Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 13216 tot 13220
Bron: achterdesamenleving
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Deze 8 tot 11 families vormen het wereldwijde private bankenkartel

Het is hier al eerder aan de orde gekomen hoe ons geldsysteem een soort gecentraliseerd monopolie is gecontroleerd door de private internationale banken-elite. In onderstaande documentaire van PressTV wordt dit tot in de details uitgelegd. Ze maken duidelijk hoe groot de macht van dit kartel eigenlijk is en daarbij worden de belangrijkste namen en families genoemd die dit kartel vormen.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Rusland, China en de EU komen dichter bij elkaar

Volgens Reuters gaat China miljarden dollars aan investeringen beloven in Europa’s nieuwe infrastructuurfonds (EFSI) op de top die gepland staat op 29 juni in Brussel. Hoewel het exacte bedrag nog niet vrij is gegeven geeft het – ten koste van de VS – de volgende stap aan van China’s inspanningen om haar positie in het globale economische veld te verzekeren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Weer roep om kwijtschelden schuld Griekenland

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis dringt opnieuw aan op gedeeltelijke kwijtschelding van de schulden. Ook pleit hij voor langere betaaltermijnen. Alleen op die manier kan Griekenland de aflossing van haar grote schuld garanderen. Dat zegt de bewindsman maandag in de Duitse krant Bild.

Volgens Varoufakis kan een akkoord in één nacht bereikt worden, maar zegt hij, ,,dan moet bondskanselier Angela Merkel er wel bij zijn.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Onderhandelingen Griekenland afgesprongen, na IMF ook EU-gesprekken mislukt, kapitaalcontroles komende

Een donderslag bij heldere hemel is het alvast niet meer te noemen maar ook de laatste onderhandelingen dit weekend zijn afgesprongen met het Griekenland. De vergadering EU-commissaris  Juncker werd na slechts 45 minuten afgebroken wegens de “absurde” eisen vanuit Athene.

Waar dit algemeen beschouwd werd als een allerlaatste poging van Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker werd er nog steeds geen akkoord bereikt met de Griekse premier Alexis Tsipras. De tweede onderhandelingsronde werd zondag dan ook vrij snel beëindigd zonder positieve signalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Bitcoins niet in elk land legaal

Dat de Russen niet blij waren met de komst van de Bitcoin mocht duidelijk zijn. Eerder dit jaar ondervonden enkele grote bitcoin-gerelateerde websites zoals ‘bitcoin.org’, ‘bitcoin.it’, ‘BTCsec.com’ en de bitcoin exchange ‘Indacoin’ al een ban op het Russische internet.

In Rusland is het gebruik van bitcoin dan ook een ‘illegale’ bezigheid. Hoewel CNBC eind vorig jaar wist te melden dat bitcoins in Rusland niet meer legaal zijn, bestaat er officieel nog geen wet tegen het gebruik van Bitcoin.