Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 13186 tot 13190
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Market Update (2 juni 2015)

Leegstaande kantoren worden steeds vaker omgebouwd, de Rabobank verlaagt opnieuw de hypotheekrente en ING schrapt honderden banen. Verder in het nieuws: Robert Shiller en Blackrock maken zich zorgen over de hoge waardering van aandelen, Griekenland investeert $2 miljard in de nieuwe ‘Turkish Stream’ gasleiding en Tsjechië voert discussie over toetreding tot de euro.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Uitbuiting neemt fors toe op de Europese arbeidsmarkt

Het uitbuiten van werkkrachten is een sterk groeiend probleem in de Europese Unie. Het treft zowel EU-inwoners als migranten van buiten de Europese Unie, blijkt uit een studie van het Europees Agentschap voor Fundamentele Rechten (FRA).

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Nederland iets minder afhankelijk van Rusland: Noorwegen nu grootste olieleverancier

Ons land importeert steeds meer ruwe olie uit Noorwegen. Het Scandinavische land is in het laatste kwartaal van het afgelopen jaar zelfs onze belangrijkste olieleverancier geworden. Het passeerde daarmee Rusland.

In de periode 2008-2014 groeide de totale Nederlandse invoer van ruwe aardolie met 13 procent. Vorig jaar werd ook flink meer olie ingevoerd uit Irak en Nigeria dan zes jaar eerder.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Na 12 dagen sluit de Japanse beurs eindelijk weer eens lager

De aandelenbeurs in Tokio is dinsdag nipt lager geëindigd en staakte daarmee een winstreeks die 12 dagen duurde. Beleggers grepen een stijging van de Japanse yen aan om wat winst te nemen onder de sterk gestegen Japanse exportbedrijven.

De Nikkei sloot 0,1 procent in de min op 20.543,19 punten en beëindigde daarmee de langste winstreeks in 27 jaar. Japan Tobacco verloor 1,8 procent. De Japanse sigarettenfabrikant is door een Canadese rechtbank veroordeeld tot betaling van een schadevergoeding van 2 miljard Canadese dollar (1,5 miljard euro) aan rokers uit de Canadese stad Quebec.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

‘Grootste bank Europa schrapt duizenden banen’

De Britse bank HSBC gaat duizenden banen schrappen. Dat meldde de nieuwszender Sky dinsdag op basis van ingewijden.

Topman Stuart Gulliver zal op 9 juni een nieuwe strategie voor de grootste bank van Europa bespreken met zijn aandeelhouders, waarbij ook een personeelsdoelstelling wordt geopenbaard. Naar verluidt worden door onder meer kostenbesparingen 10.000 tot 20.000 werknemers van HSBC geraakt.