Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 13171 tot 13175
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Video: Mike Maloney en Peter Schiff over de economie

Mike Maloney en Peter Schiff spraken meer dan twee uur over de economische crisis, het falende beleid van centrale banken en de misleidende statistieken die ons moeten laten geloven dat de economie aan de beterende hand is. In plaats van economisch herstel en de terugkeer naar een ‘normaal’ monetair beleid verwachten de twee een nieuwe crisis die nog ernstiger zal zijn dan de vorige.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

OPEC wil meer stabiliteit in oliemarkt

Begin deze maand schrikte de Organization of the Petroleum Exporting Countries (OPEC) de oliemarkt op en zorgde het voor meer volatiliteit nadat het besloot de huidige productieniveaus te handhaven. Echter liet de OPEC de kans niet voorbij gaan om te zeggen dat het zich inzet voor meer stabiliteit in de oliemarkt.

In het rapport dat de OPEC in dat kader publiceerde, probeerde de 12 leden tellende groep van olieproducenten zijn beslissing, om de olieproductie te handhaven op 30 miljoen vaten per dag, te rechtvaardigen. Daarbij herhaalde de OPEC zijn voorspelling dat de huidige forse voorraden in de markt waarschijnlijk zullen dalen de komende tijd dankzij een terugval van het wereldwijd economisch herstel en de groeiende vraag naar olie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Voor 5 biljoen dollar aan nieuwe vliegtuigen nodig

In de komende twintig jaar zal er voor bijna 5 biljoen dollar (4.360 miljard euro) vraag zijn naar nieuwe vliegtuigen.

Airbus verwacht dat het passagiersvervoer jaarlijks met gemiddeld 4,6 procent toeneemt, waardoor er behoefte is aan 32.600 toestellen die elk ruimte bieden aan meer dan honderd passagiers.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Vlucht naar contant geld is de opmaat naar hyperinflatie

Weet je nog toen die verwoestende tsunami de stranden in Zuidoost-Azië overspoelde, die aan duizenden mensen het leven kostte en die voor miljarden aan schade veroorzaakte? Vlak voordat de muur van water aan land kwam gebeurde er iets vreemds… Het water trok zich terug. Hetzelfde kan gebeuren met de geldhoeveelheid in onze economie.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Market Update (15 juni 2015)

Varoufakis vraagt schuldeisers om groter deel van de schulden kwijt te schelden, AEX index lager door zorgen om Griekenland en Zimbabwe geeft eindelijk haar eigen munt op. Verder in het nieuws: China wil miljarden investeren in Europese infrastructuur, Texas haalt goud terug uit New York en Verenigde Staten willen meer zware wapens bewaren in Oost-Europa.