Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 13236 tot 13240
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

LIVE - Griekenland kan IMF niet terugbetalen, vraagt uitstel

Het nieuwe Grieks voorstel voor een derde steunpakket botste op een Europees neen. Intussen hebben de Grieken het IMF om uitstel gevraagd voor de IMF-terugbetaling van bijna 1,6 miljard euro. Hier leest u de laatste ontwikkelingen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

“Het Chinese groeiverhaal is praktisch voorbij”

Het Chinese groeiverhaal is ‘praktisch voorbij’, en de recente dalingen van Chinese aandelen reflecteren te ‘schrikwekkende’ fundamentels, zei een econoom over de kwestie.

Het blokkade voor ’s werelds op 1 na grootste economie is de afhankelijkheid van export naar de Verenigde Staten en Europa, die zelf ook te maken hebben met groeiproblemen, zo zei Peter Navarro, professor economie aan de University of California.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

Deadline IMF verstreken: Grieken officieel wanbetalers

Griekenland heeft inderdaad niet aan de aflossingsplicht van het International Monetair Fonds (IMF) voldaan. Daarmee is Griekenland het eerste westerse land dat het IMF niet op tijd terugbetaalt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

Forse toename export naar Zwitserland door lagere frank

was een erfenis van het Verdrag van Versailles waarin het land werd gedwongen tot enorme herstelbetalingen na de nederlaag in WO1. De andere helft van de schuld was ontstaan uit de wederopbouw na de WO2. Tegen 1952 bleek West-Duitslands’ schuld ongeveer 25% van het nationaal inkomen. In vergelijking met huidige schulden van Spanje, Griekenland, Ierland en Portugal op 80% is dat relatief laag.

Het belang van Zwitserland in de totale Nederlandse export is daarmee licht gestegen. In de afgelopen 20 jaar heeft Zwitserland fors terrein verloren als goederenleverancier voor Nederland. Bij de export is dit vrij stabiel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

Dit is de totale balans wat een Grexit ons zal kosten

Na vijf jaar aan financiële steun aan het failliete Griekenland lijk het moment aangebroken om de eindbalans te maken en wie wat zal moeten betalen (of niet zal terugkrijgen). In totaal is Athene de Europese belastingbetaler 325 miljard euro verschuldigd. Wat wel al een zekerheid is, is de wanbetaling aan het IMF afgelopen nacht, een default nadert dan ook snel.

Waar dit op het eerste zicht voor iedereen een zware boterham zal zijn, moet dit toch iets genuanceerder bekeken worden. Onderstaand grafisch overzicht  toon aan wie welk stuk zal verliezen.