Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 13156 tot 13160
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Bank of America Merrill Lynch constateert valutaoorlog

Er is een valutaoorlog gaande. Een valutaoorlog waarin de Amerikaanse Federal Reserve het minst in staat is om mee te spelen. Dat is althans wat David Woo, head of global interest rates and currencies research bij Bank of America Merill Lynch, afgelopen week beweerde.

De verklaring van de Europese Centrale Bank (ECB) afgelopen week rondom het opkopen van meer obligaties, is volgens David Woo een sterk signaal dat erop wijst dat de centrale bank van Europa niet wil dat de euro teruggaat naar boven de 1,15 dollar. Dat zei Woo afgelopen week in een interview met Cnbc.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Dijsselbloem: "Ondenkbaar dat Griekenland deze week nog financiële steun ontvangt"

Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem sluit uit dat (een deel van) de geblokkeerde steunfondsen voor Griekenland nog deze week zouden vrijgemaakt worden. "Dat is zelfs theoretisch niet denkbaar", zei de Nederlandse minister van Financiën in een gesprek met televisiezender RTLZ.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Toonaangevend econoom: "We hebben half jaar om wereld te redden"

Beslissingen die regeringen de komende zes maanden op drie topmeetings moeten nemen, zullen van levensbelang zijn voor de toekomst van onze planeet. Dat meent Jeffrey Sachs, één van 's werelds meest gerespecteerde economen en raadgever van de Verenigde Naties.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Voor 900 miljoen euro fraude gepleegd met Europees geld

Een bedrag van 901 miljoen euro Europees geld moet weer terug naar de Europese kas, omdat er fraude mee is gepleegd.

OLAF ontdekte fraude bij Europese fondsen voor regionale ontwikkeling (476,5 miljoen euro) en bij hulp voor niet-Europese landen (174 miljoen), maar ook bij de sector douane en handel (132,2 miljoen) en bij de Europese steun voor de landbouw (75,9 miljoen).

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Dijsselbloem: Griekenland moet doen wat is afgesproken

Minister van Financiën en eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem waarschuwt voor de gevolgen voor de eurozone als de Griekse schuldenkwestie niet wordt opgelost. Dat zou grote gevolgen hebben voor Griekenland, maar ook voor de andere eurolanden.

Volgens Dijsselbloem wordt er door sommigen “te licht” geoordeeld over de negatieve gevolgen voor de eurozone. Hij zei dat dinsdag bij RTLZ.