Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 13261 tot 13265
Bron: De Telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Fiscaal beleid van Brussel is schadelijk voor Nederland

Het actieplan van de Europese Commissie om legale belastingontwijking van internationale bedrijven en fiscale concurrentie tegen te gaan moet de prullenbak in. De voorstellen leveren niets op en brengen bovendien schade toe aan de Europese economie. De economen stellen ook vast dat door het fiscale beleid  van Brussel kleinere Europese landen, waaronder Nederland, het zwaarst worden getroffen; ze verliezen werkgelegenheid en belastinginkomsten. Vermeend en Van der Ploeg adviseren het kabinet om tegen dit plan te stemmen en zelf snel aan de slag te gaan met een modernisering van de Nederlandse vennootschapsbelasting waarmee onze werkgelenheid en belastingopbrengsten veilig worden gesteld.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Juncker: Griekenland moet in de Eurozone blijven

Griekenland moet in de eurozone blijven. Dat zegt de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, in de maandageditie van de Süddeutsche Zeitung. Juncker is morgen in Berlijn om met bondskanselier Angela Merkel en de Franse president François Hollande onder meer over de crisis rond Griekenland te spreken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Veel mensen vergissen zich in wat ze gelukkig maakt

Veel dingen waarvan mensen gelukkig denken te worden, beïnvloeden het leven juist op een negatieve manier.

Dolan, die ook werkzaam is als adviseur van de Britse regering, stelt dat geluk in een kleinere hoek zit dan men vaak denkt. Het lijkt misschien dat een promotie op het werk voor een goed gevoel zal zorgen, maar in werkelijkheid leidt die vaak tot langere werkuren en meer stress, zo betoogt Dolan.

In plaats van dergelijke grote dingen moet geluk volgens de Britse professor eerder worden gezocht in gebeurtenissen dichter bij huis, waarvan hij er vijf formuleert:

[...]

Bron: nieuwspaal.nl
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Bodemloze put ontdekt in Griekenland

Een klein beetje humor...

In Griekenland is de bodemloze put gevonden. Archeologen vonden de put per toeval, toen ze aan het graven waren. Europa spreekt van een belangrijke vondst. Er werd al lang naar de bodemloze put gezocht.

[video]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Vormt China een gevaar voor de ontwikkelde markten?

Chinese aandelen kregen afgelopen donderdag een forse daling voor hun kiezen. Toch zal de daling van Chinese aandelen waarschijnlijk geen besmettend effect hebben op andere markten wereldwijd. Tenzij de daling van langdurige aard blijkt en dit een recessie aanwakkert in ’s werelds op een na grootste economie.

Voor nu zien analisten de ontwikkelde markt, zoals de VS, Europa en Japan, voorlopig verder stijgen ondanks de turbulentie in China waar donderdag 6,5 procent van de waarde van de Shanghai composite en 6,2 procent van de Shenzhen component index verdampte.