Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 13126 tot 13130
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Britse banken raken geld van 600.000 overschrijvingen kwijt

Britse banken zijn deze nacht 600.000 overboekingen kwijtgeraakt door een technische storing. Dat heeft geleid tot paniek onder klanten, meldden Britse media. De gedupeerde klanten hadden geld overgemaakt dat wel is afgeschreven, maar nergens is bijgeschreven.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Aantal stakingsdagen op hoogste peil in 20 jaar

Sinds 1993 lag het aantal stakingsdagen nooit zo hoog als in 2014. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid. In 2014 werden maar liefst 760.297 stakingsdagen geteld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Miljarden aan probleemleningen bij banken

De Nederlandse banken kampen nog met zo'n 55 miljard euro aan probleemleningen.

De zes grootste banken hadden eind vorig jaar bij elkaar ruim 44 miljard euro van dit soort slechte leningen op hun balans staan.

Probleemleningen, waarbij de kans relatief groot is dat ze niet ingelost worden, moeten banken verkopen. Als ook de kredieten worden meegeteld die de banken niet meer bij hun strategie vinden passen, dan kan het bedrag volgens PWC in Nederland worden verdubbeld.

Bron: Volkskrant.nl
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

China gaat miljarden investeren in Europese infrastructuur

 Tegen het financiële leed van een 'Grexit' zal het niet opwegen, maar voor de EU is er niettemin economisch goed nieuws in de maak: China is van plan  te investeren in Europese infrastructuur. De Chinese regering gaat 'miljarden' bijdragen aan het infrastructuurfonds van 315 miljard euro dat Europese Commissie-voorzitter Juncker in november heeft aangekondigd. Dat blijkt uit een ontwerptekst die persbureau Reuters in handen heeft gekregen.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Rusland gekant tegen nieuwe "wapenwedloop" met VS

Rusland is gekant tegen een nieuwe "wapenwedloop" met de Verenigde Staten. Dat verklaarde de raadgever van het Kremlin, Joeri Oesjakov, na de aankondiging van president Vladimir Poetin gisteren over een heropwaardering van het Russische kernarsenaal.