Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 13211 tot 13215
Bron: frankrijk.blog
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

1 op de 10 Fransen is werkloos (en dat aantal stijgt)

In Frankrijk is 1 op de 10 in de beroepsbevolking werkloos. In totaal zijn er 3,5 miljoen mensen werkloos, 10,6 procent van de bevolking. Dat valt nog mee in verhouding met landen als Spanje en Griekenland, maar in vergelijking met Nederland is het hoger. Nederland kent een werkloosheid van 7 procent.

[...]

Bron: banknieuws.blogspot
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

G7 bedrijven ontfutselen miljarden aan Afrika door belastingontwijking

 Afrika verliest jaarlijks miljarden dollars doordat multinationale bedrijven, velen met hoofdkantoren in de G7-landen, Afrikaanse landen belastinginkomsten onthouden. Volgens het rapport van de Economische VN Commissie voor Afrika over kapitaalvlucht (www.uneca.org/iff) verliest Afrika elk jaar 40 miljard dollar door kunstmatige prijzen tussen dochterbedrijven (trade mispricing). Met een gemiddelde vennootschapsbelasting van 28% komt dit neer op bijna 11 miljard dollar aan gemiste fiscale inkomsten.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Wereldbank iets positiever over Rusland

De Russische economie zal het dit jaar iets minder slecht doen dan verwacht.

Dat meldt de Wereldbank maandag in een nieuw rapport over het land dat nog altijd kampt met de gevolgen van sancties wegens de spanningen rond Oekraïne.

Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaat de Russische economie dit jaar fors achteruit, maar vertoont die volgend jaar weer een bescheiden herstel.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

BlackRock: Federal Reserve veroorzaakt aandelenhausse

De rally op de aandelenmarkten wereldwijd is het resultaat van het beleid van centrale banken als de Federal Reserve, zo concludeert BlackRock. Door de extreem lage rente is het voor grote beursgenoteerde bedrijven zeer aantrekkelijk om geld te lenen. Zo aantrekkelijk zelfs dat Amerikaanse bedrijven uit de S&P 500 in de maand april een recordbedrag van $133 miljard aan eigen aandelen inkochten. Met het terugkopen van eigen aandelen stuwen ze hun eigen aandelenkoers omhoog, omdat de winst per aandeel hoger wordt.

Bron: Express be
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Franse werkloosheid nu bijna 48 maanden non-stop de hoogte in

De Franse werkloosheidscijfers bereikten in april een nieuw record, blijkt uit cijfers van het Franse statistiekbureau. Vergeleken met een maand eerder verloren nog eens 26.000 mensen hun job, wat het aantal werklozen op 3,53 miljoen brengt.

Sinds François Hollande 36 maanden geleden aan de macht kwam kende het werkloosheidspercentage slechts vier keer een daling en kwamen er in totaal 600.000 werklozen bij. Verontrustend daarbij zijn vooral de langdurig werklozen, die het voorbije jaar met liefst 10% toenamen.