Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 13231 tot 13235
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

ING ontslaat tot 500 man op hoofdkantoor in Amsterdam

ING Bank maakt dinsdag tussen de vierhonderd en vijfhonderd ontslagen bekend op het hoofdkantoor in Amsterdam. Dat bevestigt een woordvoerster na een bericht hierover op de website van De Telegraaf maandagavond.

In Nederland verdwijnen ongeveer 1700 voltijdsbanen, in een grote reorganisatie van het bedrijf, zo werd in november vorig jaar al aangekondigd. Bij ING werken in ons land op dit moment nog 16.000 mensen. Ook zal het aantal banen dat wordt ingevuld door externe dienstverleners met circa 1075 worden verminderd. Voor ING werken nu nog 2200 ‘externen’.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Lid Rekenkamer: Griekse noodhulp zien we niet meer terug

De 240 miljard euro aan noodhulp die aan Griekenland is verstrekt, komt waarschijnlijk niet meer terug. Dat zegt Kees Vendrik, lid van De Algemene Rekenkamer, in het televisieprogramma Radar dat maandagavond wordt uitgezonden.

Volgens Vendrik is het zeer onzeker of Nederlandse belastingbetalers iets terug zullen zien van de steun aan Griekenland. ,,Zoals de vooruitzichten nu zijn, is het fair om te zeggen dat we daar een hard hoofd in moeten hebben.” Dit staat haaks op de garantie die in 2010 door oud-minister van Financiën, Jan Kees de Jager, werd gedaan. Hij beloofde destijds dat alles met rente zou worden terugbetaald.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

"Griekse leningen komen niet meer terug"

De 240 miljard euro aan noodhulp die Nederland aan Griekenland heeft verstrekt, komt waarschijnlijk niet meer terug. Dat zegt Kees Vendrik, lid van De Algemene Rekenkamer (het Nederlandse equivalent van het Belgische Rekenhof), in het televisieprogramma Radar dat deze avond wordt uitgezonden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Franse werkloosheid op recordniveau

Het aantal werklozen in Frankrijk heeft in april een nieuw recordniveau bereikt en verhoogt verder de druk op het economisch beleid van president François Hollande.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Willem-Alexander en Obama bespreken Oekraïne-crisis

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn maandagmorgen (plaatselijke tijd) in het Witte Huis ontvangen door president Barack Obama. Die steunt het Nederlandse onderzoek naar de ramp met de MH17 in Oekraïne, zei hij na afloop.

De ontmoeting duurde een half uur en vond plaats in de zogenoemde Oval Office, het kantoor van de Amerikaanse president. Ook minister Koenders van Buitenlandse Zaken was aanwezig. Tijdens een persontmoeting na afloop van het bezoek, zei Obama dat hij met zijn Nederlandse gasten had gesproken over onder meer de crisis in Oekraïne, de ramp met de MH17 en het Nederlandse aandeel bij de bestrijding van ebola.