Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 13166 tot 13170
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

Column Kees de Kort | De modelwerkelijkheid

Heel mooi hoor, dat het IMF tevreden is over hervormingen die Nederland heeft doorgevoerd. Maar dat is exclusief mogelijke tegenvallers. De modelwerkelijkheid lijkt een beetje voor te lopen op de praktijk.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) liet zich gisteren positief uit over de Nederlandse economie. Het herstel zet door, dankzij investeringen, export, stijgende huizenprijzen en sterkere consumentenbestedingen. Dat alles leidt tot een aanzienlijke verbetering van de overheidsfinanciën.

“Dit kan de Nederlandse regering in zijn zak steken”, zegt BNR's Kees de Kort. “Het is alleen maar goed nieuws als je het IMF moet geloven.”

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

Statoil schrapt meer dan duizend banen

Het Noorse staatsoliebedrijf Statoil schrapt de komende anderhalf jaar tussen de 1100 en 1500 vaste banen. Daarnaast komen ruim vijfhonderd plekken voor externe adviseurs te vervallen.

De ingreep hangt samen met de ontwikkeling van de olieprijs, die na de stevige daling vanaf medio vorig jaar nog geen tekenen van herstel vertoont. De top van Statoil zegt de maatregelen te betreuren, maar stelt dat die noodzakelijk zijn om concurrerend te kunnen blijven werken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

Olieproducerende landen verdrinken in hun oorlog naar marktaandeel

Het ziet er naar uit dat we afstevenen op de langst aaneengesloten periode van overcapaciteit waarbij de vraag naar olie lager is dan het aanbod.

Zowel tijdens de Aziatische crisis in 1997 alsook tijdens de wereldwijde recessie van 2008-2009, waar we overigens nu nog steeds de pijn van ervaren, waren olievoorraden niet zodanig overvloedig aanwezig zoals dit heden aan de orde is.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

Griekse premier Tsipras probeert wig te drijven tussen IMF en eurolanden

De Griekse premier Alexis Tsipras legde dinsdag de nadruk op vermeende verschillen van inzicht tussen het Internationaal Monetair Fonds en de eurolanden over de oplossing van de schuldencrisis van Griekenland.

Het is cruciaal dat Griekenland en zijn geldschieters een levensvatbaar akkoord bereiken voor de lange termijn zodat beide partijen niet elke paar maanden terug hoeven te keren naar de onderhandelingstafel, zei de Griekse premier Alexis Tsipras dinsdag.

Bron: Slimindividend.com
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

Al 1.350 dagen zonder correctie

We zullen 1.350 dagen terug de tijd in moeten om de laatste correctie van 10 procent op de aandelenmarkten te kunnen waarnemen. En voor degene die wachten op de volgende correctie kunnen volgens Jonathan Golub bij RBC Capital Markets nog wel wat langer wachten.

Toch zullen steeds meer beleggers moeite hebben zich aan te sluiten bij de verwachting van Analist Golub die beweert dat we niet hoeven te vrezen voor een correctie, of nog erger, een bear-market. Al maanden leggen de aandelenbeurzen een zijdelingse weg af, en met alle onzekerheid rondom Griekenland lijkt hier allerminst een einde aan te komen.

[...]