Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 13211 tot 13215
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

Hoelang pikt Duitse Minister van Financiën het gedrag van Angela Merkel nog?

Het lijkt stilaan op een voetbalmatch: Duitsland tegen Griekenland. In de haast zou Angela Merkel nog bijna vergeten dat ze ook rekening moet houden met haar eigen achterban en collega’s. De Minister van Financiën is allerminst gelukkig met hoe het nu loopt.

Hij lijkt een grijze muis, Wolfgang Schäuble. Deze Minister van Financiën is minder toegeeflijk dan Angela Merkel. De Bondskanselier verkiest Europese eenheid en een politieke unie, boven het puur financieeleconomische luik.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

5 Ellendige Griekse jaren in 5 grafieken

Alexis Tsipras is zoals bekend vastberaden om zoveel mogelijk weerstand te bieden aan fiscale maatregelen waar schuldeisers om vragen. Dit heeft zeer waarschijnlijk te maken met de verwoestende impact die dit de afgelopen 5 jaar in Griekenland heeft gehad.

De werkloosheid is al jarenlang op Great Depression-niveaus en het land heeft een kwart van het bruto binnenlands product zien verdwijnen. De ernst van de verliezen op zowel het gebied van inkomsten als waarden van assets, heeft ervoor gezorgd dat wat de uitkomst van de onderhandelingen straks ook wordt, Griekenland een enorme weg te gaan heeft.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

Beperken gaswinning Groningen? Tegenvaller van bijna 2 miljard euro voor Rutte

De gaskraan wordt in Groningen deel dichtgedraaid. Dat beperkt wel de mogelijkheden voor lastenverlichting die het kabinet in het vooruitzicht heeft gesteld. Foto ANP

Het verwachte besluit van minister Henk Kamp van Economische Zaken om de gaswinning in Groningen dit jaar te beperken tot 30 miljard kuub, betekent ook dat de regering ongeveer 1,9 miljard euro minder binnen krijgt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

Geen deal, wel nog hoop na afloop eurogroepvergadering over Griekenland

De ingelaste vergadering van de ministers van Financiën van de eurolanden (de eurogroep) is afgelopen. Een deal zit er volgens de ministers vandaag nog niet in.

De Finse minister Alexander Stubb maakte dat op Twitter bekend. ,,Eurogroep voorbij. Werk gaat door. Instellingen gaan voorstellen beoordelen”, zo luidde de tweet.

Voorafgaand aan het overleg waren de verwachtingen bij veel ministers al niet al te hoog gespannen voor een deal met Griekenland over bezuinigingen en hervormingen in ruil voor financiële steun.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

“Waarom de 1200 dollar belangrijk is voor goud”

De goudprijs boven de 1200 dollar per ounce kan veel meer betekenen dan je nu misschien denkt.

Vorige week sloot goud (Comex) voor het eerst sinds 22 mei weer boven het niveau van 1200 dollar per ounce. Dat gebeurde op donderdag, toen het edelmetaal de beste handelsdag had in maar liefst 5 weken. Dat de goudprijs daardoor weer boven de 1200 dollar kwam, is op zichzelf al een hele prestatie.