Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 13231 tot 13235
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

Europese Unie verlengt sancties tegen Rusland

De Europese Unie heeft de sancties tegen Rusland verlengd tot 31 januari 2016.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

ECB verhoogt opnieuw steun aan Griekse banken

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft maandagochtend opnieuw het plafond voor de noodsteun aan Griekse banken verhoogd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

‘Grieken zenden verkeerde versie voorstel naar rekenmeesters’

Oeps, foutje van de  Grieken. Een aantal belangrijke functionarissen van de drie instellingen, IMF, ECB en de Europese Commissie, hebben een verkeerde versie van het ‘laatste voorstel’ gekregen.

Dat meldt de Britse krant The Financial Times op basis van gesprekken met hoge ambtenaren. Grote vraag is of in de ‘juiste’ versie heel andere zaken staan vermeldt dan in het document waarvan sommige details al waren uitgelekt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

Verkoop van Griekse goudvoorraad onwaarschijnlijk

Dat Griekenland zijn goud gaat verkopen om een default tegen te gaan is onwaarschijnlijk. Griekenland staat op de wereldranglijst van landen met grootste goudreserves als 30e geplaatst en heeft met haar 112.5 ton goud – ter waarde van $4.3 miljard – een aardige buffer. Goud maakt ongeveer 66% uit van Griekenlandse buitenlandse reserves maar een goudverkoop zou een default waarschijnlijk alleen maar uitstellen, aldus de Commerzbank.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

Wat staat Griekse banken te wachten?

Na de zoveelste mislukte onderhandelingen over hulp in ruil voor hervormingen, lijkt de kans steeds groter te worden dat er een run op Griekse banken zal ontstaan.

De waardering van de Griekse bankensector is sinds de start van de maand juni met maar liefst bijna een derde in waarde afgenomen dankzij zorgen rondom de mogelijkheid dat Griekenland de eurozone zal verlaten.