Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 13276 tot 13280
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

Aankondiging: Reinvent Money (26 september 2015)

Vanwege het grote succes van het ‘Geld voor de Toekomst‘ event organiseert Paul Buitink ook dit jaar weer een conferentie over de toekomst van ons geld en het monetaire systeem. De nieuwe conferentie “Reinvent Money” vindt wederom plaats op de campus van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Paul Buitink heeft diverse gastsprekers weten aan te trekken die vanuit verschillende invalshoeken naar geld kijken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

Market Update (11 juni 2015)

ECB zet geldkraan naar Griekse bankensector verder open, Duitsland is bereid Griekenland nog wat meer tegemoet te komen en de Wereldbank verwacht dat de olieprijs door zwakke groei wereldeconomie laag blijft. Verder in het nieuws: Belangstelling voor goud-ETF’s neemt steeds verder af, China wordt grootste afnemer van Braziliaanse olie en Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoekt mogelijke prijsmanipulatie van goud, zilver en andere edelmetalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Lage olieprijs zorgt voor vreemde geopolitieke vriendschappen

Er viel eindelijk nog wat goed nieuws te rapen op de oliemarkten. Gazprom en Royal Dutch Shell hebben vandaag (10 juni) in Milaan een samenwerkingsakkoord bereikt.

Beide bedrijven zijn op zoek naar zowel occasionele als structurele samenwerking.

Wat betreft de occasionele samenwerking zal de joint venture in het Sakhalin-2 project worden opgedreven. In dat olie- en gasveld heeft Gazprom de helft van de aandelen en Shell een strategisch minderheidsaandeel van 27%.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Iemand verkoopt uw Instagramfoto's voor 80.000 euro... en u krijgt geen cent

De Amerikaanse kunstenaar Richard Prince plukt foto’s van Instagram, verkoopt ze door voor 90.000 dollar (80.000 euro) en stort daarvan geen cent door aan de originele makers.

De zaak kwam aan het licht tijdens de recente Frieze Art tentoonstelling in New York, waar de schilder/fotograaf enorm vergrote screenshots (tot 1,80 meter) van Instagramfoto’s tentoonstelde en daar een prijskaartje van 90.000 dollar aan vastmaakte. Zowat alle ‘kunstwerken’ werden verkocht. Deze collectie - New Portraits genaamd - bestaat voornamelijk uit seksueel getinte foto’s van vrouwen. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Premier Charles Michel is situatie rond Griekenland beu: "De speeltijd is voorbij"

Premier Charles Michel heeft het stilaan gehad met Griekenland. "De speeltijd is voorbij. We zijn geduldig geweest, maar nu verwacht ik dat de eerste minister (Alexis Tsipras, red.) concrete engagementen neemt om zo snel mogelijk een oplossing te vinden om opnieuw stabiliteit te hebben in Europa", zo verklaarde hij voor de camera van de VRT.