Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 13246 tot 13250
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 juni 2015

Renteverhoging VS laat put na bij groeilanden

Opnieuw een waarschuwing richting Amerika, hiermee werd de dag gestart. Ook deze keer werd er gewaarschuwd dat de VS best nog even wachten met het verhogen van de rente. Waar er echter wel een verschil in zat is dat deze keer niet enkel de VS geraakt zou worden door deze verhoogde rente maar in het bijzonder de opkomende markten.

Waar het Westen de afgelopen maanden terug enige groeicijfers kan voorleggen is er echter toch een keerzijde aan de medaille die minder in de schijnwerpers komt te staan. Terwijl de Amerikaanse economie groeit, de eurozone sneller dan verwacht terugkomt en zelfs de Japanse economie groei laat optekenen zou men verwachten dat andere landen mee op sleeptouw genomen worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 juni 2015

Renteverhoging door de Fed wordt weldra op de lange baan geschoven

Grote beleggers waarschuwen dat de nooduitgang op obligatiemarkten veel te klein is geworden, onder andere directeur Leen Meijaard van vermogensbeheerder BlackRock is die mening toebedeelt. Ook de Europese Centrale Bank stelt dat het belangrijk is om de afgenomen liquiditeit in de gaten te houden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

Dit kan de grootste financiële crisis uit de geschiedenis veroorzaken

Globale financiële markten wijzigen drastisch en laten tekenen zien van verhoogde volatiliteit zoals in 2008. Het gaat hier niet over de aandelenmarkten maar over de obligatie- en valutamarkten. Na alle QE’s door de westerse centrale banken droogt de liquiditeit opnieuw op, aldus Jim Sinclair.

De kredietmarkten kraken in hun voegen de laatste maanden. Het heeft er alle schijn van dat de markten niet meer geloven in de alles heersende centrale banken. Centrale banken hebben jaren lang de schijn kunnen hoog houden dat ze iedere crisis te baas kunnen en dat ze van al het slechte iets goed kunnen maken, maar nu dreigt een nieuwe financiële crisis.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

Shell trekt stekker uit Oekraïens schaliegasproject

Shell trekt zich terug uit een schaliegasproject in het oosten van Oekraïne, waar regeringstroepen vechten tegen door Rusland gesteunde separatisten. Dat meldde donderdag de Britse zakenkrant Financial Times (FT), die documenten over de kwestie heeft ingezien.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

Geduld geldschieters van Griekenland raakt op

Nadrukkelijker dan voorheen hebben de geldschieters van Griekenland het land gemaand beslissingen te nemen. Een gesprek tussen voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie en de Griekse premier Alexis Tsipras moest de Grieken vooral overtuigen dat de bal bij hen ligt.

Het geduld bij de geldschieters (de eurolanden, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) raakt op. Onvrede en ergernis nemen toe. Het IMF liet donderdag weten dat er nog altijd grote verschillen van mening zijn over belangrijke onderwerpen. De partijen zijn nauwelijks dichter bij elkaar gekomen. Het IMF-team experts heeft Brussel verlaten.