EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 13171 tot 13175 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 7 september 2015

Volgt China een Japans scenario om te ontsnappen aan depressie ?

Waar China’s economie momenteel volop vertraagt lijkt dit fenomeen nooit eerder op een dergelijke schaal gebeurd te zijn, dit aldus de algemene opinie. Bekijken we het Chinese fenomeen vanuit een meer historische oogpunt dan valt de grote gelijkenis met dit andere ooit zo beloftevolle land in Azië enorm op. 

Waar Japan na de oorlog een grote puinhoop was zonder hoogtechnologische industrietakken maakt het tot de jaren ’90 een enorme groei door. Dit beginnend bij de basisindustrie om door te groeien tot wereldleider in hoogtechnologische productie. Het werd dan ook vaak aangeprezen als voorbeeld voor vele landen in welke korte tijd een land vorderingen kan maken. Dit helaas tot de economie in Japan een harde landing maakte en in een spiraal belandde van stagnatie en deflatie ondanks de gigantische bedragen die de overheid injecteerde in de economie.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 7 september 2015

G-20 sluit vredespact om onrust op valutamarkten te bezweren

Veel beleggers focussen zich op de ontwikkelingen in de aandelenmarkten. Het is echter belangrijk om ook de bewegingen in de valutamarkten goed te volgen. Volatiliteit bij wisselkoersen is namelijk een goede voorspeller van onrust op de aandelenbeurzen. Reden te meer voor de G-20 om dit weekend een ‘valuta-vredespact’ te sluiten.

Onverwachte ontwikkelingen op de valutamarkten zorgen vaak voor onrust op de beurzen. Dat zagen we dit jaar eerder bij de ontkoppeling van de Zwitserse Frank en bij de devaluatie van de yuan. Die laatste gebeurtenis was de trigger voor een periode van onzekerheid die nog altijd voortduurt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 7 september 2015

G20 leiders zweren valutaoorlog af

De ministers van Financiën en centraal bankiers van de G20 hebben zaterdag gezamenlijk besloten zich te onthouden van competitieve devaluaties. Dat was een van de belangrijkste uitkomsten van het tweedaags overleg van de G20-landen in de Turkse hoofdstad Ankara. Het is voor het eerst sinds 2013 dat de wereldwijde valutacrisis weer zo hoog op de agenda staat.

Lees verder op Doijer & Kalff
Geplaatst op: maandag 7 september 2015

Marc Faber: de ECB en Bank of Japan storten ons in een wereldwijde crisis

Marc Faber is sinds 2008 nog nooit zo negatief geweest. De volgende crisis wordt veel erger, aldus de beursgoeroe. Hij geeft drie redenen in zijn laatste interview.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 7 september 2015

De doodse stilte in de mijnen is oorverdovend

De dollar blijft sterk. Afgelopen jaar dikte haar waarde zelfs 16 % aan. Goed voor de Amerikanen, maar een sterke dollar maakt dollar denominated commodities ook duurder in perifere landen, zoals bijvoorbeeld China.

De dollar blijft sterk. Afgelopen jaar dikte haar waarde zelfs 16 % aan. Goed voor de Amerikanen, maar een sterke dollar maakt dollar denominated commodities ook duurder in perifere landen, zoals bijvoorbeeld China.

Dat is één van de redenen waarom Rusland en haar partners weldra de dollar en euro laten vallen als belangrijkste handelsmunt.

Een belangrijk gevolg van de sterke dollar is dat die commodities de vraag drukken. Zo bereikte de vraag naar koper in primaire afnemer China een absoluut dieptepunt. De prijs zakte daarom dit jaar alleen al met ruim 19%.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs