Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 13151 tot 13155
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Rente op staatsschuld VS in 2048 groter dan belastinginkomsten

Als de Amerikanen niets doen aan hun schuldenprobleem komen we vanzelf op het punt waarop de rente over de staatsschuld even groot is als het bedrag dat de overheid binnenhaalt met belastingen. U hoeft geen econoom of historicus te zijn om te begrijpen dat dit een compleet onhoudbare situatie is.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

's Werelds economische 'kanarie in de koolmijn' heeft gezongen... en het klinkt niet goed

De Zuid-Koreaanse uitvoer is tussen mei 2014 en mei 2015 met 10,9% gedaald. Dat blijkt uit cijfers die het persagentschap Bloomberg heeft verzameld. Het gaat om de grootste jaarlijkse daling sinds augustus 2009.

De Koreaanse exportcijfers worden vroeger vrijgegeven dan die van andere economieën. Verder heeft het land China, Europa, de VS en Japan als belagrijkste handelspartners. De focus van Zuid-Korea op export is dus een goede barometer voor de rest van de wereld.

Het nieuws gaat niet onopgemerkt voorbij, omdat verschillende economen het land de rol van ‘kanarie in de koolmijn’ toebedelen en het dus een gidsfunctie heeft inzake de export van andere Aziatische landen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

U hebt nog 3 dagen om een lunch met deze man te regelen... maar met 1 miljoen euro zal u het niet halen

Op eBay is zondag de veiling van de jaarlijkse lunch met superbelegger Warren Buffett van start gegaan. De opbrengsten gaan naar de Glide Foundation, een liefdadigheidsinstelling in San Francisco, die daklozen en armen helpt.

De voorbije 15 jaar wist Glide op die manier 17,9 miljoen dollar op te halen. Ook dit jaar startte de bieding traditiegetrouw op 25.000 dollar, maar luttele uren verder staat de teller nu op meer dan 1 miljoen dollar. De veiling wordt vrijdag beëindigd.

Vorig jaar had de winnaar 2,1 miljoen dollar veil voor een etentje met het genie achter Berkshire Hathaway. Dubbel zo veel als een jaar eerder, maar minder dan de 3,4 miljoen dollar die in 2012 werd neergeteld en het duurste liefdadigheidsitem ooit op eBay geveild blijft.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Structurele hervormingen dringend noodzakelijk voor wereldeconomie

Overheden wereldwijd moeten dringend werk maken van een plan B om de slabakkende wereldeconomie nieuw leven in te blazen. Dit aldus Martin Marlon, een bekende globale strateeg bij Mint Partners Ltd. .

Door de lage kosten om geld te lenen waren overheden wereldwijd sterk geneigd om aan een overaanbod aan geld in de markten te pompen. Hierdoor is ondertussen een race naar de grond ingezet qua devaluatie tussen de diverse grote economische blokken. Het ontbreekt echter aan enkele structurele ingrepen die kunnen zorgen voor een meer stabiel groeipotentieel.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Olieprijs heeft grootste opleving wel gehad, denkt ABN Amro

Een verder herstel van de olieprijs blijft naar verwachting nog even uit. Na de enorme prijsdaling van afgelopen jaar bereikten de olieprijzen op 6 mei het hoogste punt sinds het herstel in januari intrad. Maar inmiddels neemt de neerwaartse druk op de olieprijs weer toe.