Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 13256 tot 13260
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 juni 2015

Wereldbank: besmettingsgevaar Griekenland onderschat

Het risico dat qua onrust op de loer ligt rondom Griekenland, zou niet onderschat moeten worden door de markten. Dat zei president van de Wereldbank Jim Yong de afgelopen week.

Gesprekken tussen Griekenland en internationale geldschieters over het geven van een nieuwe cash injectie in ruil voor hervormingen, lopen al maandenlang telkens stuk. Dit vergroot de zorgen rondom een default en de kans dat Griekenland de eurozone zal verlaten. ‘Veel van het commentaar dat ik hoor van mensen die al met vele crises te maken hebben gehad, komt erop neer dat er altijd verrassingen blijven bestaan’, vertelde Kim in een interview met Cnbc.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 12 juni 2015

Griekenland pas op: Zimbabwe bewijst dat eigen munt niet altijd ideaal is

Met een eigen munt kan een land zelfstandig monetair beleid voeren en bijvoorbeeld tijdens een crisis de munt devalueren om de export te steunen. Zimbabwe bewijst echter dat een eigen munt alleen werkt, als je de geldpers met mate inzet.

Zimbabwe gebruikt al enkele jaren buitenlandse munteenheden, nadat de Zimbabwaanse dollar waardeloos werd door de hyperinflatie die in 2008 500 miljard procent bedroeg. Zimbabwanen moesten in die tijd plastic zakken propvol papiergeld meenemen om boodschappen te kunnen doen. De prijzen stegen toen zeker twee keer per dag.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 12 juni 2015

‘Griekenland moet moeilijke stappen zetten’

Als de Griekse regering niet bereid is tot het nemen van moeilijke maatregelen, dan komt Griekenland nooit uit het slop. Dan hebben de onderhandelingen met geldschieters geen zin, aldus eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem vrijdag.

,,Er is alleen een deal mogelijk als die inhoudelijk goed in elkaar zit, als Griekenland daarmee echt uit het putje wordt gevist en die deal hebben we nog niet”, aldus Dijsselbloem kort voor het begin van de ministerraad. ,,We hebben bij herhaling uitgelegd hoe weinig tijd er nog is voor de Grieken.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 juni 2015

De impact van een terugkeer naar een normale rente

Er duiken recent een hoop vragen op rondom de normalisering van de rente. Want wanneer vindt de eerste renteverhoging van de Federal Reserve plaats? Dit jaar of toch volgend jaar? En in welk tempo zal het gebeuren? Op die en nog veel andere vragen proberen de experts van Deutsche Asset & Wealth Management deze week antwoord te geven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 12 juni 2015

Zimbabwanen ruilen 35 biljard eigen valuta om voor één dollar

De portemonnee van de gemiddelde Zimbabwaan wordt binnenkort een stuk dunner.

Vanaf volgende week kunnen de inwoners van het land alle hoeveelheden van de nationale valuta die ze nog hebben, omruilen tegen Amerikaanse dollars. Koers: 35.000.000.000.000.000 Zimbabwaanse dollars voor één Amerikaanse dollar.