Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 13096 tot 13100
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 27 juni 2015

Willem Buiter: “We duwen Grieken in armen van Poetin”

Willem Buiter, hoofdeconoom van Citigroup en tevens de bedenker van het woord ‘grexit’, maakt zich razend kwaad. Het is volgens hem misdadig dat het in dit hele dossier zover is kunnen komen.

In 2012 was Buiter nog van mening dat een Grieks bankroet zou uitdraaien op een wereldwijde financiële crisis. Zover zal het nu niet meer komen, volgens Buiter althans, “doordat de schulden herschikt zijn vanaf 2012 en de ECB en andere Europese landen de schulden overnamen”.

Toch is een bankroet nog steeds gevaarlijk. De Griekse economie zal bij een Grexit volledig imploderen, zo zegt Buiter in een interview met DeTijd.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 26 juni 2015

Aandelenmarkt China sluit 7,4% lager

De Shanghai Stock Exchange is vrijdag met een verlies van 7,4% gesloten, de grootste daling op één handelsdag in vijf maanden tijd. Het sentiment is de laatste weken plotseling omgeslagen en veel beleggers hebben het vertrouwen in de bull market verloren. Door de hoge aandelenkoersen waren beleggers al wat nerveuzer geworden, dus er was niet veel voor nodig om de markt te doen kantelen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 26 juni 2015

Paul Krugman: “IMF beslist over Grexit”

Het was weer even geleden, maar nu laat Paul Krugman nog eens van zich horen. De voormalige winnaar van de ‘nobelprijs’ economie, gelooft dat het internationaal muntfonds de sleutel in handen heeft voor een Grexit.

In The New York Times publiceerde de linkse econoom een opiniestuk, waarin hij zich afvraagt wat de ‘creditors’ en het IMF in de zaak rond Griekenland eigenlijk bezielt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 26 juni 2015

Hulpprogramma voor Griekenland wordt met vijf maanden verlengd

Het hulpprogramma voor Griekenland wordt met vijf maanden verlengd. Tot eind november kunnen de Grieken beroep doen op 15,5 miljard euro van EU en het IMF, meldt De Tijd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 26 juni 2015

Geldschieters Griekenland: je kunt miljarden méér krijgen…als

Met een nieuw aanbod aan de Grieken proberen de geldschieters van het noodlijdende land een akkoord over de aanpak van de financiële situatie in Griekenland mogelijk te maken.

De eurolanden, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds bieden Athene een verlenging aan van het huidige steunprogramma met vijf maanden.

In die periode kunnen de Grieken dan rekenen op ruim 15 miljard euro. Bovendien stellen de geldschieters een derde pakket aan de Grieken in het vooruitzicht voor de komende drie jaar. Dat stellen bronnen in Brussel. Athene moet dan wel instemmen met een lijst met bezuinigings- en hervormingsmaatregelen.