van de OPEC vorig jaar uit op 993,3 miljard dollar. Dat is een daling van 11 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Vooral de economieën van kleinere OPEC-landen zijn afhankelijk van olie-inkomsten. Uit data van persbureau Bloomberg blijkt dat het deze landen met de huidige olieprijzen, die hard zijn gedaald ten opzichte van vorig jaar, veelal niet om hun begroting rond te rekenen.