Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 13236 tot 13240
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

Hoe Groot-Brittannië plots een voorbeeld is voor de rest van Europa

Hoe kan het dat David Cameron mag pleiten voor een referendum over een Brexit uit de Europese Unie en een heronderhandeling van de Europese verdragen zonder ernstige tegenkanting van de andere Europese leiders? Toen de Franse president François Hollande aan de macht kwam na een verkiezingscampagne waarin hij beloofde het budgettaire verdrag te heronderhandelen, moest hij die uitspraken wél snel weer inslikken.

Onmogelijk, zo luidde het, de Europese machine zet geen stap achteruit. Het Franse tijdschrift Marianne noemt de Britten echter een voorbeeld voor de rest van de Europese Unie.

[...]

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

Column Kees de Kort | Retail sales +10 en autoverkopen een kleine min?

In China heb je twee werelden, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Je hebt de officiële wereld van het Chinese CBS. Daar schijnt de zon en is het party time all the time: geweldige groeicijfers in alles. En we hebben de echte wereld waar we ook cijfers over hebben.”

Die laatste cijfers zien er een stuk minder rooskleurig uit, weet De Kort. “De export daalt een beetje, de import zit een vrije val. De autoverkopen - niet onbelangrijk in China - vertoonden altijd geweldige stijgingen, maar dat is helemaal niet meer zo. Nu zijn er kleine minnetjes. De autoverkopen in China dalen iets ten opzichte van vorig jaar en twee jaar geleden. Toen was het nog +10 procent en +20 procent. Dus hoe je kunt volhouden dat de detailhandelsverkopen hard blijven stijgen, terwijl de autoverkopen hard in elkaar aan het knallen zijn… Dat is natuurlijk een raar verhaal.”

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

Tien landen die in de komende twintig jaar zullen verdwijnen... waaronder ook België

De controversiële financieel-economische blog Zerohedge is vanwege zijn ongezouten stellingen in Wall Street bijzonder populair. Hoewel de anonieme schrijvers van de site vaak goed ingelicht blijken over financiële kwesties, grenzen hun economische voorspellingen soms aan de populaire Amerikaanse complottheorieën.

Ook de onderstaande lijst die onlangs werd gepubliceerd, kan dus misschien beter met een korrel zout worden genomen. Grappig is het in elk geval wel: tien landen die volgens Zerohedge in de volgende twintig jaar zullen verdwijnen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

Verenigde Staten na vier decennia weer grootste olieproducent

De Verenigde Staten waren vorig jaar voor het eerst in vier decennia de grootste olieproducent ter wereld. Dat blijkt uit een rapport van het Britse olieconcern British Petroleum (BP). Opgemerkt wordt dat de Verenigde Staten dankzij de ontginning van schalievelden erin zijn geslaagd Saoedi-Arabië en Rusland voorbij te steken.

In totaal werd de productie volgens British Petroleum vorig jaar met gemiddeld 2,1 miljoen vaten per dagen opgevoerd. Dat was vooral te danken aan de Verenigde Staten, waar een groei met 1,6 miljoen vaten per dag werd opgetekend. Ook de Amerikaanse import werd vorig jaar ruimschoots gehalveerd tegenover de piekinvoer van één decennium geleden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

Onverwachte stijging Griekse werkloosheid

De werkloosheid in Griekenland is in het eerste kwartaal van dit jaar gestegen tot 26,6 procent, van 26,1 procent in het voorgaande kwartaal. Dat maakte het Griekse statistiekbureau donderdag bekend.