Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 13276 tot 13280
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Beleggen in Zweedse Kroon?

Het lijkt wel dat voor linksliberalen, ecologisten en sociaaldemocraten de Scandinavische landen het paradijs op aarde voorstellen. Op vlak van monetaire politiek klopt dat alvast niet.

Kwantitatieve versoepeling, het begon in Japan, daarna nam de FED in de Verenigde Staten het idee over, en sinds dit jaar is het op grote schaal de beurt aan de Europese Centrale Bank.

Zweden is al een hele poos bezig met de ‘quantitative easing’. Met bitter weinig succes trouwens. Wat een idee ook, om te denken dat het opkopen van staatsobligaties voldoende is om de economie aan te zwengelen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Forse verliezen op beurzen door Grieken

De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met stevige verliezen de handel uitgegaan. Wederom zorgde de Griekse schuldencrisis voor onrust onder beleggers. Een vertrek van Griekenland uit de eurozone komt steeds dichterbij.

De AEX-index in Amsterdam eindigde 3,5 procent lager op 477,15 punten. Bij opening ging de Amsterdamse hoofdindex 4 procent omlaag. De MidKap daalde 2,7 procent tot 711,78 punten. De graadmeters in Frankfurt en Parijs koersten tot 3,7 procent lager en de beurs in Londen daalde 1,8 procent. In Milaan en Madrid stonden minnen op de borden tot 5,2 procent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Vrouw koopt vlees dat zo vers is dat het nog beweegt

Een Chinese vrouw kreeg vorige week de schrik van haar leven toen ze de biefstuk die ze bij de slager kocht uit de verpakking haalde. Het vlees bewoog en leek daardoor nog te leven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

1 op 3 stemt voor Grexit

De onderhandelingen tussen Griekenland en zijn schuldeisers zijn afgesprongen op de aankondiging van Tsipras om een referendum te organiseren over de voorstellen die op tafel liggen. Hiermee brengt Tsipras een beslissing wel over de eerstvolgende belangrijke betaling.

Tsipras zelf roept op aan zijn landgenoten om “Nee” te stemmen tegen de Europese voorstellen, maar uit een eerst poll blijkt dat voorlopig ‘maar’ 1 Griek op 3 tegen het Europese voorstel is, 1 op 10 is nog onbeslist.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

‘Nee’ komt eerst op Grieks referendumbiljet

De Grieken stemmen zondag in een referendum over het voorstel van de geldschieters aan het land. Op het referendumbiljet kunnen ze eerst ‘nee’ antwoorden. Het vakje voor goedkeuring van het plan komt pas daarna.

,,Moet het voorstel dat is voorgelegd door de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds tijdens de eurogroep van 25 juni 2015, dat bestaat uit twee delen die samen hun allesomvattende voorstel vormen, worden geaccepteerd?”, is de vraag die de Grieken moeten beantwoorden.