Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 13251 tot 13255
Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 13 juni 2015

‘Britse rating in gevaar door EU-referendum’

Groot-Brittannië kan de allerhoogste kredietwaardering AAA kwijtraken vanwege het referendum over het Britse lidmaatschap van de Europese Unie. Dat liet kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) vrijdag weten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 13 juni 2015

Eurogroep kiest donderdag nieuwe voorzitter

De eurogroep kiest donderdag tijdens een vergadering in Luxemburg een nieuwe voorzitter. De verkiezing staat op de agenda, blijkt uit vrijdag vrijgegeven documenten. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem hoopt herkozen te worden als voorzitter.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 13 juni 2015

‘Grexit staat nu ook officieel op de agenda van Dijsselbloems eurogroep’

De ambtenaren die de eurogroepvergadering van donderdag 18 juni voorbereiden, bespreken voor het eerst openlijk wat te doen bij een default van Griekenland.

Hoewel er in de wandelgangen in Brussel en Frankfurt al maanden gepraat wordt over ‘wat als Griekenland zijn schulden niet betaalt en de euro moet verlaten’, was het officiële standpunt nog altijd dat er geen ‘plan B’ was.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 juni 2015

Wereldbank: besmettingsgevaar Griekenland onderschat

Het risico dat qua onrust op de loer ligt rondom Griekenland, zou niet onderschat moeten worden door de markten. Dat zei president van de Wereldbank Jim Yong de afgelopen week.

Gesprekken tussen Griekenland en internationale geldschieters over het geven van een nieuwe cash injectie in ruil voor hervormingen, lopen al maandenlang telkens stuk. Dit vergroot de zorgen rondom een default en de kans dat Griekenland de eurozone zal verlaten. ‘Veel van het commentaar dat ik hoor van mensen die al met vele crises te maken hebben gehad, komt erop neer dat er altijd verrassingen blijven bestaan’, vertelde Kim in een interview met Cnbc.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 12 juni 2015

Griekenland pas op: Zimbabwe bewijst dat eigen munt niet altijd ideaal is

Met een eigen munt kan een land zelfstandig monetair beleid voeren en bijvoorbeeld tijdens een crisis de munt devalueren om de export te steunen. Zimbabwe bewijst echter dat een eigen munt alleen werkt, als je de geldpers met mate inzet.

Zimbabwe gebruikt al enkele jaren buitenlandse munteenheden, nadat de Zimbabwaanse dollar waardeloos werd door de hyperinflatie die in 2008 500 miljard procent bedroeg. Zimbabwanen moesten in die tijd plastic zakken propvol papiergeld meenemen om boodschappen te kunnen doen. De prijzen stegen toen zeker twee keer per dag.