Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 13091 tot 13095
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 5 juli 2015

Wereldbank schrapt kritische passage in rapport over China

De Wereldbank heeft uit het recente rapport over de Chinese economie een kritische passage over de invloed van de overheid in de financiële sector geschrapt. In de originele versie riep de Wereldbank dus wel op tot hervormingen in de financiële sector. De bewuste paragraaf werd volgens de instelling niet onderworpen aan de gebruikelijke procedures.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 5 juli 2015

De 10 snelst groeiende economieën ter wereld

Het Wereld Economisch Forum bracht onlangs een lijst uit met de snelst groeiende economieën ter wereld. In de top tien staan heel wat landen die men er niet meteen zou verwachten. Indië vinden we nog terug op een achtste plaats, maar verder gaat het vooral om kleine ontwikkelingslanden of groeimarkten.

De meesten vertonen een hoge mate van ongelijkheid tussen arm en rijk, hebben een lage productiviteitsgraad en lijden onder welig tierende corruptie en politieke stabiliteit. Hieronder volgt de top tien.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 5 juli 2015

In Duitsland een held, in Griekenland kop van jut: Schäuble wordt boegbeeld van Griekse campagne

De Griekse regeringspartij Syriza voert volop campagne om in een nationaal referendum het Europese reddingsplan voor Griekenland af te wijzen. Opvallend is dat de partij dat doet met een foto van Wolfgang Schäuble, de Duitse minister van financiën, op zijn affiches. Opgemerkt wordt dat Schäuble de Griekse bevolking vijf jaar lang heeft laten bloeden en gevraagd wordt een tegenstem uit te brengen.

“De partij schrikt er niet voor terug zich te verlagen tot denigrerende kritiek,” becommentarieerde de Duitse tabloid Bild de Syriza-campagne. In Duitsland is de in Griekenland verguisde Schäuble juist ongekend populair.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 5 juli 2015

Hoe zit het nu precies met Griekse banken?

Foto’s van enorme rijen met Grieken die aan het wachten zijn om te pinnen vlogen ons de afgelopen week om de oren. Daarnaast hebben ze druk opgevoerd op de Griekse regering om toch tegemoet te komen aan de hervormingseisen die kredietschieters het land voorleggen. Maar hoe zit het precies met de Griekse banken, en waarom raakt hun geld op?

Na een combinatie van enorme leningen en jaren van soberheid, is de fiscale situatie in Griekenland zo slecht geworden, dat Griekse banken begin van deze week werden gesloten. Griekse burgers kunnen nog slechts 60 euro per dag opnemen bij pinautomaten, die naar verluid door hun briefjes van 20 heen zouden raken. Er gaan zelfs geruchten dat pensioenfondsen niet genoeg geld zullen overhebben om pensioenen uit te keren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 5 juli 2015

Griekse stembureaus open voor referendum van de eeuw

In Griekenland gingen om zeven uur plaatselijke tijd (zes uur onze tijd) de stembureaus open voor het referendum. Bijna 9.9 miljoen Grieken beslissen of het land al dan niet de voorwaarden van de kredietverstrekkers moet aanvaarden.