Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 13096 tot 13100
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

De Rusland-China tandem wordt steeds sterker

Rusland overweegt om de komende jaren zijn schulden te financieren in Chinese Yuan. Op deze manier wil Rusland zijn investeerders meer toegang geven tot de Chinese markt. Daarnaast onderzoekt Rusland ook hoe het nauwer kan samenwerken met China.

“In general, study of the Chinese market’s opportunities is currently underway,” zegt Deputy Finance Minister Sergei Storchak. Een van de mogelijkheden is het betreden van de Chinese obligatiemarkt. Daarbij wil het ook onderzoeken op welke manier Rusland kan samenwerken met banken en tussenpersonen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Recordaantal buitenlandse investeringen leveren amper 3.500 jobs op

België lokte vorig jaar 198 buitenlandse investeringen: het hoogste aantal in tien jaar. Maar die leverden per investering maar 17,6 banen op, veel minder dan elders in Europa. Dat blijkt uit de 'barometer van de attractiviteit', gepubliceerd door consultant EY.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Beleggers verlagen goudposities naar laagste punt in 4 jaar

Beleggers hebben hun posities in goudfondsen deze week teruggebracht naar het laagste punt in 4 jaar, op speculatie rondom de Federal Reserve die dichterbij het verhogen van de rente komt.

De assets in exchange traded products die worden gedekt door het gele edelmetaal daalden afgelopen maand met 2,4 ton naar 1599,5 op maandag, zo blijkt uit data van Bloomberg. Het aantal belangen daalde met 4,8 procent sinds eind februari, en staan inmiddels op het laagste niveau sinds 14 januari.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

4 juni: Tsjechen in de euro en 6 andere dingen die je moet weten

De Tsjechen kunnen mogelijk via een referendum aangeven of ze de euro willen. Toen het land in 2004 toetrad tot de EU heeft het zich verplicht de euro in te voeren. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Juncker heeft ‘lang, goed en sportief gesprek’ met Griekse premier Tsipras

De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, heeft “een lang, goed en sportief gesprek” gehad met de Griekse premier Alexis Tsipras.

Dat liet hij donderdag weten. Juncker zei dat hij zich dag en nacht bezighoudt met de Griekse schuldenkwestie.

Woensdagavond was Tsipras in Brussel voor overleg met Juncker en Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem. Het overleg leverde zoals verwacht geen definitieve overeenkomst op, maar moest een eerste basis leggen om tot een akkoord te komen. Tsipras zei wel dat er een “constructieve wil” is bij de Europese Commissie om een akkoord te bereiken.