Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 13186 tot 13190
Bron: Trouw.nl
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Merkt u al iets van die vette jaren?

Quote: "Op die lege winkelpandjes blijft voorlopig nog wel dat affiche 'Te Huur' geplakt, vrees ik"

Dat de vette jaren begonnen zijn is aan het ontbijt nog niet echt te merken. Geen taart of champagne. Thee en een boterham met kaas, dat is het.

De melding van directeur Job Swank van De Nederlandsche Bank dat de crisis nu echt voorbij is, klinkt wel als een sein om uit de band te springen. Toch lijkt het me nuttig om even een moment van bezinning in te lassen voor we de slingers tevoorschijn halen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Varoufakis: "Kans op Grexit even groot als komeetinslag"

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis denkt niet de Europese leiders het zover zullen laten komen dat Griekenland uit de eurozone moet. Dat heeft hij vandaag tegen de Britse radiozender BBC Four gezegd. Toen hem vervolgens werd gevraagd of de eurolanden en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de afgelopen dagen dan aan het bluffen waren, zei hij: "Ik hoop het."

Bron: De Telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Tsipras eist kwijtschelden schulden

Athene wil voor haar vervelende compromissen sluiten met EU, ECB en IMF, maar dan moeten die instituten eerst bereid zijn Griekse schulden kwijt te schelden. Als dat laatste niet gebeurt, weigert de Griekse premier Tsipras medewerking aan harde ingrepen.

De banken hebben in 2013 al wel schulden afgeschreven en lieten dik €100 miljard zitten, maar de Griekse staatsschuld staat nog altijd op een onhoudbare 175% van het bbp.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Oud-NAVO-baas bang voor gevolgen van 'Grexit'

Oud-secretaris-generaal van de NAVO Jaap de Hoop Scheffer vreest dat Griekenland meer onder invloed zal komen van landen als Rusland en China, wanneer de Grieken zouden vertrekken uit de eurozone.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

IMF zegt Oekraïne te blijven steunen

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) blijft Oekraïne steunen zelfs als het land failliet gaat.

Dit schreef IMF-directeur Christine Lagarde in een open brief. Het IMF heeft een programma ontwikkeld met een omvang van 40 miljard dollar dat de staatsfinanciën van het land weer op orde moet brengen.