EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
39
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
36
kliks
36
kliks
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
28
kliks
24
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 13136 tot 13140 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 28 augustus 2015

Nederland gaat kleine spaarders minder en grote spaarders meer belasten

Nederlanders met kleine spaartegoeden worden straks minder belast over dat spaargeld. Mensen met spaargeld of vermogens boven de 100.000 euro worden daarover juist zwaarder belast. De coalitiepartijen VVD en PvdA hebben daarover een akkoord bereikt.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: vrijdag 28 augustus 2015

The SDR is a rescue operation for the US dollar

From the 1960s, there was a widespread concern of the sustainability of the Bretton Woods system of using national currencies as reserve assets. This was most closely associated with the Triffin dilemma, witch predicted a loss of confidence in the gold value of the US dollar as the value of liquid claims on the United States in the form of dollar foreign exchange reserves increased. Triffin argued for the need to choose the rate of global reserve growth collectively rather than allow it to be a by-product of national decisions.

The SDR substitution account allowed Central Banks to diversify there existing dollar reserves in a one-time conversion away from the dollar into IMF’s SDR, comprised of the US dollar, European euro, Japanese yen and Britisch pound, in an off-market transaction, so as not to depress the dollar’s exchange rate. This was the core idea of the SDR substitution account. By public introduction careful terminology avoided the label of reserve asset and suggested that the SDR was designed to add to rather than replace existing (dollar) reserves.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 28 augustus 2015

De 'American Dream': 46 miljoen Amerikanen (!) leven van de voedselbank

Het beloofde land is Amerika al lang niet meer, zo blijkt uit cijfers van Feeding America, een netwerk van 200 voedselbanken. 1 op de 7 Amerikanen is afhankelijk van een voedselbank of andere liefdadigheidsprogramma’s voor het dagelijks brood op de plank. De 46 miljoen Amerikanen hebben moeite rond te komen.

Van de families met een militair in hun midden is zelfs een kwart afhankelijk van de voedselbank. “De resultaten zijn alarmerend,” zei Bob Aiken van Feeding America. “Het betekent dat mensen in Amerika de afweging moeten maken tussen het kopen van voedsel voor hun kinderen of het betalen van de huur.”

[...]

Lees verder op ninefornews.nl
Geplaatst op: vrijdag 28 augustus 2015

Wereldeconomie op een lager pitje

De wereldeconomie is aan het afkoelen en gaat naar alle waarschijnlijkheid de vooropgestelde groeiverwachtingen van het Internationaal Monetair Fonds niet kunnen waarmaken.

Na het IMF stelt nu ook Citi zijn prognoses voor dit jaar neerwaarts bij. Moody’s behoudt echter wel zijn voorspelling van 2,7 procent voor de G20, toegevend dat het niet gemakkelijk zal zijn.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 28 augustus 2015

China is een stuk minder kwetsbaar dan we denken

De afgelopen dagen zijn de twijfels over de gezondheid van de Chinese economie flink toegenomen. Vooral de crash op de Chinese beurzen maakte duidelijk dat de Chinese economie waarschijnlijk een stuk zwakker is dan we een aantal weken geleden dachten. Echter, het is goed om de beurs even los te zien van de economie.

De Shanghai index is aan het begin van dit jaar flink in waarde gestegen terwijl de Chinese economie daar geen enkele aanwijzing voor gaf. Ondanks de daling van de afgelopen dagen noteert de Shanghai index nog een stuk hoger dan een jaar geleden. Het is daarom ook goed om de beurs niet te vergelijken met de werkelijke economie. De werkelijke Chinese economie staat er in vergelijking met een jaar geleden slechter voor.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs