Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 13261 tot 13265
Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 20 juni 2015

‘ECB vergroot steun aan Griekse banken’

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat meer noodsteun verlenen aan de Griekse bankensector. Dat meldde persbureau Reuters op basis van ingewijden.

De top van de ECB hield vrijdag telefonisch spoedberaad over Griekenland. De vergadering ging naar verluidt over een verzoek van de Griekse centrale bank om het maximale bedrag dat als noodsteun kan worden verleend aan Griekse banken met 3 miljard euro op te voeren.

Bron: tijd.be
Geplaatst: zaterdag 20 juni 2015

Waar zijn al die miljarden voor Griekenland naartoe? Naar de westerse banken

Nu het eindspel in de Griekse tragedie is ingezet, is het stilaan tijd om de olifant in de kamer te benoemen: waar zijn al die miljarden euro’s heen? Niet naar het Griekse volk, blijkt.

De cijfers doen duizelen. In 4,5 jaar tijd werd bijna 250 miljard euro in Griekenland gepompt. Nooit eerder kreeg een land zoveel krediet in zo een korte periode. De vraag waar al dat geld is beland, is dan ook normaal. Maar het is zoals met een olifant in een kamer: iedereen weet dat hij er staat, maar niemand wil het erover hebben.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 20 juni 2015

Aan ons spaargeld wordt niet geraakt bij failliet Griekse banken

De Grieken houden hun hart vast voor als hun land uit de eurozone zou liggen. De angst daarvoor is zo groot dat er massaal geld wordt afgehaald van de spaarrekeningen. De Europese Centrale Bank heeft daarom drie miljard euro extra toegezegd aan de Griekse banken om te vermijden dat die helemaal onderuit gaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 20 juni 2015

Miljardair ziet kansen dankzij bubbels

Er bevinden zich ‘absoluut’ bubbels in de high-end vastgoedmarkt en in de kunstmarkt. Dit komt vanwege de enorme creatie van rijkdom die is gedreven door de kwantitatieve verruiming in de Verenigde Staten en in andere delen van de wereld. Dat stelt de miljardair Jeff Greene. ‘Er zijn bubbels en kansen’, zei hij tegen Cnbc tijdens een interview. ‘Of die kansen aanhouden, hangt ervan af wat er gebeurt met de kwantitatieve verruimingsprogramma’s van centrale banken.’

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 20 juni 2015

“Schuldeisers zijn onfair, niet de Grieken”

Paul De Grauwe, econoom aan de London School of Economics, trekt hard van leer ten overstaan van de Europese Centrale Bank. De onverkozen technocraten van de ECB beslissen over de toekomst van Griekenland. Een gevaarlijk precedent, zo klinkt het.

“Niet Griekenland is onredelijk, wel de Europese Centrale Bank”, aldus De Grauwe in een interview met Trends. Als de ECB beslist haar noodfinanciering aan Griekenland stop te zetten, dan implodeert het hele bankensysteem in Hellas.