Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 13246 tot 13250
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 mei 2015

Ruzie tussen Bitgold/Goldmoney en BullionVault

Vorige week was er interessant nieuws voor goudliefhebbers. Goldmoney verklaarde overgenomen te worden door Bitgold een kleinere speler in de fysieke goudmarkt. Het nieuws maakte het een en ander los bij concurrent BullionVault. In een heftige reactie valde men Bitgold/Goldmoney aan. Jaloezie of hebben ze gelijk?

In een artikel op hun website verwijt BullionVault Goldmoney van nooit transparant te zijn geweest. Het zou zijn resultaten nooit hebben laten auditeren. De overnemer Bitgold is beursgenoteerd en moest dus laten weten wat het juist overnam. Daaruit bleek dat goldmoney verlieslatend is.

Bron: ING.nl
Geplaatst: vrijdag 29 mei 2015

Slechts 1 op de 8 vindt crisis voorbij

Terwijl de economie voor het vierde kwartaal op rij is gegroeid, vindt de overgrote meerderheid van de consumenten nog niet dat de crisis achter de rug is. Dit blijkt uit de ING Vraag van Vandaag van de afgelopen week onder gemiddeld 53.100 respondenten per dag. De werkloosheid ligt immers nog altijd op een hoog niveau. Vergeleken met de vorige grote recessie in de jaren ’80 herstelt de werkgelegenheid later en komen er minder banen bij. De kracht van het herstel, deeltijdwerk en de ontwikkelingen in de zorgsector spelen een belangrijke rol bij deze verschillen.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 29 mei 2015

Europees Parlement steunt gesprekken TTIP

De Handelscommissie van het Europees Parlement heeft tijdens een stemming donderdag brede steun gegeven aan de onderhandelingen tussen de Europese Unie en de Verenigde staten over het omvangrijke handelsverdrag TTIP.

Zo heeft de Europese Commissie, die namens de Europeanen met de Amerikanen aan de onderhandelingstafel zit, weer lucht om de gesprekken met de Amerikanen voort te zetten.

Zo'n mandaat was er al aan het begin van de onderhandelingen in de zomer van 2013, maar sindsdien zijn er op verschillende punten moderniseringen doorgevoerd en zit er bovendien een nieuw Europees Parlement.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 mei 2015

Indiase goud smokkel stijgt in twee jaar tijd met 900%

Voor het eerst in de Indiase geschiedenis komt de inbeslagname van gesmokkeld goud op een jaar tijd boven de Rs1 miljard uit. De Indiase douane en politie onderschepten meer dan 3.500 kg goud in het begrotingsjaar 2014-15. In 2012-13 kwam dit bedrag slechts uit op Rs100 miljoen. Sinds de regering met 10% de belasting verhoogde op goud om het staatstekort te compenseren, is op twee jaar tijd de illegale goudhandel gegroeid met 900%. Dit betreft enkel de officiële inbeslagnames, de onofficiële cijfers zouden maal 10 kunnen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 mei 2015

Prijs zwarte goud opnieuw naar dieptepunt, af te lezen uit prijzen transport tankers

Na een 4 maand durende stijging van de olieprijzen na het dieptepunt van januari 2015 komt onverwachts het signaal dat deze rally ten einde zal komen. Geen rechtstreekse signalen maar wel vanuit betrouwbare bronnen die in het verleden meermaals een correct toekomstbeeld gaven. Namelijk de markt van de olietankers.

Een plotse stijging in vraag naar supertankers  de afgelopen weken toont aan dat er een behoorlijke hoeveelheid olie op de markt aan het komen is. Deze zijn afkomstig van de OPEC-landen welke eind mei/begin juni naar de kopers gebracht worden. Analisten vermoeden dat er daarbovenop nog een 20 miljoen vaten olie gestockeerd zijn op schepen, wat erop wijst dat de hoge aanvoer nog een tijdje zal aanhouden.