Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 13101 tot 13105
Bron: blikopnieuws.nl
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Nederlandse banken hebben nog meer probleemleningen dan in 2010

Nederlandse banken hebben nog voor 55 miljard euro aan probleemleningen op hun balans staan.

Daarmee hebben ze zelfs iets meer probleemleningen dan vijf jaar geleden. Dit blijkt uit onderzoek van het accountants- en adviesbureau PwC, zo meldt het bureau op de website. Eind 2014 hadden de zes grootste banken  bij elkaar ruim 44 miljard euro van dit soort slechte leningen.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Griekenland verlaat eurozone als er geen akkoord wordt bereikt

Griekenland verlaat waarschijnlijk de eurozone en de Europese Unie als er geen akkoord over de schuldenkwestie wordt bereikt.

Het mislukken van een akkoord leidt volgens de Bank of Greece tot het begin "van een pijnlijk verloop dat in eerste instantie zal leiden tot een Grieks faillissement en uiteindelijk tot een vertrek van het land uit de eurozone en hoogstwaarschijnlijk uit de Europese Unie".

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

ECB: "Zonder deal verlaat Griekenland wellicht EU"

De Griekse Centrale Bank drijft de spanning over een Grexit verder op. Zonder veel omwegen heeft de Bank in Athene verklaard dat als er niet snel een deal gesloten wordt, Griekenland wellicht de eurozone, maar waarschijnlijk ook de Europese Unie zelf zal verlaten.

"Een mislukking zou het begin zijn van een pijnlijk traject waarbij Griekenland bankroet zou gaan en uiteindelijk de eurozone zou moeten verlaten, en waarschijnlijk ook de Europese Unie", zo klinkt het in de mededeling. Een deal over de schulden is voor de bank dan ook een "historische verplichting".

Bron: nu G
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Aantal openstaande schulden op hoogste punt ooit

Met een totaal van 7 miljard euro is het aantal niet betaalde rekeningen op het hoogste punt ooit.

Ondanks de 7 miljard euro aan schulden is er steeds minder werk voor deurwaarders. Voorzitter van de Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders Wilbert van de Donk spreekt van een paradox.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

El-Erian: Kans op ongeluk voor Griekenland is 55%

Mohamed El-Erian heeft dinsdag gezegd dat er een grote kans is op een ‘Grieks ongeluk’. Hij voorziet op de korte termijn dan ook geen schuldendeal.

De chief economic advisor van Allianz ziet een kans van 55 procent op een ‘potentieel ongeluk’ dat ervoor zorgt dat beleidsmakers de controle verliezen. El-Erian zei dat kans is toegenomen dat de Griekse economie dag in dag uit aan het imploderen is. ‘De reden hiervoor is wat er daadwerkelijk in het land gebeurt.’