Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 13206 tot 13210
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

China gevaarlijk voor markten?

Afgelopen week hadden de Chinese aandelen te maken met een zware correctie op de beurs. De Shanghai composite zakte met 6,5 procent en de Shenzhen component index moest 6,2 procent inleveren.

China is één van ’s werelds grootste economieën en heeft een grote invloed op de financiële markten. Een plotse scherpe daling blijft dat ook niet ongezien door beleggers wereldwijd.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Geldcreatie: De feiten en de mythes

Afgelopen vrijdag organiseerde de Rijksuniversiteit Groningen in de Balie in Amsterdam een interessant symposium over het thema geldschepping. Verschillende deskundigen kregen de kans om hun visie op geld uiteen te zetten en daarna was er ook ruimte voor een debat tussen de verschillende sprekers. Bekijk de video op Marketupdate.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Kijktip: De prijs van de euro (Deel 2)

Radar Extra onderzoekt hoe het Nederland is vergaan sinds de invoering van de euro. Wat is er met die €240 miljard gebeurd die naar Griekenland is gegaan en waarom pompt de Europese Centrale Bank meer dan €1.100 miljard in de eurozone? Vanavond wordt het tweede deel van ‘De prijs van de euro’ uitgezonden om 20:30 op NPO 1.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Wordt Bitgold de nieuwe manier van betalen?

Onlangs werden we door een van onze lezers geattendeerd op BitGold, een online platform waarop je goud kunt bewaren en verhandelen. Maar de ambitie van de ontwikkelaars van BitGold gaat verder, want met hun nieuwe platform is het ook mogelijk betalingen te doen in goud. Wordt BitGold het nieuwe Paypal?

Bron: Slimintrading.com
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Goud kan weer schitteren tijdens een afkoelende aandelenmarkt

Jeff Reeves zette in een opiniestuk op marketwatch zijn verwachtingen uiteen over een mogelijke positieve ontwikkeling voor de goudprijs. Reeves is zeker geen goud bull en probeerde het publiek in september door middel van deze column nog te overtuigen dat goud voor goed zijn glans verloren zou hebben. En geef hem eens ongelijk. Behalve een laatste stuiptrekking in februari dit jaar beweegt de goudprijs uitermate saai over de grafiek.

[...]