Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 13131 tot 13135
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Juncker heeft ‘lang, goed en sportief gesprek’ met Griekse premier Tsipras

De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, heeft “een lang, goed en sportief gesprek” gehad met de Griekse premier Alexis Tsipras.

Dat liet hij donderdag weten. Juncker zei dat hij zich dag en nacht bezighoudt met de Griekse schuldenkwestie.

Woensdagavond was Tsipras in Brussel voor overleg met Juncker en Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem. Het overleg leverde zoals verwacht geen definitieve overeenkomst op, maar moest een eerste basis leggen om tot een akkoord te komen. Tsipras zei wel dat er een “constructieve wil” is bij de Europese Commissie om een akkoord te bereiken.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Column Kees de Kort | Beroepsoptimisten

De OESO is een club van beroepsoptimisten. Dus het is niet zo vreemd dat de wereldeconomie er volgens hun aardig voor staat, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort. Maar De Kort gelooft er niks van...

"Hun mantra is: binnenkort gaat het beter", zegt De Kort over de OESO. "Maar de toon van het rapport was er een van moedeloosheid, twijfel, niet goed en wat dan?”

In Nederland gaat het volgens de OESO ook beter. De Kort gelooft er niet zo in: “Ik heb die paragraaf gelezen. Nou, ze hebben echt alles gepakt wat ze konden vinden om er een positieve draai aan te geven. En over ieder risico wordt niet gepraat.”

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Zo spoort de fiscus zwartspaarders op: miljoenen transacties doorzoeken

De Belastingdienst en opsporingsdienst FIOD willen dolgraag de verborgen miljoenen van Nederlanders op buitenlandse bankrekeningen opsporen. Daarvoor doen ze grootschalig onderzoek, waarbij ze meer dan honderd miljoen transacties van buitenlandse rekeningen hebben geanalyseerd.

Dat vertelt FIOD-directeur Hans van der Vlist donderdag aan NRC Handelsblad.

De Belastingdienst verzamelde van drie jaren alle betalingen die in Nederland zijn gedaan met buitenlandse bankpassen en filterde toeristen eruit. Vervolgens werden betalingen van duizend bankkaarten aangemerkt als verdacht, omdat het ging om opvallende of grote aankopen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Waarom Draghi lak heeft aan zielige spaarders en zeepbellen op de beurs

De Europese Centrale Bank vindt zeepbellen op de aandelenmarkt niet echt een probleem. En spaarders die zuchten onder extreem lage rentes? Die moeten moeten maar even geduld hebben.

De Europese geldpers blijft voorlopig op volle toeren draaien. Dat was de belangrijkste boodschap die president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) woensdag naar buiten bracht. Maandelijks koopt de Europese Centrale bank voor ongeveer 60 miljard euro onder meer staatsobligaties op met vers geld.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Beleggers stappen weer uit goud ETFs

Door de wereldwijde stijging van de aandelenkoersen neemt de belangstelling voor een belegging in goud af, zo meldt Bloomberg. De totale voorraad goud in exchange traded funds zakte deze week met 0,3 procent naar 1.594,1 ton, het laagste niveau in meer dan vijf jaar tijd.