Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 13151 tot 13155
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

'Amerikanen voeren druk op om Grieks akkoord'

Krap 48 uur voor de kritieke bijeenkomst in Brussel, voeren de Verenigde Staten de druk op Griekenland en haar schuldeisers op om tot een akkoord te komen.

Zo riep Jack Lew, de Amerikaanse minister van Financiën, volgens zakenkrant Financial Times de Griekse premier Alexis Tsipras op ''serieuze stappen" te zetten.

Lew zou Tsipras dinsdag in een telefoongesprek hebben gewaarschuwd voor de problemen waarin Griekenland verzeild kan raken, mocht er geen akkoord worden bereikt. Ook waarschuwde hij voor de gevolgen en onzekerheden voor Europa en de wereldeconomie als een overeenkomst uitblijft.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

Nadenken over je eigen toekomst en die van de mens

Soms heb ik het gevoel dat ik niet meer nodig ben. Mijn kinderen zijn volwassen, de tijd dat ik voor hen belangrijk was, is voorbij. Het betaalde werk en het vrijwilligerswerk dat ik doe, kan makkelijk door andere mensen gedaan worden. Kan ik de komende 15 jaar nog iets zinnigs of belangrijks doen?

Gisteren las ik de levensfilosofie van Matt Bellamy, de zanger en gitarist van de Britse rockband Muse. Bellamy zegt dat je als mens maar korte tijd op aarde bent en dat je die tijd moet gebruiken om zoveel mogelijk te doen en te bereiken. Dit idee komt vaak terug in de songs van Muse… verspil je tijd niet.

Daarom geef ik mijn lezers vandaag de tip om over hun toekomst na te denken. Waar leef je eigenlijk voor?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

The Telegraph: “Misschien hebben samenzweringstheoretici het toch bij het juiste eind”

Eerder lachten we om samenzwering theoretici maar The Telegraph durft als eerste de knuppel in het hoenderhok te gooien. “Van Fifa, schandalen in het bankwezen tot de oorlog in Irak – het lijkt erop dat we ze serieus hadden moeten nemen”, schrijft Alex Proud. U leest het goed: The Telegraph gelooft in samenzweringstheorieën. Proud gaat verder door te zeggen dat complottheorieën van vandaag de krantenkoppen van morgen zijn, gedurfde uitspraken voor de gerenommeerde krant.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

De laatste strohalmen van de oliemarkten

De olieprijs klimt weer eventjes omhoog. Voor de olielobby voldoende om te speculeren dat de 40 dollar-grens een fabeltje is, maar hun euforie is wellicht van korte duur.

De prijsverhoging naar bijna 64 dollar voor Brent crude heeft alles te maken met Bill, een aangekondigde tropische storm in het zuiden van Texas, waar 45% van de Amerikaanse olieraffinage gevestigd is.

Chevron en Shell hebben verschillende boorinstallaties stilgelegd en niet-essentieel personeel preventief geëvacueerd. Dat weerspiegelt zich duidelijk in de verhoogde prijs.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

‘Griekse banken kunnen stootje hebben

Volgens DNB-president Klaas Knot zijn de Griekse banken nog solvabel en dus in staat om aan hun verplichtingen te voldoen. Volgens Knot kunnen ze zelfs ,,een stootje” hebben. Zolang Griekenland niet failliet gaat, accepteert de Europese Centrale Bank gewoon het onderpand dat de Griekse banken geven voor hun uitstaande leningen.

Tot een Grieks faillissement is het volgens Knot ,,business as usual”. Op de situatie ná een eventueel Grieks faillissement, wilde hij niet echt ingaan. Als een faillissement zou optreden, ,,gaat er een hele hoop gebeuren, dat is het enige dat ik kan zeggen.”